Reklama

Reklama

Terkel má problém

Trailer 2

Obsahy(1)

Pozor – tento film není pro děti!!! Bláznivá komedie o tajné lásce, ”psychovrahovi”, železných tyčích, kanapi a přátelství na zkoušku. Terkel je žákem základní školy. Trochu slaboch, ale jinak ok. Terkel nemá snadný život. Jeho psychopatický strýc Stewart právě napadl dva ostré hochy z Terkelovy třídy, Nigela a Saki. A co uděláte, abyste odvedli jejich pozornost z myšlenek na pomstu? Začnete si dobírat ošklivé děvče z vaší třídy, Tlustou Doris.... Ale kdo by si pomyslel, že ona vyskočí z okna? Že začnete dostávat smrtelné výhrůžky, že nový učitel a milovník zvířat, Justin, nemá tak úplně čisté svědomí, jak by se čekalo, a že vlastně nic není, jak se zdá? Alespoň ne pro Terkela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (352)

swamp 

všechny recenze uživatele

Pro děti moc drsné, pro dospělé moc infantilní..a žádný zlatý střed nemůžu najít. Citace z časopisu Respekt (ročník XVIII, číslo 23): "Jako hlavní hrdina díla Terkel i knibe jim -autorům- posloužil žák šesté třídy, dítko západní konzumní společnosti, jeho kamarád, dva šikanující spolužáci, jejich obézní oběť a nový učitel. Poskládali slabomyslnou a pohromadě nedržící dějovou linii, a aby bylo dílo dostatečně atraktivní pro zvolenou cílovou skupinu, přidali sprostá slova. Navíc se rozhodli v duchu South Parku bojovat proti moralistním podtónům klasických pohádek: stereotypizaci a dětskou krutost berou jako hotovou věc, takže když obézní spolužačka, kterou nikdo nemá rád, spáchá sebevraždu, všichni si svorně oddechnou, že mají od tý tlustý krávy pokoj. Ve srovnání s Pixarem a podobnými studii navíc nedisponovali Dánové ani zdroji, ani know-how, takže trhaná animace a nezvládnuté fyzikální modely kazí divákům vkus stejně jako ostatní složky filmu." ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení z Dánska. Potěšilo mě zejména to, že film je skutečně vtipný, a to docela dost. Terkelův strýc byl úžasný. Terkelův kamarád byl úžasný. Terkelův učitel byl úžasný. Jen samotný Terkel stál za hovno, což je docela škoda. Velké ocenění si zaslouží i skvostný český dabin, který film povyšuje na ještě vyšší úroveň. Krásné 3*. Nebudeme přehánět. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Terkel je dost zvláštní animák. Animace je vlastně o ničem, příběh odhadnete během pěti minut a vše je to takové jiné, zvláštní. A dost možná je tohle hlavní výhoda tohoto animáku, který rozhodně není pro děti. Hlášky jsou více méně podařené a stopáž je opravdu krátká, takže nudit se prakticky ani nestihnete. Navíc jsem tento film viděl s českým dabingem, který musím opravdu pochválit, speciálně Marek Eben zaválel. Díky tomu, že na konci bylo přeci jen více hlášek než na začátku a celkově tendence tohoto animáku byla vzrůstající, těch 70 % Terkelovi dám. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

od tohoto animáku jsem čekal o dost víc, už jen kvůli proklamovanému srovnání se South Parkem - tomu však Terkel nesahá ani po kotníky ať už se zábavnosti, muzikálních čísel, vulgárních hlášek, brutality či sympatičnosti postav týče. Měl jsem co dělat, abych udržel pozornost i těch 70 minut co film má... ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček vypadá přehnaně, ale musím říct, že se jedná o jeden z nejčernohumornějších, neujetějších a nejmorbidnějších snímků, jaký jsem kdy viděl. Tenhle film v žádném případě nerespektuje klasické vyprávěcí schéma. V momentě, kdy má dojít ke zvratu a z hrdiny by měl přestat být posera, naopak klesne na to nejhlubší morální dno, takže si uvědomuji, že pro spoustu diváků je těžké dívat se na film, v kterém se s hlavním hrdinou nemohou snadno identifikovat. Ale právě v tom spočívá to potěšení ze sledování Terkela. Je to bizzarní muzikálový výsměch všem lidským slabostem a charakterovým pokřivenostem a také absurdní znesvěcování většiny tradičních morálních hodnot. Navíc to má takřka geniální český dabing! Marek Eben jako slizký učitel. Více viz. komentář Arbitera. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (19)

  • Ve filmu zazní slovo "ču*ák" 1x, "hovada" 2x, "pí*a" 3x, "zm*d" 4x, "m*dá" 4x, "vopí*at" 4x, "ku*va" 8x, "p*del" 16x a "nas*aný" apod. 24x. (Gnoma)
  • V textu písničky „Politicky nekorektní píča“ od českého horrorcorového rappera Řezníka se objeví narážka na písničku „Vopíchat se di“ z filmu. (Matej.Mirejo)
  • Text rapové písně v podání Terkela napsal pro českou verzi Adam Svatoš, známý spíše pod přezdívkou Deph či Kato z legendární skupiny Chaozz. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama