Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

Fr 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy bohové žili mezi lidmi a lidé se silou a mocí pokoušeli vyrovnat bohům….. PŘÍBĚH:***kdo je člověk s vlkem na ruce? Artefakty, klíč od Nebeské brány. Vlkodav, muž s netopýrem na rameni. Prostě fantasy. Muž s vlkem (na ruce) má vypadat jako ďábel, vyvolává však rozpaky a nabízí se srovnání s LOTR (Nazgul?) a já přemýšlím, jestli už nejsem deformován. Příběh oživuje kněžna a hudba, která je často lepší, než to co sleduji. Velké a dlouhé finále nepřináší nic světoborného, ale když už je tady, tak dobrá. Mnoho digitálních triků různorodé kvality a hlavně uplatnění. Je tu pár zajímavých okamžiků, ale občas je to taky trapný./ HUMOR:*smál jsem se s přibývajícím časem tomu, co vidím. To ale asi nebyl záměr./ AKCE:**vyvraždění vesnice, šermířské souboje v ,,ohnivé šou“, kdy ale začínám přemýšlet, jestli to není kravina. Kamera je divná, souboje jsou spíš takovej chaos./ NAPĚTÍ:*ačkoliv se o to všichni snaží, nefunguje. Emocí prosté. Možná pro děti, ale těm bych to nedoporučil (složitý, moc násilí). Zde možná autoři udělali největší chybu./ Tento film si nezaslouží jen 2** (2 dávám větším srágorám). Dám mu tři, protože milovníci fantasy po něm stejně sáhnou, ale já mám jasno: tohle si už nepustím! A tak jsem se těšil. P.S.: možná to není dobrej film, ale dobře se o něm píše. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela prijemny rusky prekvapeni. Fim sice od zacatku zacne tezce pripominat Conana, ale nastesti se pak dej ubira jinym smerem a Conana to pak vykrada jen misty. Takze pribeh je docela zajimavej, neni nouze o spoustu souboju a zaverecny masakralni finale, ale proste mi prislo, ze film nemuze chytnout tu spravnou sviznost, vzdy, kdyz uz to vypada, ze nejaky uvodni seznamovani je za nama a pride akce a film se rozjede, za chvily uz je zase jizde konec a film jen tak pomalu plyne kupredu. Ne ze by film nekdy zacal nudit, to ne a zajimavej je vlastne furt, ale proste to neni dostatecne dynamicky natoceny. Jinak co se tyce triku, ono tu zas tak moc trikovejch zaberu neni, jen par kouzel a zaverecnej zaporak, coz je jedine dobre, ale i tak triky nejsou z nejhorsich. Horsi uz to je s filmem jako celkem, ten misty vypada fakt dost lacine. Co se tyce hercu, bojovnici sice vypadaj jak bojovnici, vesnicani jak vesnicani, hlavni hrdina je zjizvenej super borec a hlavnimu zaporakovi neni videt do xichtu a pusobi dojmem, ze by si to moh na ferovku rozdat s King Kongem, jenze co to je platny, kdyz naprosta vetsina hercu hraje naprosto priserne a misty to dost rusi. Ale kdyz jeste pripoctu docela obstojnou hudbu, sem tam pekne krvavej zaber a ze podobnejch drsnejch fantasy neni moc, tak ty 4* dam. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Přes nepříliš originální dějovou kostru, která je kombinací klasické poutnické fantasy a Barbara Conana, jehož je úvodní scéna dokonalou kopií, nečekaně příjemné překvapení. Dobře namíchaná směs tradičních žánrových klišé s výraznými a pro žánr osvěžujícími motivy slovanských legend, zasazená do syrového prostředí na hony vzdáleného dětským pohádkám a načančaným hollywoodským kulisám, konečně opravdu výrazný hrdina a opravdu krásná princezna, solidní bitevní scény, ponurá atmosféra a velkolepé finále. I když to finále mohlo být mnohem lepší, kdyby tvůrci upustili od závěrečného zázraku a nechali vše dojít logického závěru. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Conan ani Lotr to neni, i když hodně motivů z filmu, potažmo trilogie to má, ale i tak se jedná o fakt dobrý nelacině působící fantasy s nádhernejma scenériema jak vystřižených z právě zmiňovaný trilogie, slušnejma trikama, parádní hudbou, i když rozhodně né tak výjimečnou jako měl LOTR a nebo Conan a s dostatečně drsným dějem aby to nepůsobilo jako pohádka a zároveň poutavým a netrapným, aby to dokázalo zaujmout i na ty 2 hodiny. Krom toho herecký zastoupení se víc než povedlo, hlavní postava neni žádnej ruskej Ivánek, ale správnej drsňák a princezna díky Oksaně Akinshina je moc pěkná a příjemná. Jediný co mi tak trošku scházelo byly nějaký velkolepější scény, ale na to že se nejedná o megalomanskou USA produkci je to fakt nádhera. a docela osvěžení na poli fantasy v poslední době. Při druhý projekci sem se bavil snad ještě víc, druhá polovina je přímo skvělá a já musim dát 5* ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době mě zase nějaký film dostal místy do rezonance, kdy jsem dýchal tak mělce, až jsem skoro zapomněl úplně. Bohužel jen místy, celek byl dost nevyrovnaný, tak nějak nestřídmý a neprostříhaný (i když práce se střihem byla intenzivní jako v reklamě -- čtvrtvteřinové bliky na detail, kterého si máme ve scéně všimnout, hodně názorné, až jako pro blbce). Jakoby se tímhle archetypálním slovanským eposem pootevřely dveře něčeho, co by možná mohlo existovat, tedy proudu fantasy z dosud trestuhodně nevytěžené slovanské mytologie a pololegend (Vnímáte, jak blízko do minulosti je úplně nezřetelná historie a mlhavé kořeny? Mizerných pár set let, to většina národů nemá...). Oba palce nahoru za to občasné trefení naprosto správné noty, po které si řeknete, jak je ten Pán prstenů vlastně sterilní (tím, že je tak okatě umělý...). Jen by mohli Rusové ještě maličko vyzrát, aby ustáli skutečné velkofilmy. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • K tomuto filmu existuje i PC hra, jmenuje se „Requital“. (jackie7)
  • Exteriéry byly kompletně natáčeny na Slovensku. (Arakasi)
  • Vlkodav z kmene šedých psů je uváděn jako druhý nejdražší post-sovětský ruský film. Oficiálně se mluví o rozpočtu 10 milionů dolarů, některé zdroje však tvrdí, že uvedená částka je pouze polovinou skutečného rozpočtu. (Rodriguez)

Reklama

Reklama