Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Velké naděje plynoucí z očekávání neamerické fantasy brzy pohltila nuda, která poskytla prostor kritickému posuzování práce kamery i střihu, upozornila na opakované zdůrazňování detailů, předpokládajících slaboduchost diváka a nenabídla možnost sympatizovat snad s žádnou z postav příběhu, nejméně však s hlavní - zjizveným, zamlklým bijcem bez náznaku emocí, kterému držet palce prostě nešlo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby Celosvetovo $21,494,150║ No tak Rusi opäť milo prekvapujú, hoci natočili taký mix Barbara Conana a Pána prsteňov ale prečo nie, príbeh upúta od samotného začiatku, aj keď som sa ľakol toho neprehľadného strihu pri prvej krvavej pomste Vlkodava ale potom už všetko šlapalo v tom najlepšom svetle, film ovplíva krásnym vizuálom, slušnými trikmi a dobrým hereckým obsadeným. Spolu s Faunovým labyrintom najlepšia Fantasy za posledné roky! ...a ten netopier bolo príjemný milý bonus na vrch. /95%/ ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Přeefektované, neuspokojivé a téměř až nechtěně směšné finále sráží Vlkodava do zbytečně průměrných vod. Tedy do vod kam jeho ušpiněná východní nátura ani náhodou nepatří. On totiž chasník co si svou cestu ke slávě krvavě prosekává zapařenými lesy skrze tucty protivníků v době, kdy přes všechny ty rodinné fantasy není pomalu ani kam šlápnout, vyloženě potěší. Zvlášť, když ho zuby nechty podporuje Rybnikovova hudba, která i z tak odpadových scén jako je ta flashbacková z dolů dokáže vymlátit první poslední. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela prijemny rusky prekvapeni. Fim sice od zacatku zacne tezce pripominat Conana, ale nastesti se pak dej ubira jinym smerem a Conana to pak vykrada jen misty. Takze pribeh je docela zajimavej, neni nouze o spoustu souboju a zaverecny masakralni finale, ale proste mi prislo, ze film nemuze chytnout tu spravnou sviznost, vzdy, kdyz uz to vypada, ze nejaky uvodni seznamovani je za nama a pride akce a film se rozjede, za chvily uz je zase jizde konec a film jen tak pomalu plyne kupredu. Ne ze by film nekdy zacal nudit, to ne a zajimavej je vlastne furt, ale proste to neni dostatecne dynamicky natoceny. Jinak co se tyce triku, ono tu zas tak moc trikovejch zaberu neni, jen par kouzel a zaverecnej zaporak, coz je jedine dobre, ale i tak triky nejsou z nejhorsich. Horsi uz to je s filmem jako celkem, ten misty vypada fakt dost lacine. Co se tyce hercu, bojovnici sice vypadaj jak bojovnici, vesnicani jak vesnicani, hlavni hrdina je zjizvenej super borec a hlavnimu zaporakovi neni videt do xichtu a pusobi dojmem, ze by si to moh na ferovku rozdat s King Kongem, jenze co to je platny, kdyz naprosta vetsina hercu hraje naprosto priserne a misty to dost rusi. Ale kdyz jeste pripoctu docela obstojnou hudbu, sem tam pekne krvavej zaber a ze podobnejch drsnejch fantasy neni moc, tak ty 4* dam. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Přes nepříliš originální dějovou kostru, která je kombinací klasické poutnické fantasy a Barbara Conana, jehož je úvodní scéna dokonalou kopií, nečekaně příjemné překvapení. Dobře namíchaná směs tradičních žánrových klišé s výraznými a pro žánr osvěžujícími motivy slovanských legend, zasazená do syrového prostředí na hony vzdáleného dětským pohádkám a načančaným hollywoodským kulisám, konečně opravdu výrazný hrdina a opravdu krásná princezna, solidní bitevní scény, ponurá atmosféra a velkolepé finále. I když to finále mohlo být mnohem lepší, kdyby tvůrci upustili od závěrečného zázraku a nechali vše dojít logického závěru. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Vlkodav z kmene šedých psů je uváděn jako druhý nejdražší post-sovětský ruský film. Oficiálně se mluví o rozpočtu 10 milionů dolarů, některé zdroje však tvrdí, že uvedená částka je pouze polovinou skutečného rozpočtu. (Rodriguez)
  • Exteriéry byly kompletně natáčeny na Slovensku. (Arakasi)
  • Snímek byl natočen na motivy fantasy série "Volkodav" od ruské spisovatelky Marie Semyonové. (ČSFD)

Reklama

Reklama