Reklama

Reklama

Nové trable staré Christine

(seriál)
  • USA The New Adventures of Old Christine
USA, (2006–2010), 30 h 49 min (Minutáž: 20–28 min)

Tvůrci:

Kari Lizer

Režie:

Andy Ackerman

Hudba:

Matter Music

Hrají:

Julia Louis-Dreyfus, Clark Gregg, Hamish Linklater, Trevor Gagnon, Emily Rutherfurd, Tricia O'Kelley, Alex Kapp, Michaela Watkins, Andy Richter (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(88)

Obsahy(1)

Komediální sitcom o absurdních situacích, které vznikají kolem ústřední dvojice (trojice) Richard - Christine. Z Christine se stává "stará/bývalá" Christine v okamžiku, kdy si její bývalý manžel Richard najde mladší a hezčí "novou" Christine. "Stará" Christine se s tím vzhledem ke své ztřeštěné povaze nevyrovnává lehce a nepomáhá jí v tom ani nový vztah. Ačkoli se snaží s každým dobře vycházet, život jí komplikují nejen nafoukané matky spolužáků jejich syna Ritchieho, které si z ní a její rodiny neustále utahují, ale především neujasněný vztah k bývalému manželovi. (haasha)

(více)

Recenze (40)

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Sitcomy sleduji velmi výjimečně, rozhodně ne pravidelně. Snad jedinými výjimkami jsou sitcomy Bod G nebo Nové trable staré Christine. V tomto případě je vše naprosto dokonalé. Výborné hlášky, scény a nové velmi zajímavé nápady. V sitcomech mi vadí přidaný smích, který je i v situacích, které nejsou vůbec vtipné. Tady je ale vše v místech, kde má být. Trochu mě překvapilo téměř podprůměrné zdejší hodnocení. Nové trable staré Christine považuji za 1 z nejlepších sitcomů, možná ho budu mít na 1. místě. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Julia Louis-Dreyfus alias Christine je mi opravdu, ale opravdu nesympatická... což už je dost špatný samo o sobě. Nicméně mě nebaví ani jiné postavy, situace a vtipy, takže z mého pohledu je tento sitcom tragédie. // 19. Dala jsem tomu druhou šanci a musím přidat na hodnocení... líbí se mi Christinin brácha a nejlepší kámoška (prakticky jen díky jejich laškování mně to znovu zaujalo). / 21.1. jsem trapná, ale musím zase o hvězdičku přidat. Když tomu tu šanci dáte, tak zjistíte, že minimálně průměr to je. ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Taky jeden z tuny shitovnich sitcomu, kterymi jsou zahlceny ceske (potazmo americke) komercni TV. Cilovou skupinou jsou tentokrat rozvedene matky. No...kazde etnikum by si melo asi uzit :-) Vrcholne nesympaticka hlavni herecka s krecovitou drzkou, ktera snad trpi obrnou facialisu, protoze normalni clovek takhle hubu nekrivi. Fory stoji za starou belu, nehlede na to, ze je to ocividna snaha o zenskou kopii skveleho "muzskeho" sitcomu "Dva a pul chlapa". Mozna je to opravdu tim, ze nejsem rozvedena matka (doufam:-D , ale je to dalsi naprosto zbytecny pocin TV zumpy. ()

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - už jsem viděla rozhodně lepší, nápaditější a sympatičtěji obsazené sitcomy. Najde se tu i spousta trapných prvků a motivů, které na podobných seriálech tak nesnáším. Na druhou stranu to není až taková blbost, jak jsem si původně myslela a když v televizi nic jiného nedávají, tak se Christine čas zabít dá. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

S tímhle sitcomem se dají strávit příští televizní dny. Je zahlcený postavami ve kterých nějakou dobu bude novému divákovi trvat než se v nich zorientuje. A stejně tak je plný břitkých dialogů s celou řadou absurdních situací, které pobaví. Neříkám, že nějak třeskutě a občas v divákovi může evokovat situace z reálného prostředí. Vše je pojato ztřeštěnou formou, kdy nějaká extra zápletka nehrozí a když už je k mání, tak se na ní nabalují situační gagy. Obsazení působí při zběžném přeměření svěže a neokoukaně . Kontrast "staré" a "nové" Christiny v podání Julia Louis- Dreyfus & Emily Rutheford je velmi dobře zvolený a obě jeho představitelky tlačí své herecké výkony do příjemného groteskního vyznění. Předtočený smích, který pořád kazí zážitek tím, že ve zvýšené a téměř nepřerušované frekvenci upozornuje kde se smát, už jaksi k sitcomu patří, ale mohlo by se to už odbourat. Divák si přece vybere, co je mu směšné a vtipné a smát se na místech, kde opravdu není žádný gag, je vážně přehnané. V těch postavách je na první epizody opravdu výstavní gulášek, ale samozřejmě postupem času se to mění k lepšímu. Všiml jsem si, že tenhle sitcom sympaticky rezignuje na silnější pozitivní vyznění a v oblibě má ironické komentování vzniklých situací. Doufám, že mu to vydrží i nadále. Ponechávám si v hodnocení určitou rezervu, protože ještě spousta epizod je přede mnou a není vyloučeno, že se kvalitativně může zhoršit nebo naopak ještě zlepšit. Příkláním se k tomu, že se jedná o jeden z těch lepších sitcomů, který je k vidění o víkendových dopolednech v televizi. Mé hodnocení: 60% ()

Galerie (87)

Reklama

Reklama