Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

sona123 

všechny recenze uživatele

Je ta Demi tak stará, nebo jí make-up nelichotil? Každopádně na můj vkus hraje dobře. M. Caine jako vždy báječně. A nepřevezl jenom firmu, ale i mně, což není až tak podivuhodné, protože jsem docela naivní. Já mu to s tou termoskou jasně zbaštila. Ale že se mu ten fígl povedl! Povedl se i film, pěkně natočeno, stopáž 100 minut rychle uteče, určitě lepší nadprůměr, i když žádný velký zázrak. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Film je, tak ako jeho názov, bezchybný a to bez použitia násilia a filmových trikov. Scenár, réžia, dialógy a výprava ( Londýn 60-te roky minulého storočia ) sú naozaj bez kazu a výkony hlavných protagonistov je nutné pochváliť. Michael Caine len potvrdil svoju povesť filmovej legendy a Demi, s tým jej zlostným výrazom, som uveril každú minútu. Škoda tej príšernej masky, čo má na začiatku a na konci filmu. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je zvláštny, sem tam mu niečo chýba a niečo zase prekonáva priemer. Je to postupne dobre budovaná kriminálka k samému záveru filmu. Neprezradím to, čo film pri sledovaní naviac ťahá a na čo je človek veľmi zvedavý - a teda ako sa podarilo ukradnúť 2 tony diamantov, ale myslím, že takto by to bolo skôr neuskutočniteľné. Trochu mi tiež vadila absencia nejakej akcie a tiež mohlo byť viac vtipu v dialógoch. Ale Michael Caine sa drží svojou šarže a za to môžeme byť len radi. Demi Moore už mala síce najlepšie roky za sebou, ale vo filme je veľmi príťažlivá a sexi. Je to zaujímavý film s perfektným hereckým obsadením, fajn scenárom a dejom. Rozhodne stojí za pozretie. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Velmi velmi velmi příjemné překvapení a krásný film!! Poctivá filmařina z tohodle nenápadného snímku vyloženě sálá a nemá slabého místa. Tohle je FILM s velkým F, jehož cílem je pobavit i filmové fajnšmekry, kteří si rádi od intelektuálních hlubokých psychologických snímků odskočí k velmi kvalitní zábavě. Snímek nemá slabého místa a vyloženě pohltí. Hlavní herecká dvojice je výborně obsazena a i zbytek hereckého ansáblu je velmi přesvědčivý. Nemá smysl hodnotit technické zpracování snímku, protože nemá chybu. Velmi mne překvapila filmová muzika, protože je vynikající, nenápadná a překvapivě i dosti elektronická, byť se děj odehrává ve 20. letech minulého století, ovšem parádně sedne jako prdel na hrnec. Snímek nelze nedoporučit! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda reziser kultoveho filmu 1984 natocil poriadnu planobu, ktora navyse aj v kinach komplet zhorela. Za asi najlepsi film Michaela Radforda povazujem kultovy 1984, no a par slov aj k tomuto precenovanemu "veldielu" : lacne kulisy prilis poznat, pribeh o kradezi diamantov je hlupost sama o sebe, pribeh navyse nedava ziadny zmysel, Demi Moore je otrasna herecka ani nevie hrat, Michael Caine /The Italian Job 1969/ to uz potom sam nezachranil. Lupez sa podarila, a potom mam cakat vo filme na akesi napatie z neustalej hrozby prezradenia? Pch, nedajte sa vysmiat... Radford tu napatie nevybudoval a jedine, co sa mu podarilo vybudovat, je priserna nuda a kopa hlucheho miesta a scenaristickej bezradnosti : 10 % ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama