Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

nash. 

všechny recenze uživatele

Přes nepříliš originální dějovou kostru, která je kombinací klasické poutnické fantasy a Barbara Conana, jehož je úvodní scéna dokonalou kopií, nečekaně příjemné překvapení. Dobře namíchaná směs tradičních žánrových klišé s výraznými a pro žánr osvěžujícími motivy slovanských legend, zasazená do syrového prostředí na hony vzdáleného dětským pohádkám a načančaným hollywoodským kulisám, konečně opravdu výrazný hrdina a opravdu krásná princezna, solidní bitevní scény, ponurá atmosféra a velkolepé finále. I když to finále mohlo být mnohem lepší, kdyby tvůrci upustili od závěrečného zázraku a nechali vše dojít logického závěru. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, kterak z Conana, Aragorna a Luka Skywalkera uhnětený geroj změní svůj osud, je zbytečně komplikovaný a tím pádem místy nelogický, širokoúhlý obraz zaplňují stále přibývající vedlejší postavy bez sebemenšího vlivu na děj (jen když je koho zachraňovat) a rádoby vtipná vsuvka zhruba v půlce filmu (podivná babice a kolektivní pády do vody) se tluče se snahou o „páněprstenovou“ monumentalitu. ()

Reklama

dee-key 

všechny recenze uživatele

Tu kousek z Conana, tu kousek z Tolkiena a útržky ruských bylin zabaleny do hrdého slovanského kabátu. Pro mě jasná jednička mezi posledními shlédnutými filmy. V době, kdy světu vládne Eragon, Twilight a Persy Jackson září Vlkodav jako maják. Je pravdou, že příběh jsem už určitě někde viděl, četl nebo slyšel a celkově do žánru nepřináší poslední šedý pes nic nového, ale atmosférou, exteriéry, slušnými triky a hudbou se stává velmi žádoucím filmem. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý historický fantasy film z ruskej produkcie. Má celkom dobrý príbeh o bojovníkovi, synovi kováča, ktorý v detstve prišiel o oboch rodičov, keď jeho dedinu prepadla a vyvraždila skupina zabijakov, pričom iba chlapcovi sa podarilo prežiť. V dospelosti túži nájsť toho, kto má jeho rodičov na svedomí a na cestách sa dostane až do temného mesta, ktoré postihla kliatba a tu prijme úlohu spolu s družinou sprevádzať princeznú k jej budúcemu manželovi. No stále sa čoraz viac približuje aj k svojmu úhlavnému nepriateľovi, ktorý ale nie je skutočný človek a má v pláne oživiť starodávnu bohyňu. Spracovanie je na tom dobre, po vydarenom úvode, ktorý síce je prevzatý z Barbara Conana, no aj tak ma bavil ma ale sklamal rýchly skok v čase, očakával som zobrazenie dlhšieho časového úseku, ktorý by aspoň naznačil život v otroctve hlavnej postavy, jeho vypracovanie na bojovníka a podobne, čo sa nestalo, miesto toho sa už v nasledujúcom úseku hlavný hrdina mstí jednému z dvojice úhlavných nepriateľov, ale ani toto nie je zlé a aj potom sa na to dá pozerať, aj keď sa nejedná o nič výnimočné, pretože dlhší čas tomu chýba dynamika a nevie sa to výraznejšie pohnúť z miesta. Ale aj toto sa našťastie zmení a keď už družina s hlavným hrdinom a princeznou vyrazí na cestu, už si ma to získalo a hlavne je to väčšinu času čím ďalej lepšie, nájde sa tu viacero výborných scén, alebo zaujímavo podaných situácií a aj keď ten úplný záver mi až tak dobre nesadol, mám z toho dobré pocity. Akcie je tu pomerne dosť a väčšina síce nie je zlá, ale ani ničím výnimočná. Súboje na meče mi prišli len čisto priemerné a to po všetkých stránkach, takže svoj účel to v tomto žánri splní, no nie je to nič, čo by mohlo výraznejšie zaujať. Ale chválim výbornú scénu s hmlou, tá sa vydarila. Oceňujem, že žáner fantasy je tu ideálne podaný, celkovo nemusím, keď je cítiť z každého záberu s množstvom kúziel, tvorov a podobne, aj tu sa nájde dostatočné množstvo fantasy prvkov, ale nie je to zbytočné prehnané a je to správne dávkované, takže s tým nemám väčší problém. Herecké obsadenie je na tom dobre, hlavný hrdina síce mohol byť zvolený aj o trochu lepšie, ale aj tento ma bavil, k tomu výborná Oksana Akinšina v úlohe princeznej, tá si ma získala a viacero slušných vedľajších postáv, len hlavný záporák mohol byť ešte o niečo lepší. Réžia a technická stránka sú vydarené, kvalitný vizuál, slušné triky, veľmi dobré prostredie a výprava, už by to chcelo doladiť len pár detailov, ako napríklad strih v súbojoch. A poteší aj celkom dobréá hudba. Žáner fantasy v americkom prevedení moc nemusím, aj tie najslávnejšie filmy mi väčšinou prídu len prinajlepšom priemerné, ale aj napriek tomu, že aj tu je stále plno vecí, ktoré by sa dali vylepšiť, nebudem si zbytočne sťažovať, tento ruský predstaviť žánru sa mi páčil. 74% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Rusové mají svého Batmana a konečně ten film má smysl. Nedávno mi bylo vysvětleno, proč je princezna při závěrečném boji hrdiny připoutaná řetězem ke kůlu či skále, je to proto, aby se mu nemotala do cesty. Dává to smysl, takže dámy, chcete-li být hrdinným hrdinou zachráněny, připoutejte se prosím. Pokud kdo chce, nechť si klidně odečte hvězdu za netopýra, ale v daném případě nelze jinak. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy fantasy série "Volkodav" od ruské spisovatelky Marie Semyonové. (ČSFD)
  • K tomuto filmu existuje i PC hra, jmenuje se „Requital“. (jackie7)
  • Vlkodav z kmene šedých psů je uváděn jako druhý nejdražší post-sovětský ruský film. Oficiálně se mluví o rozpočtu 10 milionů dolarů, některé zdroje však tvrdí, že uvedená částka je pouze polovinou skutečného rozpočtu. (Rodriguez)

Reklama

Reklama