Reklama

Reklama

Labilní muž, který se dostal ven z psychiatrické léčebny, se snaží přesvědčit svou dceru, že někde na předměstí je zakopán španělský zlatý poklad. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Webb 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem průser (díky negativnímu názoru na tento film od člověka, kterého respektuji) ale tak špatně to nakonec nedopadlo. Má to sice chyby a působí to naivně, naštěstí čekání na nudu se ukázalo zbytečné, protože snímek docela dobře plynul do svého nezdárného konce a na Evan Rachel Wood se hezky kouká. 50% ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Mám celkem ráda poetické snímky jako je tento, zároveň realistické, a zároveň metafora. Jenže tady mě chybělo něco víc, jako nápad to nebylo špatné, ale myslím že na celý snímek to bylo příliš málo. Zdálo se mi to trochu roztahané. Ale zase na druhou stranu, byli tam i pěkné scény, takové jaké skutečně ze svým otcem občas zažijeme (jojo, není jediná kdo má tátu magora...) a ta kombinace Wood + Douglas byla celkem zajímavá. Nevím, prostě mi tam chybělo něco co by mě očarovalo. ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Pán Douglas si po Honbe za diamantem zahral v tomto trošku uletenom filme, kde sa tiež ženie za pokladom a krásna slečna Woodová mu pekne sekunduje ... a teraz k filmu samotnému, jednu vec by som vytkol ale na to som si už zvykol že USA je schopná dať nálepku komédia kde chce, čiže to že som sa nesmial už asi beriem akosi s nadhľadom ale pár úsmevných okamihov to malo a bolo tam trošku tej sentimentálnosti ... ale inak priemer ... ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to, kéž by každý režisérský debut byl tak úspěšný. Mike Cahill vsadil na jednoduchost námětu a jako trumfová esa vysypal z rukávu Michaela Douglase a Ewan R.Wood. Trumfy nezklamaly a přirozeně krásná Ewan a v mile bláznivého otce převtělený Michael hrají jako z partesu a dodávají filmu lidskost. Nevím přesně proč ale Michael ve mně svým výkonem vyvolal vzpomínky na Roberta De Nira v Čase probuzení. Děkuji Miku Cahille a jen tak dál. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nikoliv film, ale hodnocení tohoto filmu některými členy mě dost překvapilo. Je pravda, že se nejednalo ani o dobrodružný snímek ani o thriller. Komedii bych v tom též neviděla. Jedná se o komorní snímek pro "náročného diváka", který si dokáže vychutnat herecký koncert jedné velké hvězdy( M. Douglas) a hvezdičky (Evan R.Wood). Věřím pevně, že kdyby se jednalo o nějaký blábol, že by si scénář M.D. určitě nevybral. Je to film, který nám ukazuje, že i lidé tohoto typu (jinak pro okolí neškodní) mezi námi žijí a jak těžký život s nima mají jejich příbuzní. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film měl premiéru 24. ledna 2007 na Sundance Film Festival. (Terva)
  • Mike Cahill napsal návrh scénáře již v roce 1980. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kalifornských městech Santa Clarita, Los Angeles a Simi Valley. (Terva)

Reklama

Reklama