Reklama

Reklama

Labilní muž, který se dostal ven z psychiatrické léčebny, se snaží přesvědčit svou dceru, že někde na předměstí je zakopán španělský zlatý poklad. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Stačila by tři slova: Evan Rachel Wood. Že jsem to ale já, tak ještě rád zmíním chvályhodného Michaela Douglase, který sice se stářím nezapomíná dobře hrát, ale na druhou stranu se těm lepším "starším" rolím stále vyhýbá. Co má sympatický stařík za lubem, to mi nedá spát, a určitě pro nás filmové kritiky ještě chystá něco velkého... Pochválím také neobyčejný konec, který se řadí do škatulky "každý si může myslet něco jiného". To je jako s dobrými knihami, které ze svých stránek na konci vyplivnou takovou podivnost, že se člověk diví, jestli čte pořád to samé, a jestli mu něco neuniklo. Stejně tak totiž i Král Kalifornie končí způsobem, kdy jsem byl v pokušení otevřít pusu dokořán. Ale ne kvůli nějakému WTF momentu, nýbrž díky bezvadné momentce, která dodává pointu celému příběhu. Mike Cahill je frajer. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bohvie prečo si všetci myslia, že pri arte sa premýšľa a hollywoodske blokbastre sú potom na oddych. Na oddych sú presne takéto malé, príjemné, nič špeciálne neriešiace filmy, ktoré chvalabohu nemajú ambíciu zarobiť peniaze, ani vyhrať ceny kritikov a do kín sa nedostanú. Zápletka Kráľa Kalifornie je vcelku originálna, respektíve originálna tým, aká je to nepravdepodobná šialenosť. Hľadanie dávneho španielskeho pokladu pod základmi hypermarketu je bez akejkoľvek irónie neotrepané. Je to o sile odhodlania uskutočniť vec, ktorú si zaumienime, o opodstatnenosti inakosti a hľadania medzigeneračného pochopenia. Keď sa na to celé pozerám ako na metaforu, tak je to omnoho lepšie, ako by som mal premýšľať nad tým, kde po vysťahovaní asi tak bývali. Ak som teda tento logický nedostatok (a ďalšie) správne pochopil. ()

Reklama

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové filmy mám rád, ale tento si místo v mé oblíbenosti nezískal. Tvůrci zřejmě měli úmysl vytvořit ,,obyčejný a nezávislý" film, který občas pobaví a bude řešit všední problémy. Jenže pobavil pouze dvakrát a celkově jsem se nudil. Vždyť hlavní příběh nemá co říct. A u takovýchto filmů by měl. Většinu rozpočtu zaplatil několikrát zde propagovaný fast food, což také nechápu. Co má co dělat reklama, možná nepřímá, v tomto filmu? Jen děkuji za číňany a ,,zběsilou" jízdu na motorce přítele Charlieho. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Novodobá pohádka o jednom roztržitém snílkovi, kterého soudobá společnost zaškatulkovala jako blázna a o tom, že se na blázny někdy usměje vrtkavá štěstěna, pokud jdou za svým snem. "Rumcajsovský" Michael Douglas je někdy takříkajíc "na zabití", ale stejně jako jeho filmová dcera Evan Rachel Wood, ho jednoduše musíte mít rádi. Mimochodem, už jste slyšeli, že v Kalifornii vylézají z oceánu na břeh nazí číňané? Nevěříte? Pak se podívejte na Krále Kalifornie. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Zase raz nezávislý malý filmeček, ktorý má byť ľudský a príjemne zahriať pri srdci. Ale niečo tu nefunguje. Je jasné kam sa dej uberá, ale po celý čas som mal pocit akoby film nešiel odnikam nikam. Chýbalo mi tam skrátka niečo šťavnaté medzi riadkami. Všetky scény zaoberajúce sa vývojom vzťahu otca a dcéry boli také nejaké odbyté a nevierohodné (a prišlo mi čudné ako ochotne pomáha dcéra svojmu otcovi bláznovi). Nebyť výborného Douglasa (ktorý si rolu očividne užil a jeho výkon o niekoľko tried prevyšuje výslednú kvalitu filmu) a veľmi dobrej Evan Rachel Wood, išiel by som s hodnotením nižšie. Prosto tomu chýbala atmosféra a drive. Čakal som niečo kvalitatívne na úrovni Little Miss Sunshine. Chcelo to asi trošku vylepšiť scenár a lepšieho rejžu. :-) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film byl z rozpočtem 10 000 000 amerických dolarů natočen za 31 dní. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kalifornských městech Santa Clarita, Los Angeles a Simi Valley. (Terva)
  • Film měl premiéru 24. ledna 2007 na Sundance Film Festival. (Terva)

Reklama

Reklama