Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Občanská válka skončila před třemi lety, ale některé rány čas nezacelí...naopak, spíš přiživuje hlad po pomstě. A právě ta žene plukovníka Carvera (Liam Neeson) vpřed na jeho honbě za tím, kdo navždy poznamenal jeho život - za Gideonem (Pierce Brosnan). David Von Ancken, doposud jen hostující režisér televizních seriálů, přišel s komorním příběhem o lovci a pronásledovaném, o pomstě a spravedlnosti, o minulosti, kterou nelze změnit ani umlčet a dal dvěma irským gentlemanům příležitost předvést se ze zcela jiné stránky než jsou od nich diváci zvyklí vídat. Seraphim Falls se zřejmě nevyhne srovnání s nedávnou syrovou australskou bájí Nicka Cavea The Proposition, se kterou má společné nejen téma, ale i práci kamery s leckdy drsnou krásou přírody a dokonce se ozývají hlasy mluvící o počátku nové vlny "poctivých" westernů. Zda je to pravda nebo jen přehnaný optimismus, to ukáže čas...a komerční úspěch. (Gemini)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

st.jim 

všechny recenze uživatele

Nadějný začátek filmu hned ukazuje, kudy se bude příběh ubírat. Liam jde po Pierceovi a na rum ho zrovna pozvat nechce... ;-) Toulavá kamera a krásná příroda, která je naservírovaná v hojném počtu Vás vtáhne do děje a je veliké plus. Bohužel celkový dobrý dojem kazí předvídatelnost scén (a jejich opakování), dlouhá stopáž a neskutečně stupidní konec. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý western s výborným hereckým obsazením (bez charismatického dua Neeson - Brosnan mohl být snímek pouze průměrný). Scénář sice nenabízí nic převratného, ale syrovost, nepřikrášlená realita světa, ve kterém nikdo a nic není jen černé nebo bílé, kde se těžko hledají kladní hrdinové, to je hlavní plus filmu. Osobně mi příliš nesedl ten mysteriózně, psychedelicko-filozofický závěr. Zkrátka to tam bylo najednou naroubované jako pěst na oko, jakkoliv chápu "co tím chtěl básník říci". Moje výsledné hodnocení v počtu hvězdiček to sice neovlivnilo, ale na procenta bych strhla takových 10%. Pro ty, kterým jsou tyhle mystické prvky úplně cizí, musel konec filmu být hrubým zklamáním. 72% ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý western s dobrou atmosférou, ktorý vie byť aj drsný. Ústredná dvojica je dobre vybratá a aj keď by si mohli role pokojne aj obrátiť, predsalen sa Neeson do záporných postáv hodí viac. Najlepšie mi prišli scény v zasnežených horách, a to nielen kvôli tomu, že som - tu sa topiaci v pekelných horúčavách - im ten chlad závidel. Zvláštny a nevhodne zvolený mi prišiel fantasy záver, ale inak zaujímavá westernová filmárčina. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Súčasný western sa uberá trošku iným smerom ako pravé klasiky z 50-tych až 70-tych rokov. Dnes sa divákov snažia tvorcovia nalákať na drsnú, surovú a tvrdú atmosféru divokého západu, kde bol chlap odkázaný sám na seba a na svoju pušku (nôž). Popri tom z opačnej strany mince vytiahnu krásnu scenériu tamojšej prírody, kvalitne pasujúcu hudbu, rovnako kvalitných hercov (najmä Brosnan to celé kvalitne ťahal) a náznak originality v scenári. A zdá sa, že to funguje. Von Ancken, čoby jeden zo súčasných seriálových kráľov sa vrhol do odvážneho projektu a časť jeho skúseností sa v ňom odrazila. Len neviem, či si toľko vychutnával voľnosť v minutáži, ktorú v seriáloch musia prísne dodržiavať, ale tu to trošku prepískol. Skvelý vstup do filmu sa po čase nepochopiteľne zbrzdí. Zdĺhavé scény sa dali kľudne skrojiť aj o 20minút, hlavným tŕňom v oku boli halucinačné výstupy na záver. Film by bol dynamickejší a najmä tí, ktorých tak skvelo navnadil v prvej polhodinke, by neboli potom sklamaní. 75%. ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

Tendle film mužu jedinně doporučit. Výbornej filmek se skvělým hereckým obsazením. Vše velmi realisticticky provedený a podařile natočený. Nenudil sem se ani chvilku. Brosnan v trochu pro něj netradiční roli to sehrál bravůrně. Dal bych i 4* , ale kvůli tomu trochu zbytečnýmu "mystic" závěru jen 3* ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Natočeno za 45 dní. (D3VIL)
  • Hoci sa dej odohráva v Nevade, žiadne scény sa tam nenatáčali. Medzi skutočné miesta natáčania patria Oregon, Kalifornia a Arizona. Všetky tieto štáty hraničia s Nevadou. (m.a.t.o.)
  • Liam Neeson a Pierce Brosnan povedali, že pri tvorbe tohto filmu si užili najväčšiu zábavu vo svojej kariére. Ako deti milovali westerny a boli nadšení, že si konečne v jednom môžu zahrať. (m.a.t.o.)

Související novinky

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama