Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Frank A. Cappello natočil vskutku zajímavé psychologické drama, které ovšem hodně záviselo na momentálním výkonu Christiana Slatera. Ten v některých momentech dokázal skvěle ztvárnit duševního (utlačovaného) „mrzáka“, ovšem měl i hodně slabé chvilky. Ostatní mu zrovna dvakrát nepomáhali a Elisha Cuthbert tu měla na můj vkus až moc málo prostoru. Po herecké stránce si však taky nevedla nejhůř. Tvůrce vsadil převážně na šílenost a chaotičnost zápletky, což se mu povedlo tak napůl. Přece jenom to chtělo vypilovat slabší pasáže, které mě dost nudily. Zvláště pak ke konci filmu. Nicméně některé hlášky a situace (viz zvracení v autě, upřímné zkonstatování jak se dělá rychlý kariérní postup…) mě přece jenom přesvědčily, abych tomu dal lepší průměr, tedy 60%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hodně zvláštní a osobitě natočený film,který hodně mate tělem a vyžaduje divákovu pozornost.Osobně sem tichého muže viděl nadvakrát a nejsem si úplně jistý,zda mi někde něco neuteklo a konec mě dokonale zmátnul.Hereckému ansáblu s přehledem kraluje ústřední dvojice.Elisha je stále dostatečně sexy a Christian Slater je ve své roli ušlápnutého úředníčka změněn k nepoznání a zcela určitě předvádí svůj zatím nejlepší výkon.Škoda,že si k jeho postavě divák nedokáže vytvořit nějaký hlubší vztah.Alespoň mě osobně bylo nakonec celkem jedno,jestli se Bob rozhodne tak či onak...60% ()

Reklama

Arius 

všechny recenze uživatele

Úprimne som od tohto filmu vela neočakával, no po tých skromných 99min. som velmi milo prekvapený. Pre mňa asbolútne neznáma firma,Frank A.Cappello si napísal a zrežíroval bravúrnu psychologickú pitvu. Za svoj objekt si vybral outsidera, ktorý sa nedokázal zaradiť do spoločnosti pretože sa nevedel stotožniť s okolím. Bol som šokovaný, pretože ta pitva bola dokonalá,bolo neskutočne cítiť ako Maconel trpí, ako sa zúfalý baví s imaginárnym rybacím priateľom, na tom má však nemalú zásluhu aj Slater, doteraz som ho považoval za "herca" plytkých akčných béčok no výkon ktorý podal v tichom mužovi bol famózny,oscarového charakteru. Asi takto si predstavujem kvalitnú psychologickú drámu, prežívali ste všetko čo prežívali postavy. Congratz Cappello dúfam že neprestane točiť a neupustí od žánru,práve získal fanúšika ;). ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Poněkud dosti zvláštní film, nevím co si o něm mám myslet, start je hodně poutavý a člověka dostane docela povedené maskování CH.Slatera na loosera ve středním věku s vzezřením skoro důchodce. Zahrál to fakt dobře, ale nějak s přibývajícíma minutama mě to začíná svou monotématičností, trochu nudit a ke konci, což asi mělo být působivé jak se ch. začne psychicky ničit mě to dokonce až skoro otravuje, .. Film má hodně dobrý chvilek ale je do doprovázeno zároveň pro mě velmi nudnými pasážemi. jo a btw. Elisha je tady v některých záběrech překrásná .... prostě takový film mezi 50-60% ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Trochu jako "Volný pád", jen více psychologický a méně uchopitelný. Slater v roli kancelářské krysy. Uzavřený sám do sebe, vůči všemu populárnímu přístupný, ale bez kontroly. Film nutí člověka se zamyslet, jestli si konzumní svět umí poradit při všem svém spěchu s jedinci, kteří spěch nestíhají a stíhat zavrhli. Když se ale stane v jejich životě něco, co vše obrátí, je dost pravděpodobné, že si s tím nedokážou nijak poradit a skončí to pro ně, nebo okolí, špatně. Vynikající psychologicko-sociologická sonda do mezilidských vztahů v rámci jedné instituce a jejího nejnepatrnějšího zástupce. 85% = 4/5 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za 21 dní. (Spidey3)
  • Brandon Trost získal na americkém filmovém festivalu Newport Beach Cenu poroty za nejlepší kameru. (Terva)

Reklama

Reklama