Reklama

Reklama

Civilizace sklouzla po krvavé stopě do dalšího období temna, což možná nikoho nepřekvapí, ale stalo se to takovou rychlostí, jakou nepředvídali ani největší škarohlídi mezi futurology. Bylo 1. října, Bůh dlel na nebesích, burza prosperovala a většina letadel létala načas. Za čtrnáct dní však nebe opět patřilo ptákům a burza se stala vzpomínkou. Příčinou zkázy je jakýsi jev, kterému se začne říkat Puls, a ten se šíří mobilním telefonem. Několik zoufalců, kteří přežili, se najednou ocitne v černočerném civilizačním temnu, plného násilí a chaosu. Kdekdo má mobil. A kdo ho nemá?

Nový film, pro nějž je inspirací román Stephena Kinga, nejenže pokládá zásadní otázku: "A teď už mě slyšíte?" Rovněž na ni brutálně odpovídá. (messiah)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na prvy pohlad to vyzera ako celkom zaujimavy pokus priniest trochu originality do zombie zanru. V kniznej podobe to mozno funguje ale v tomto filmovom spracovani som mal miestami pocit, ze sledujem nevydarenu zombie parodiu. Spravanie sfanatizovaných zombie bez masiek pôsobilo dost trapne. Ziadny strach z nich nesiel. Pri hlavnom zombie a celom finale som uz len krutil hlavou nad tym aka to je blbost. Ustredna dvojka je dobre obsadena, ale po chvili mi boli ukradnuty, kedze sa ocitli v blbom filme. Trikova stranka je dost slaba. Vidno, ze to nestalo vela penazi a o to viac ma stve, ze sa s malym rozpoctom tvorcovia pustili do velkolepych scen, ktore pôsobia dost komicky. Vysledok je dost velke sklamanie a az 2 hviezdicky davam za to, ze som sa niekolkokrat dobre zasmial na ucet tvrocov. Tych par scen s podobne sfanatizovanymi ludmi vo filme Kingsman je stokrat pôsobivejsich ako cely tento film. 3/10. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Treba povedať, že celkové hodnotenie užívateľov je pomerne prísne. Až tak zlé to nebolo, aj keď novelu Kinga slúžiacu ako predlohu k filmu som ako jednu z mála jeho kníh nečítal. V jednom z komentárov ostatných užívateľov sa píše, že film nezachránil ani Samuel L. Jackson. No, on ho skôr pokazil. Celkovo sa ničím výrazným nelíši od filmov s tématikou zombie apokalypsy. Výkony komparzistov zobrazujúcich dav "zombíkov", masky a celková atmosféra filmu je priemerná a tak diváka skôr sklame ako ulahodí oku. Aby pointu tejto Kingovej novely človek pochopil bude musieť prečítať knihu, pretože film ju nijako ani len nenaznačil. Pravdepodobne sa mala niesť v duchu vykreslenia dnešnej spoločnosti závisllej od techniky tak, až niekedy zabúdame byť ľuďmi...55% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Navzdory zdejšímu až nepochopitelně nízkému hodnocení (bylo ještě nižší než je teď) jsem spoléhal na to, že film podle Kinga ve kterém hrají moji dva oblíbenci v poslední době stále se lepšící Cusack a můj oblíbený zasloužilý starý negr Jackson mě nemůže zklamat a nezklamal. Jasně není to žádná bomba kterou bych si ještě desetkrát pustil, ale ten nápad i jeho uskutečnění ve filmu se mi líbí. Jenom škoda, že po hodně povedený svižný první půlce se ten film trochu zadrhne a lehce zamrzne, ale jinak ok lepší průměr to určitě je. Jinak byl bych asi mezi těmi zoufalci co to přežili, páč mobil sice mám, ale jenom formálně a nikdo mi nevolá ani nepíše.60% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nevím co to bylo, jestli nějaký apel na fakt, že jsme moc závislí na telefonování, nebo pokus o trochu jinačí postapo filmeček. Zombie vlna pomalu opadá, už dlouho nebyl ani film s žádnou pořádnou pandemií a tak jsem celkem rád sáhl po tomto. Hodnocení jsem se nebál. Postapo filmy jsou tak trochu jiný žánr a jako často dosti krvavá (někdy i hůř! :-) omeleta nemusí sednout každému. Začátek na letišti začal neskutečně slibně, až jsem z toho odložil mísu chipsů. Jenže pak se na obloze srazila dvě digitální letadla a nastal digitální výbuch, za který by i u Asylum dostal grafik padáka. To mně trochu vyděsilo i digitální kouře nad městem. Zasmrděl z toho levnej peníz. Ačkoliv film s každou další projitou ulicí či obydlenou budovou ztrácel grády, přesto se tam sem tam našlo pár zajímavých momentů a celkem užasle jsem sledoval chování a ,,hejna'' napadených. Tady nejde jako jindy o sotva se ploužící chrchláky a telefonisté jsou zatraceně rychlí a všichni on-line! Ale přes drobné odlišnosti místy i originální film sklouzává do naprosté postapo klasiky. Hrdina je izolovaný od rodiny, protože zrovna byl služebně jinde a tak ji po opadnutí šoku z nákazy a zjištění jak se venku pohybovat a udržet se naživu - začne hledat. Přitom potkává další přeživší, kteří cestou zase různě odpadávají, to když pero scénáristovo dotyčnému nepřílo dlouhého žití. A jako vždy závěrečná skupinka přeživších putuje kamsi, kde je safe zone a kam mají všichni co to dali dorazit. Konec trochu překvapil, ale v závěru jsem si řekl. Sakra co to bylo? Protože co to bylo nebo proč se nedozvíme... ---- Asi nejvtipnější částí filmu bylo, že když Cusackovi a Jacksonovi poprvé zavonil mobil v ledničce, přesně v ten moment na sekundu mi začal zvonit na stole až jsem se lekl ! :-). No jinak je to za dvě esemesky, vejš fakt jít nemůžu! * * ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptických filmů není nikdy dost a tak jsem i tentno uvítal. Začátek je největší klad snímku. Hned se jde na věc a propuká celkem slušný masakr. To je tak ale na celém filmu všechno. Dále už je to jen podprůměrné putování po zničené zemi. Efekty jsou katastrofální ale nadruhou stranu to zachraňuje aspoň sympatické obsazení. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Eli Roth mal pôvodne napísať scenár a režírovať film, avšak kvôli tvorivým nezhodám projekt opustil. (beso74)
  • Jedná sa už o druhú sfilmovanú "kingovku", v ktorej si spolu zahrali John Cusack a Samuel L. Jackson. Tou prvou bola snímka Izba 1408 (2007). (Kadas97)
  • Ve filmu je použita stejna píseň, "Ring my bell" jako v jiném postapokalyptickém filmu: Kniha přežití (2010). (SsgtJira)

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Reklama

Reklama