Reklama

Reklama

Led Zeppelin: The Song Remains the Same

  • Velká Británie The Song Remains the Same (více)
Trailer

Neskutečný koncert v New Yorku. Kapela, která dala směr rocku a blues. Fronta na koncert nejlepší a nejvlivnější rockové skupiny světa nemá konce. Tento fascinující film natočený na slavných koncertech kapely Led Zeppelin v New Yorku roku 1973 je přesvědčivým důkazem toho, proč je fanoušci milují. Doplňující vystoupení muzikantů, skvělé vizuální sekvence a záběry ze soukromých životů Jimmyho Page, Roberta Planta, Johna Paula Jonese a Johna Bonhama jsou vzácnými přídavky včetně dalších písní. Toto všechno uzavírá koncert v Madison Square Garden, který je dokonalým zážitkem. The Song Remains the Same/Píseň zůstává stejná a stejně tak hudební síla a zasloužené místo skupiny v rockové síni tradic. Na toto všichni fanoušci čekali. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

Ombe 

všechny recenze uživatele

Hmm… jako by tohle měli Zepelíni zapotřebí. Jde o splácaninu záznamu koncertu a pár neprosto smysl nedávajících scén, které mají nějak představit jednotlivé členy kapely. Za sebe musím říct, že jsem to vážně chtěl vidět, protože tu hudbu mám fakt rád, ale příště až je budu chtít zase i vidět a ne jen slyšet, tak se podívám na normální záznam z koncertu a nebudu tam mít tu haldu rušivých scén. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Až po 30 tich rokoch sa mi podarilo vidieť Zeppelinov naživo. Teda z koncertu. A že to bola podarená partia hlavne z hudobného hľadiska! Tá omáčka okolo za veľa nestála a ubrala hviezdičku na mojom hodnotení filmu. Muzika týchto dnes už gigantov sa prakticky ani nedá hodnotiť menej ako maximum. Zlaté sedemdesiate roky.. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách příšerný dokument. Úplně nejhorší je jeho zpracování. Někdo se snažil být strašně umělecký, avšak postrádal veškerý talent. Není mi příliš blízká ani hudba, kterou se Led Zeppelin prezentují a zazní pouze jedna poslouchatelná píseň. Zdejší hodnocení je tak vysoké, protože tuhle sračku vyhledávají výhradně fanoušci této kapely. Ostatní se na dokument vyserou. Taky bych se na něj vysral, kdyby ho skupinka nadšenců nekatapultovala mezi 300 nejlepších filmů. Za sebe musím dát odpad. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo čistě jen o záznam koncertu v MSG v roce 1976, nemělo by to chybu, a bylo by to za 5, ale dojem z toho vystoupení dost hatí ty pro mě dnes naprosto nepochopitelné hrané pasáže, které tu jsou zcela zbytečné a samoúčelné. Beru to tak, že v tý době to asi mělo působit avantgardně či jak (srovnání s Magical Mystery Tour Beatles se nabízí hned), dnes už to působí jen trapně. Geniální hudba nepotřebuje žádné berličky, vystačila by si sama. Vystoupení perfektní. ()

Doldus 

všechny recenze uživatele

Nesejde na tom, že dokument obsahuje mnohdy prapodivné "snové" sekvence. Nesejde na tom, že celkové zpracování není na mistrovské úrovni, ani na tom, že záběrů ze zákulisí je tu poskrovnu. Tohle je přeci kurva Led Zeppelin, nejlepší rocková kapela na světě! A ano, tohle není úplně objektivní hodnocení. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Peter Grant, manažér skupiny, bol v 70. rokoch neslávne preslávený prehnanou ochranou súkromia a financií členov kapely. Jeden takýto moment zachytáva aj samotný film, jedná sa o hádku medzi Grantom a promotérom koncertu. Spolu so scénou, v ktorej bezpečnostná služba naháňa v zázemí fanúšika – votrelca bola nahrávaná v Baltimore Civic Center 23. júla 1973. (hlavicka19)
  • Filmové sekvencie z letiska, kde členovia kapely vystupujú z ich privátneho lietadla The Starship (prestavaný Boeing-720, ktorý spoločnosť Contemporary Entertainment v 70. rokoch krátkodobo prenajímala mnohým hviezdam showbiznisu a športovým tímom) a presun na koncert v kolóne limuzín, sa filmovali 24. júla 1973 v Pittsburgu pred príchodom na koncert na štadióne Three Rivers Stadium. (hlavicka19)
  • Režisér Massot realizoval záznam koncertov na 35 mm film v Madison Square Garden v NYC počas troch večerov 27-29. júla 1973. Produkcia bol financovaná výlučne samotnou skupinou. Zvukový záznam bol nahratý quadrofonicky na 24 stôp. Náklady sa nahrávanie týchto živých vystúpení sa vyšplhali na 85 tis dolárov. (hlavicka19)

Reklama

Reklama