Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Kompilát všech možných fantasy filmů, Barbarem Conanem počínaje a Pánem prstenů konče. Naštěstí si z nich bere hlavně to dobré a tak nebýt předigitalizovaného závěru, bylo by tu sice zcela neoriginální, ale přesto asi nejlepší hardcore fantasy za posledních pár let. A ruština tomuhle žánru opravdu sedí. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

„Zovi menja volkodavom.“ Jestli se mi v poslední době těžce hodnotilo přísně, tak to bylo v případě Vlkodava. Tato temná fantasy má totiž skoro všechno, co by měla mít - mlhu, déšť, kamení, správně „slovanskou“ filmovou atmosféru, putování blaty a smíšenými lesy... prostě věci, které mám jako dávný milovník S&S žánru rád. Našlo se i pár dost silných (v rámci žánru) scén - patřím ke staré drsné škole, která chlapáctví ve filmech hodnotí spíš podle zarputilosti mlčení a podmračenosti pohledů hlavních kosičů. Jenže bohužel - až příliš mnoho věcí má tento film navíc. Přes co jsem se nedovedl přenést, není ani tak „předigitalizovaný závěr“ (Kordus), pasáže z Conana, Aragorn a nakonec snad ani ten netopejr (zoologové prominou), co chytá v letu půlkilové šutry. Deus ex machina (Mi Nü-Chai) k žánru tak nějak taky patří. Jenže čeho je moc, toho je příliš. Proč si rozpočtem (a nakonec ani fantazií) nikoli chudý projekt musí vypomáhat tak zoufalými klišé, polopatičností hodnou pětiletého diváka (především úvod), kreténským střihem (snad v každé bitce si toho všimnete) a všudypřítomnými veskrze debilními oslími můstky, to nepochopím. Snaha „dohnat a předehnat“ (gudaulin) je tak zoufalá a křečovitá, že jsem to neustál - mimochodem „velkovlastenecká“ hudba mi v tom také moc nepomáhala. „Srdceryvný happy end“ (monolog) mi nevadí (kde jinde než v pohádce má příběh končit šťastně), ale úplně bych předělal začátek, vynechal velké množství scén (letící slaměný pták - wtf k čemu to?, uřvanou scénu na můstcích v Lidojedově hradu, flashbacky, rádoby komickou vložku u jezerních lidí jako vystřiženou z Mrazíka a mnohé další - půlhodinové zkrácení by film možná zachránilo), tomu vyžehlenému staříkovi bych zakázal křísit všechny na potkání a v neposlední řadě bych propustil z týmu vlásenkářku. Potom by to nebyla pouhá přitroublá (ale zase zbytečně přecákancovaná) pohádka pro menší děti.             V této podobě předloženou práci jsem nucen hodnotit jako nepřiměřeně eklektickou, bez vlastního přínosu a trpící přemírou formálních nedostatků. ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Škoda umělého natahování a hlavně té asi poslední půlhodiny, kde se to deus ex machina jen hemžilo, nebýt toho, dávaly by se mi ty 4* s čistším svědomím. Na druhou stranu oceňuji originální podobu antagonisty, hudbu, celkově příjemnou atmosféru (jasně, je to veskrze naivní až hrůza, ale s tím jsem počítala) a zejména toho überroztomilého kaloně. Čumáček všech čumáčků, asi chci tohle zvířátko plyšové. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Žánr fantasy byl sice na začátku tisíciletí silně nakopnutý Pánem Prstenů,ale poslední dobou jeho pověst upadá a utápí se v nedomrlých pohádkách cílících čistě na děti,jako jsou Letopisy Narnie nebo Zlatý kompas.Hollywood zkrátka obstojně zabil žánr,ze kterého mohl při troše snahy ždímat peníze ještě dlouhá léta.Jeho fanoušci tak musí obracet zrak do Evropy,kde poslední dobou vznikají sice levnější,zato ale správně nekompromisní a zdařilé kousky,které svou špinavou a drsnou atmosférou dávají fandům naději na lepší zítřky.Po výborném Solomonu Kaneovi jsem narazil na další podobný případ,který nám darovali naši ruští bratři.Vlkodav trpí značnou řadou neduhů,často vykrádá co může a jeho do znační míry nezvládnuté finále trochu brzdí mé nadšení z něj,pořád z něj ale čiší obrovské nadšení a především má takový správný,řekl bych zaklínačovský,feeling,kde je místo na procházení nádhernou krajinou,návštěvy středověkých měst i na brutální souboje a bitvy.K tomu má charismatického hlavního hrdinu,který v podobných filmech znamená půl úspěchu a až překvapivě zdařilé efekty,které občas trochu haprují,ale ve výsledku si zaslouží velkou pochvalu.Už zmiňované finále sice film hodně sráží a srovnání s nejlepšími fantasy kousky neunese,ale v tomto případě budu rád schovívavý a přihodím čtvrtou hvězdičku k dobru.Za tu upřímnou a sympatickou snahu. 75 % ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Ruskou produkci nijak zvlášť nesleduji, a tak jsem byl zvědav jak se popasují s mým oblíbeným fantasy žánrem. Byl jsem celkem příjemně překvapen. Vlkodav je takový příjemný mix tradičních fantasy motivů a takových těch "východních" - jako třeba zapojení božstev atd. Už od začátku to má skvělou atmosféru a parádní tempo, které nepolevuje. Hlavní hrdina je celkem sympaťák, hlavní hrdinka je pěkná a u netopýra se mi nechtělo věřit že je digitální. Triky jsou vzhledem k rozpočtu na velmi dobré, pokud nepočítám závěr. Rozhodně musím vyzdvihnout scénu kde Vlkodav uteče z těch dolů - ta je opravdu výborná a navíc je podkreslena nádhernou hudbou. Finále mi ale přišlo trochu překombinované, i když bylo víceméně vyvrholením všeho co se odehrálo předtím. Prostě toho bylo trochu moc a chvílema to bylo skutečné digitální peklo, ale to je jen pár minut, které nemohou zkazit příznivý dojem ze zbytku této příjemné ruské fantasy. /viděno na DVD: 80% a 4*/ ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Exteriéry byly kompletně natáčeny na Slovensku. (Arakasi)
  • K tomuto filmu existuje i PC hra, jmenuje se „Requital“. (jackie7)
  • Vlkodav z kmene šedých psů je uváděn jako druhý nejdražší post-sovětský ruský film. Oficiálně se mluví o rozpočtu 10 milionů dolarů, některé zdroje však tvrdí, že uvedená částka je pouze polovinou skutečného rozpočtu. (Rodriguez)

Reklama

Reklama