Reklama

Reklama

Vášeň a cit

  • Velká Británie Becoming Jane (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vášnivý milostný příběh o skutečném setkání mladé Jane Austenové a Toma Lefroye, který pravděpodobně inspiroval její největší romány. Roku 1795 byl pro mladou anglickou dámu hlavním životním cílem sňatek s bohatým mužem. Jane Austen (Anne Hathaway) však věří na lásku. Ve svých 20-ti letech se konečně setkává s temperamentním mladým Irem Tomem Lefroyem (James McAvoy). Jeho intelekt a opovážlivost ji naprosto uchvátí a Jane brzy nemyslí na nic jiného, než na Toma. Může si ale dovolit odmítnout nabídku k sňatku s vnukem Lady Gresham (Maggie Smith), vzepřít se autoritě svých rodičů a uprchnout před sociálními konvencemi? Díky filmu Becoming Jane můžeme zjistit, že mezi Rozumem a citem a Pýchou a předsudkem se odehrál opravdový životní příběh… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (230)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Příliš tady převládal pocit toho, že už jsem to někde viděla a to mnohem zdařileji. Austenovské adaptace rozhodně dopadly lépe než film o jejich autorce. Chybí tomu jiskra a působivost. Tempo bylo podobně rozvleklé jako např. u Pýchy a předsudku, ale tam se mi zkrátka nestalo, že bych neustále koukala na hodinky a popoháněla film kupředu. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Dostane sa vam zhruba to, co cakate, ak ste videli hoc len Pychu a predsudok. I ked v akejsi lite verzii. Kazdopadne by som vyzdvihla McAvoya, ktoreho mam sice uz asi nastalo za fauna z Narnie, ale jeho usmev ma naboj a do historickej romance sa vyslovene hodi. (Teraz som naozaj zvedava na jeho Pokani). Naopak najvacsim minusom filmu, pre mna, su rozhovory. Mam rada slovne bitky dvoch inteligentnych ludi a od filmu ako teno som ich rozhodne cakala. Dockala som sa len napodobenin. ()

Reklama

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Vlastně žádné velké překvápko. Já a Jane Austenová bychom si asi moc do oka nepadly. Když sem psal o Kieře Knightley jako o typické herečce pro tyto filmy, tak McAvoy je taky často do nich obsazován, ne o všem s takovým úspěchem, aspoň pro mě. Anne Hattaway hrála docela dobře, ale přijde mi až moc studená, což snímku nikdy nepřidá. Jinak typický obrázek té doby, kdy svatba s bohatým manželem byla vším pro ženy a pýcha s předsudky sídlily v hlavě každého. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

To, že tvůrci hodně čerpali z romanové Pýchy a předsudku, by vůbec nevadilo, protože Jane Austenová samozřejmě nenacházela inspiraci jenom ve svojí mysli. Problém je, že filmová Jane Austenová je daleko nevýraznější než její hrdinky. Nijak nepomáhá ani nenápaditá režie a vizuální zpracování. Hathawayová a McAvoy sice jako pár nepůsobí špatně, ale jejich sblížení přijde bez jakékoliv přípravy a na austenovský příběh moc přímočaře. Na úrovni emocí tahle love story nejspíš příliš diváků oslovit nedokáže. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Romány Jane Austen jsem nikdy ráda neměla (příliš nudné, rozvleklé, žádný se mi ještě nepodařilo dočíst do konce…), ale tenhle film mě hodně příjemně překvapil – krásná výprava, kostýmy, hudba. Oba mladí představitelé mi naprosto seděli (pochybuju, že přeceňovaná Keira Knightley by to zahrála líp…) a pobavily mě i vedlejší role paní Weasleyové a profesorky McGonagallové z Harryho Pottera :-) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy se Jane (Anne Hathaway) v lese setká s Tomem (James McAvoy), za sebou po zemi vláčí provázek, který však již v dalším záběru není. (tyna97)
  • James McAvoy musel kvůli své výšce 1,74 metru po dobu celého natáčení nosit boty s vysokou podrážkou, aby nebyl menší než o 3 centimetry vyšší Anne Hathaway. (ufooonek)
  • Dům Jane Austin pochází z roku 1747. (duklak2)

Související novinky

Režisér To a drákulovský prequel

Režisér To a drákulovský prequel

09.09.2017

Trend filmů o spisovatelích, kteří v podstatě zažívají svůj vlastní román, ještě neskončil. Možná si pamatujete romanci Vášeň a cit s Jane Austen nebo Havrana s Edgarem Allanem Poem, no a teď se… (více)

Reklama

Reklama