Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvědavý teenager Mercer (Lou Taylor Pucci) se po smrti své matky rozhodne cestováním poznat Ameriku. V Oregonu ukradne auto a vydá se na cestu, aby nalezl svého staršího a dávno ztraceného bratra. Po cestě zažije nejen několik nečekaných událostí, ale také přes telefon naváže vztah s původní majitelkou auta, tajemnou a odpouštějící dívkou (Zooey Deschanelová). Vzájemné telefonické rozhovory slouží jako průvodce při Mercerových cestách po postmoderních dálnicích bývalého Divokého západu, při nichž mladík poznává sám sebe i své místo na světě. Snově stylizovaná kamera a originální hudba umocňují směs citových prožitků. Režisér Martin Hynes směřuje diváka na cesty, kterými se stále vyplatí vydat.
[Zdroj: Febiofest 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Dobrá, uznávám, že plné hodnocení si Go-Getter možná nezaslouží... ale dostal jsem dobrý rozmar. Tenhle filmek jsem opravdu dlouho scháněl, o to větší bylo mé zklamání z pomalejšího, nudnějšího začátku a o to příjemnější pak zbytek filmu. Třebaže to tak zezačátku nevypadá, je Go-Getter vtipný, milý a komplexní film, který nese spoustu pozitiv americké nezávislé filmařiny - za všechny je třeba zmínit písničkový soundtrack a casting. Charismatických postav se tu dá najít celá řada, ovšem celý film spolehlivě sedí na výkonech Loua Pucciho a Zooey Deschanel. Ohromně příjemný, odlehčený zážitek, který milerád doporučím. 90% ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Další z netradičních road-movie. Pomalu už zapomínám co je vůbec tradiční road-movie. Nezávislost z tohoto filmu přímo čiší (kamera, střih, hudba, ...). Výběr herců zřejmě proběhl přes telefon, protože těžko seženete zajímavější kombinaci hlasů než Zooey a Pucciho. Hudba M. Warda do filmu zapadala a patří asi k tomu nejlepšímu co tento snímek nabízí. A samozřejmě věčné čekání na objevení se Zooey. Díky filmu navíc i nadále spolupracovala s M. Wardem v projektu She & Him. Přestože mě příběh tolik nezasáhl, hodnocení zvedá Jena Malone, Zooey Deschanel a příjemná hudba - pokud tedy nejste milovníkem výše uvedeného, nic moc vám tento film nenabídne. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

najlepšia vec na tomto filme je záver - posledná scéna spĺňa všetky podmienky ideálnej záverečnej scény aké jej ja osobne pripisujem, okrem toho má film veľmi príjemný soundtrack, niekoľko milých epizód, dve prenádherné dievčatá, na ktoré je radosť pozerať, veľmi sympatického neznámeho a neopozeraného hlavného predstaviteľa a vysoko pozerateľnú vizuálne lahodivú a režijne veľmi schopne urobenú formu, ktorá dokonca na mnohých miestach prevyšuje obsah a tému nezávislej road movie mladého hľadajúceho sa (a nielen sa, ale aj niekoho iného) skoro-muža, ktorý napokon možno ani nenájde to, čo hľadal, ale niečo celkom iné, čo dokonca nehľadal a predsa to bolo to, čo mal nájsť; ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Zase někdo zkusil nezávislou road movie... zzzzz... Vznikla naprostá zbytečnost o ničem, která to nezkouší ani přes humor (Malá Miss Sunshine), ani přes atmosféru (Útěk do divočiny), ani přes emoce (Mexická jízda), ani neshlédneme nejstylovější jízdu života (Thelma a Louise). Po odškrtnutí výše zmíněných příkladů "on the road movies" je už jenom zhruba tisícovka zajímavých road movie před touto ptákovinou. Na můj vkus příliš nezávislé. 30 % ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Jasně... pár chybiček by se našlo, s tím souhlasím, ale v tomto případě plné hodnocení udělím milerád. A to z toho důvodu, že The Go-Getter nehraje na nějaké mravní poučení. Nesnažil se mě vychovávat, ale spíš mě vzal s sebou na dlouhou cestu, kde mi dělala společnost vynikající Zooey Deschanel. No neberte to..:) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Střední škola na začátku filmu je bývalá škola režiséra Martina Hynese. (Fugas.cz)
  • 4 měsíce před točením filmu se režisér Hynes a kameraman Shah sešli a vyjeli na cestu po všech lokacích, kde se mělo točit, vyjma Mexika. Během cesty natáčeli a zkoušeli nejlepší filtry, čočky a spotřebu filmového mateirálu. Filmu spotřebovali 2 400 m a ujeli přitom přibližně 3 200 km. (Doski)
  • Plážová scéna v Kalifornii se ve skutečnosti točila v Oregonu. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama