Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 1

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (395)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl na osmiletém gymnáziu, tak někdy v jeho první polovině byla kniha "Mládí v hajzlu" něco hrozně cool. Já jsem se k jejímu přečtení nikdy nedostal, a co si budeme povídat, po zhlédnutí filmu podle této knihy, nemám ani potřebu ji číst. Nijak mě to neokouzlilo, i když Michael Cera byl zvolen dobře. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se těšila (vzhledem k tomu, že jsem knihy zhruba před deseti lety přečetla dnem i nocí na jeden zátah) a tak moc jsem byla nakonec zklamaná (přestože si z knih už mnoho nepamatuji a něco z nich mi film připoměl jen zlehka, něco vůbec) a znuděná (nebýt Cery, nejspíš bych měla ohromný problém to vůbec dokoukat). Uvažuju, že raději zaštrachám ve své knihovničce a připomenu si příhody Nicka Twispa v knižní podobě (ačkoli už si asi Nicka jinak než s tváří Scotta Pilgrima nepředstavím). Komentáře, které mi mluví z duše: Oskar, Boogeyman. ()

Reklama

rawen 

všechny recenze uživatele

Literární předloha je mé dirty pleasure, film je bohužel příliš zkratkovitý a končí jinak než první díl (nemastně, neslaně, hloupě, kýčovitě). Přesto jsem si to i tak docela užil, mám rád Michaela Ceru (líbil se mi v Juno) a překvapil mě i Steve Buscemi, pro neznalé předlohy docela zajímavý "lehký" film na jeden večer, pro zavilé hajzlisty (:)) velké zklamání, ale ono se ani nedalo čekat nic jiného... 6/10 ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Kdybych nečetl román C.D. Paynea, takhle vysoké hodnocení bych rozhodně nedal! Tahle kniha se točit snad ani neměla. Leda by to bylo komediální porno. Miluju sérii Mládí v hajzlu, co však snese papír, plátno často ne. A tak je tahle adaptace prostříhaná, nevtipná a pro diváky nedotčené předlohou musí být i značně bizarní. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavná komédia o týpkovi, ktorý pre lásku dokáže robiť aj totálne hovadiny. Áno viem, trápnosť a nereálnosť, pretože takto by sa mohol správať iba niekto, kto práve prišiel z blázinca, ale mňa to celkom bavilo. Niekedy, keď už trápnosť a hlúposť hraničí s totálnou magorinou to zafunguje a človek sa začne baviť na samotnej blbosti. Tak to bolo blbé, až to bolo zábavné. To je prípad aj Zoolandera, ale ten bol ešte o niekoľko tried lepší a toto dotiahol do dokonalosti. :) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Rooney Mara, která hrála Taggarty, se původně ucházela o roli Sheeni Saunders. (Cheeker)
  • Otec Nickiho Twispta (Steve Buscemi) a později i Nick Twisp (Michael Cera) jezdí ve filmu v BMW 3 E46, ale automobil se ve filmu několikrát změní z verze před faceliftem na verzi po faceliftu a obráceně. (BanditaX)

Reklama

Reklama