Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Po tolika skvělých recenzích jsem čekal možná příliš moc a byl jsem překvapený, že zápletka nebyla nikterak složitá - u dobrého detektivního filmu musíte až do poslední chvíle váhat, jak byl zločin proveden. Tady jsem měl, bohužel, docela rychle jasno. Nepřidala tomu ani značně vedlejší role Michaela Cainea, Demi Moore pro změnu v té své příliš neexcelovala, pochválím ale režiséra, protože natočil komorně a velice rozvláčně (nikoli však plytce) námět, ze kterého by jiní udělali prequel k Dannyho parťákům :-) 60% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

M.Caine dozrieva ako víno. Je radosť pozerať sa ako si herectvo užíva a rozdáva svoje dlhoročné herecké skúsenosti. Výborný a hlavne napínavý film o chytrom zlodejovi, ktorému nejde o peniaze. Hlavný tromf tohto filmu je v tom, ako dlho dokáže diváka držať v napätí a hlavne zvedavosti. Divák rovnako ako D. Moore vypleští oči a čuduje sa, ako sa mu len podarilo ukradnúť také množstvo diamantov, keď pred krádežou spomenul, že si naberie iba toľko, koľko vojde do termosky... Pomsta je sladká, rovnako ako veta: "Tam vonku je pozoruhodný svet. Budete dávať alebo brať?"... 80%. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Emancipace může mít dost podob. Když si se ženskou dlouho vytírají chlapi zadek, tak se naštve a při první příležitosti jim to vrátí. Laura Quinová přes veškerou snahu v práci profesně nepostupuje a přes její nesporné schopnosti jí vždycky nějaký chlap předběhne. Když za ní přijde místní uklízeč, že by jako mohli ukrást nějaké diamanty ze sejfu, moc práce mu nedá, aby ji přemluvil ke spolupráci. A pak se rozjede vyšetřování, nervy, dramata. Demi Moore dokazuje, že nepatří do starého železa a s takovým veteránem jako je Michael Caine ještě dokáže vystřihnout slušnej biják. Není to ani tak o napětí a tempu, jako spíš o psychologii postav, strachu, touhách a lidech obecně. V každém případě s potěšujícím výsledkem. 70% ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Příběh je to vtipný, netypický, zajímavý, zábavný. Pravda, pár hodin po shlédnutí shakespearovské adaptace téhož režiséra člověk nevyhnutelně dojde k závěru, že u tohoto filmu žádný génius přítomen nebyl. Jen skupina nadaných, chytrých a šikovných lidí. Což je vlastně už taky dost vysoké uznání. --- Postřehl jsem kritiku komentátora Subjektiv. Ano, má pravdu, to všechno tam je, ale v míře zcela snesitelné. Jakoukoli marx-feminskou agitaci bych vztekle setřel. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Malý a nenápadný film, který musí v našich končinách zapadnout ve vysílání do tak pozdní hodiny, že o něm stejně skoro nikdo není. Bylo by nefér stěžovat si tu na známý fakt, že naše televize jakýkoliv slušnější/zajímavější/málo známý film zasunou do takových vysílacích časů, že mám chuť dojet do Práglu a nakopat jim zadky. Bohužel se to nevyhlo ani Brilantnímu plánu, který by si zasloužil pozornost daleko větší a to hned z několika důvodů. 1) Děj filmu funguje a nezadrhává se. Film neztrácí tempo a nabízí i dokonce několik napínavých momentů. Možná zde nejde o krádež "lupičů gentlemanů" jak to známe z Dannyho parťáků, ovšem to neznamená, že by byla o něco méně působivá. 2) Herecké obsazení bere dech. Všemu vévodí Michael Caine s výrazem hráče pokeru, následuje Demi Moore, která je podle mého názoru čím starší, tím lepší. Lambert Wilson je zajímavý, ale nejlepší třešnička na závěr je bezpochyby Nathaniel Parker. Opravdu bych ho chtěla vidět v nějaké velké dramatické roli, protože i tak jsem ho v každé jeho scéně hypnotizovala pohledem. Film má opravdu své tempo, ale pokud to přijmete, nebudete po jeho skončení nespokojení. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama