Reklama

Reklama

Příběh z pera Richarda Harrise mapuje čtyři dny v životě Flukea Kelsa, trochu zpustlého bývalého oxfordského profesora historie, který se ocitne v Moskvě na konferenci k nově otevřeným sovětským archivům. Jedné noci jej v hotelu navštíví bývalý důstojník NKVD a osobní strážce šéfa tajné policie Lavrentija Beriji. Tento starý muž tvrdí, že byl v době Stalinovy smrti na jeho dače a pomáhal Berijovi ukrást diktátorovy tajné spisy. Kelso se rozhodne, že své poslední ráno v Moskvě využije k tomu, aby prověřil mužovo vyprávění. Ale z neškodné otázky v Leninově knihovně se brzy stává smrtící hon noční Moskvou až do severního Ruska a do pustých lesů poblíž přístavu Archangelsk u Bílého moře, kde se téměř po půl století ukrývalo poslední Stalinovo tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (92)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +Daniel Craig, zajímavý příběh, hudba -příliš zdlouhavé/// No v době kdy ještě Daniela Craiga znala maximálně tak jeho rodina natočil tento televizní film, který by normálně zapadl. Ale protože ho dnes známe, tak je Dany velkým lákadlem. Samotný film se otírá o zajímavou myšlenku co kdyby měl Stalin syna. Díky tomu je to slušný misteriózní thriller. A nutno k dobru přidat, že se tváří vážně a je natočen reálně (Dany je obyčejný člověk, žádný stroj na zabíjení.) Závěr sice vynahrazuje délku filmu, ale i tak se člověk musí překonávat./// Celkem 60%/// ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Dva díly fungují jako poctivá detektivka, třetí už sklouzává téměř do fantasy a uspěchaný závěr tomu nijak nepomáhá. Podle názvu s absolutní neznalostí děje jsem čekal, s jakými archanděly bude Craig svádět boj. Pravda je jiná, Archangelsk je město u Bílého moře, kde se odehrává hlavní část děje. Craig pomáhá filmu na dobrou úroveň, stejně jako hudba. V dnešní době je Archangel pro televizní vysílání téměř luxusem. ()

Reklama

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Dávám tomu 4* hlavně proto, že to není až tak zprasené, jak jsem od tvůrců předpokládal, a taky proto, že mě Ruské moderní dějiny celkem dost interesují. Hodně mě zklamalo, že se tam nezmiňují (aspoň myslím) o reálném synovi Stalina, který byl držen a asi i odsouzen Němci, když ho tatíček odmítl vyměnit za generála von Pauluse. Takže jsou to spíše 3*, ale jak jsem psal výše, za to překvapení dávám 4. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrá televízna rozprávka, ako by to mohlo všetko byť, keby.......ani radšej nechcite vedieť. Prvá časť sklamanie, televízia ako vyšitá. Druhá časť začína mať gule premiestnením sa na ruský zasnežený vidiek. Tretí diel už škúli takmer po veľkom plátne, akcia, prestrelky, zvraty a fajn otvorený záver. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Stejné téma, jako má THE BOYS FROM BRAZIL, jenom se tentokrát jedná o Stalina. Nechce se mi věřit, že by ale měli Stalinisté v Rusku tak silnou pozici, jak nám představuje tento film. Na druhou stranu ale Stalinův duch a odkaz hned tak nikam nezmizí, podobně jako ten Hitlerův. Obou diktátorů se totiž lidstvo vzdává dost neochotně... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Rize v Lotyšsku a v ruské Moskvě. (Terva)
  • Při rozhovoru profesora Kelsa (Daniel Craig) a prostitutky Zinaidy (Yekaterina Rednikova) krátce po jejich seznámení je v záběru vidět zaparkované Audi se značkou obsahující kód 007. (vesper001)

Reklama

Reklama