Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

I jakožto příznivec spíše seriálu Stargate Atlantis, než původního filmu či snad seriálu o SG1, se na cokoliv s SG tématikou rád podívám. Pro Continuum dávám čtyři chromé prsty nahoru. Pěkné to vizuálně je, ale co naplat, tyhle triky s časem já prostě nemám rád. To je jednoduše dementní a dementně jednoduchá zápletka. Pokusil jsem se od toho odtrhnout a zkrátka se bavit a rohodl jsem se to neodrazit v konečném hodnocení, které zde můžete vidět. Dávám přes to přese všechno čtyři polámané hvězdičky, potěšila mě role Andersona. Tedy, ne ta role, ale to, že vůbec nějakou dostal, i když to bylo mnohem spíše takové "cameo". Jak už zde někdo připomenul, nějaké hlášky tam O'Neill prohodil, ale to mi nějak nestačilo. Vzhledem ke kvalitě seriálu o SG-1 k jeho konci se ale jedná o vzestup. Takže se dá říci, že seriál odešel na vrcholu. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamán. Popis a zvěsti hlásily něco jiného než je tento film. Celé to vypadá spíše jako slabý odvar z pytliku s jménem SG1. Jack je tam sotva pár minut, Baal také , bitvy pár sekund a po zbytek filmu máme jen "příběh" jiné časové linie. What ? jak by řekl Jack. Začatek je paradní a člověka navnadí. Je zajmutý "poslední" Baal a jsme u vyjmutí symbionta. Je tu celá SG1 a i Jack a je tu plno hlášek mezi Baalem a Jackem "Jak se vede? Jo celkem dobře , díky za optání". Pak začnou mizet nejen členové SG1 a vše okolo , ale dle mého i celý film. Baal ten pravý si udělal něco jako Delorain a cestoval zpatky v čase , aby nám zatrhl vzniknutí SG programu. Tolik chyb v času se jen tak nevyskytne. Proč nezmizel Mitchel , když jeho děda v minulosti umřel v Arktidě? A to je jen špička ledovce v aktidě. Vynechme díry ve scénaři velké jak ementál. Jsem fanda a to překousnu , přeci jen to je oddychová scifi akce. Najednou jsou naši tři hrdinové z naší časové roviny na ponorce s Jackem , prohodí pár vět a je zase pryč. Výslech a hrdinové prostě skejsnou v jiné časové linii. Celkově je to pořád dost nuda ani se nic neděje , nevidíme ani jak Baal hromadí armádu . Nic! Je to tu ! Baal klepe na dveře Země a je to impozantní pohled na velký počet lodí. Co to? Baal je nějaký milý a napadení Země se nekoná. Pak Baal umře a je tu utok! Nevidíme z něho hola nic. To velké kouzlo je pryč! Ještě , že je tu brána ta nás zachraní , rychle šup do ní at zmizime z tohoto filmu! A je tu happy end !? Archa Pravdy je teda zatím nejlepší SG1 film co po konci této skvělé serie zatím vznikl , holt si myslím , že kdyby seriál pokračoval tak by se tam více rozvinulo toto téma. Napadení Země bylo daleko lepší , epičtejší a napínavější na začátku 7 série . Mimochodem ten motiv je zde také použit. Také se zde hledá ona antická zbraň. Je to jako slabý odvar minulých serii. Velké zklamaní , protože to co slibuje popis filmu je pouze nakousnuté. Tak vám teda nevím , ale mám vůbec chut se tolik těšit na dalši SG1 film? Dalo se z toho vykřesat mnohem více! 60-70 procent a to ještě jako velký fanda pridavam za pár zabavných scének ( daniel volá sám sobě ) ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Je to typicky hviezdobránovské, ale od kinofilmu som čakal o kúštik viac. Aj v porovnaní s Archou pravdy. Takto sa podobá na bežný dvojdiel, štandartne skvelý, ale... Zápletka s menením minulosti je prvoplánová, aj keď vždy atraktívna. Od polovice sa o slovo prihlási nadupaná akcia a všetko končí happyendom. Cestovanie v čase prináša takmer vždy logické či scenáristické chybičky a ani tento kinofilm sa im nevyhol - vypichnem iba to, prečo Baal (mimochodom asi najslabší a najmenej zaujímavý Goauld v HB) čakal 80 rokov, aby zničil Zem, mohol tak učiniť ihneď a pokojne iba s jednou loďou. Plusom je to, že sú tu obsadení asi všetci dôležití herci seriálu vrátane (v tvári pribratého) O'Neilla, Hammonda a dokonca aj Anubisa a v dabingovom štúdiu postavám ponechali na rozdiel od Archy pravdy ich seriálové hlasy. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Příběh byl dobrý a závěr se strojem času se mi líbil. Ale prostě jsem čekal víc Jacka O'Neilla (i když jeho dva štěky byly typický fórky ala stará Stargate) a pak se občas vytvořila hluchá místa (nový život v jiné dimenzi). Zase se musí nechat, že se tu našlo dost odkazů na zajímavé díly s Goauldy ze seriálu. 80 %. Uvidíme co předvede další filmek :o)...někdy příště:). ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

SG-1: finální finále - část definitivně poslední. U Archy Pravdy jsem vyjádřil naději, že časově cestovatelská Baalova labutí píseň bude lepší než rutinní zúčtování s Orii, což trochu komplikuje fakt, že obecně nemám tenhle druh dílů moc rád... s výjimkou epizody S4.16. Ale naděje nezemřela a naštěstí se naplnila! Continuum má v rámci seriálu dost neotřelou zápletku a scénář vůbec, dává hercům prostor, aby se svými postavami pracovali jinak, než jsme byli zvyklí, a hlavně má spád a grády. A generála Hammonda, budiž otcovskému sympaťákovi Donu S. Davisovi země lehká. A Jacka O'Neilla - bez něj by to přece ukončit nešlo;) Ve výsledku jsem tedy naprosto spokojen a ještě jednou děkuji SG-1 za deset let zábavného (a sem tam i napínavého a výjimečně i zajímavé otázky nastolujícího) putování vesmírem Hvězdné Brány. Navždy zůstane nejseriálovatějším seriálem mého dospívání, a upřímně doufám, že až něco pokoří její rekord v nepřetržitém natáčení sci-fi seriálu, bude to minimálně stejná událost jako tohle. 80%, stejně pevných jako pro celou SG-1. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Herec Don S. Davis, který ztvárnil oblíbenou postavu generála George Hammonda, zemřel 29. června 2008 ve věku 65 let - přesně měsíc před vydáním snímku na DVD. Stargate: Continuum je tak jedním z jeho posledních filmů. (3DD!3)
  • Snímek si vysloužil zápis do „Guinnesovi knihy rekordů“ jako nejseverněji natáčený snímek. (Terva)
  • Snímek vznikal za vydatné podpory amerického letectva (pro natáčení zapůjčili letouny F-15) a námořnictva. (3DD!3)

Reklama

Reklama