Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo ozaj slabé. Opäť céčko tváriace sa, ako Lord of the Ring, dokonca vykráda aj konkrétne scény. Bohužiaľ, ani tá pretvárka mu vôbec nevychádza. Rusi postavili pred kameru bradatého, vlasatého, sympatického Batmana, no žiadny extra herecký výkon som uňho nezbadal. Samozrejme v akčných bojových scénach to bolo iné kafé. Producenti vsadili na nádherné exteriéry. Nálety, panoramatické zábery, tie u mňa vždy zaberajú, a fungovali bezvadne aj tu, no akonáhle sa dej utiahol do uzavretejšej oblasti scény vyzerali moc štúdiovo. Nikolai Lebedev sa snažil odtiahnuť sa od sovietskej školy, no pár patetickým scénam sa nevyhol. Dej je vlastne len putovanie z miesta na miesto spestrené pár nájazdmi a pár príšerkami. Na film sa dá pozerať, ako na akčnejšiu rozprávku, alebo slabší film s jedinou silnou postavou- netopierom. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Škoda umělého natahování a hlavně té asi poslední půlhodiny, kde se to deus ex machina jen hemžilo, nebýt toho, dávaly by se mi ty 4* s čistším svědomím. Na druhou stranu oceňuji originální podobu antagonisty, hudbu, celkově příjemnou atmosféru (jasně, je to veskrze naivní až hrůza, ale s tím jsem počítala) a zejména toho überroztomilého kaloně. Čumáček všech čumáčků, asi chci tohle zvířátko plyšové. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době mě zase nějaký film dostal místy do rezonance, kdy jsem dýchal tak mělce, až jsem skoro zapomněl úplně. Bohužel jen místy, celek byl dost nevyrovnaný, tak nějak nestřídmý a neprostříhaný (i když práce se střihem byla intenzivní jako v reklamě -- čtvrtvteřinové bliky na detail, kterého si máme ve scéně všimnout, hodně názorné, až jako pro blbce). Jakoby se tímhle archetypálním slovanským eposem pootevřely dveře něčeho, co by možná mohlo existovat, tedy proudu fantasy z dosud trestuhodně nevytěžené slovanské mytologie a pololegend (Vnímáte, jak blízko do minulosti je úplně nezřetelná historie a mlhavé kořeny? Mizerných pár set let, to většina národů nemá...). Oba palce nahoru za to občasné trefení naprosto správné noty, po které si řeknete, jak je ten Pán prstenů vlastně sterilní (tím, že je tak okatě umělý...). Jen by mohli Rusové ještě maličko vyzrát, aby ustáli skutečné velkofilmy. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Matička Rus to natřela amerikánům pěkně po svém způsobu a dokázala, že Hollywood k dobré fantasy nepotřebujeme. Budu si to ale muset zkouknou ještě jednou, protože jedna dávka na vstřebání nestačí, zvlášť prostředek filmu mi nějak unikal mezi prsty a pozornost s ním. Začátek ovšem předčí Barbara Conana. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Conan, Pán šelem a další sword&fantasy dohromady, polité omáčkou slovanských legend a bájí, zabalené v alobalu z ruského hliníku. Souboje mají jistě dobrou choreografii, ale mě to narušoval podivný střih. Není to zlé, ale je to trošku nedotažené a ta čtvrtá hvězda by byla, nebýt právě toho střihu. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Exteriéry byly kompletně natáčeny na Slovensku. (Arakasi)
  • Vlkodav z kmene šedých psů je uváděn jako druhý nejdražší post-sovětský ruský film. Oficiálně se mluví o rozpočtu 10 milionů dolarů, některé zdroje však tvrdí, že uvedená částka je pouze polovinou skutečného rozpočtu. (Rodriguez)
  • Snímek byl natočen na motivy fantasy série "Volkodav" od ruské spisovatelky Marie Semyonové. (ČSFD)

Reklama

Reklama