Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

sharky 

všechny recenze uživatele

63% Nevím nevím, plán je sice brilantní, herci také, ale já se ze začátku trochu nudil a na konci jsem zas trochu nestíhal, o co vlastneě přesně šlo s tou pojišťpovnou, asi jsem dával málo pozor, jak jsem u toho usínal. Navíc jsem se furt nemohl zbavit dojmu, že v 60. letech by měla výprava a kostými vypadat úplně jinak. Ti lidé ve filmu byli tak archaicky oblíkaní jak v temném středověku, to se přece v 60. letech nenosilo, ani na jejich začátku. Obzvlášť američanka se silnou osobností by měla být víc extravagantní. A všiměte si, co mají na sobě ti lidé na večírku, to je jak z let 30. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Velice hezky udělaný film, těžko něco nového vymyslet ve vyloupení buď banky, nebo tady z londýnského centra, kde je soustředěno největší množství diamantů na světě. Tady zajímavé tím, že se jich "beze stopy" ztratilo najednou takové obrovské množství. Demi role naprosto sedí, její křečovitost je tu dokonce předností. Takže ta i ta mumie na začátku je namaskovaná Demi??? ()

Reklama

Maq 

všechny recenze uživatele

Příběh je to vtipný, netypický, zajímavý, zábavný. Pravda, pár hodin po shlédnutí shakespearovské adaptace téhož režiséra člověk nevyhnutelně dojde k závěru, že u tohoto filmu žádný génius přítomen nebyl. Jen skupina nadaných, chytrých a šikovných lidí. Což je vlastně už taky dost vysoké uznání. --- Postřehl jsem kritiku komentátora Subjektiv. Ano, má pravdu, to všechno tam je, ale v míře zcela snesitelné. Jakoukoli marx-feminskou agitaci bych vztekle setřel. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda reziser kultoveho filmu 1984 natocil poriadnu planobu, ktora navyse aj v kinach komplet zhorela. Za asi najlepsi film Michaela Radforda povazujem kultovy 1984, no a par slov aj k tomuto precenovanemu "veldielu" : lacne kulisy prilis poznat, pribeh o kradezi diamantov je hlupost sama o sebe, pribeh navyse nedava ziadny zmysel, Demi Moore je otrasna herecka ani nevie hrat, Michael Caine /The Italian Job 1969/ to uz potom sam nezachranil. Lupez sa podarila, a potom mam cakat vo filme na akesi napatie z neustalej hrozby prezradenia? Pch, nedajte sa vysmiat... Radford tu napatie nevybudoval a jedine, co sa mu podarilo vybudovat, je priserna nuda a kopa hlucheho miesta a scenaristickej bezradnosti : 10 % ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Všechno dobrý, všechno na svým místě, ale ani jednou mě film nestrhnul. Je to prostě čistý kriminální heist drama, které neskutečně táhne Michael Caine. Demi Moore mu ale zdatně sekunduje a hlavní tito dva dokáží film (a mou pozornost) držet celou dobu nad vodou. Konec mi sice přišel trochu kostrbatý, ale jen to připomene, že se tu hraje trochu béčkovější housle. Ničemu to nevadí, pokud na to divák přistoupí, nudit se nebude. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama