Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Atmosféra 9/10 Efekty 5/10/// +Jason (Kane Hodder), hodně dobrá atmosféra, telekineze je fain, Jason našel zdatného protivníka -vraždy vůbec nejsou vynalézavé ani nápadité, moc nám toho tvůrci neukážou, působí to hodně staře/// Vždycky jsem si chtěl doplnit filmografii o všechny Pátky 13tého a to nejen proto, že po Freddym je to moje druhá nejoblíbenější série. Zatím jsem viděl jen 1,2,10 (Jason X), 11 (Freddy vs. Jason) a 12 (Pátek třináctého). A už se těším na třináctý film v pořadí (Friday the 13: Part II). Tento sedmý díl nakonec není tak špatný jak jsem se obával a ani tak dobrý jak jsem doufal. Sice zatím nemůžu srovnávat, takže hodnotím čistě z pohledu diváka, který předešlé díly neviděl. Je to 21 let staré a je to poznat. Hlavně na prostředí, postavách, oblečení atd. Není prostě moc o co stát a nějakou chvilku mi trvalo, než jsem si zvykl. Ve výsledku hodně filmu pomohla atmosféra, která i po letech je hodně hustá a vytváří alespoň trošku dobrý pocit z filmu. Který však pro změnu zase kazí fakt, že si tvůrci nedokázali poradit se scénami kdy Jason likviduje všechny okolo. Škoda, žádná vražda mě nijak nerozhodila ani nenadchla, nikde neteče krev, vše jen v náznacích./// Celkem 64%/// ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Ač je tento díl zatracován, mě se paradoxně líbil nejvíce. Příběh o dívce s telekinezí může pro mnohé být přitažený za vlasy, ale s ohledem na to, že se tam prohání zombie vrah, tak je to úplně jedno. Každopádně její příběhová rovina mě držela ve střehu. Těšil jsem se na její finální střet s Jasonem a když k němu došlo, tak to stálo za to. Navíc Jason je zde skutečně extrémně hnusný, kostra pokrytá zahnívající tkání, prostě nádhera. Naopak ale opět zamrzí cenzura, která při brutálních vraždách je vždy to nejhorší ustřihnuté až běda. 65% ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Po stránce veškerých efektů ve filmu se film nemá za co stydět. Bohužel po stránce jak herecké, tak především obsahové to bylo méně než ubohé. Upusťme uzdu fantazii a připusťme, že mrtvého, červy prolezlého Jasona postaví na nohy zásah blesku. Dobře beru to, ale vysvětlete mi v které vymazané hlavě se zrodilo něco tak debilního, jako tahat do takového filmu čarování. Jasonovi kurevsky nesluší, když se z něj stává lovná kořist. A myslím, že to nesluší ani filmu samotnému. Nějak si nemohu vzpomenout na osobu, která tento titul posrala více než John Carl Buechler, odporné to jméno. Odporný to film. Jeden z lepších odpadů. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Sedmička je jeden z mých nejoblíbenějších dílů, je profesionálně natočená s dobrým rozpočtem i když cenzoři kazili, co se dalo. Jason poprvé v podání Kane Hoddera má charizma totálního namakaného drtiče (vystříhané scény ten dojem ještě potvrzují) a přídavek s telekineticky nadanou hrdinkou přiživuje obvykle banální příběh. Snímek má fajn atmosféru, neotravuje s komediální nadsázkou a myslím, že řada vražd patří k nejlepším v celé sérii, Jason by měl s celou tou škálou zahradnických nástrojů používaných k mordování dementních postav natočit nějakou reklamu pro Mountfield. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Každý, kto videl niekoľko častí zo série vie, že každá časť ide tou istou linkou ako tá predošlá. A táto by nebola výnimkou, keby sa pán režisér nerozhodol, že k ujovi s mačetou dá protivničku, ktorá je obdarená telekinézou a tak započne boj Jasona a Carrie. Lenže táto akože Carrie, nemá takú charizmu ako tá od Kinga a aj herecky to bolo poňaté veľmi vlažne a to bolo veľmi cítiť. Pred rokmi som videl nezostrihanú verziu a teraz značne ošklbanú a tak tejto chýbala veľká časť brutality, surovosti aj krvavosti. Napríklad to najviac vidieť na scéne so spacákom, lebo tá patrí medzi moje najobľúbenejšie a aj nápadité a v nezostrihanej verzií ju buchne o strom minimálne päťkrát a tu len sucho raz. Aspoň, že si z tej prvej verzie niečo pamätám a hodnotím tú, lebo táto by bola nanajvýš na 2* a tá na solídne silné 3*. Ale nápad vložiť k tomuto mäsiarovi dievčinu obdarenú telekinézou je vynikajúci nápad, len by musel byť aj na to človek, ktorý to vie znázorniť do filmu tak, aby z toho nevznikol celkom chaotický cirkus. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • Kane Hodder (Jason) je také kaskadér. Proto se nenechal žádným ve filmu zastupovat a všechny nebezpečné scény (i tu s ohněm) zahrál úplně sám. (LION-MR.T)
  • Pracovní název filmu byl Birthday Bash. (gogos)
  • Walt Gorney hrál v prvních dvou dílech postavu Šíleného Ralpha. Na začátku tohoto dílu uslyšíme jeho hlas, jak vypráví legendu o Jasonově (Kane Hodder) životě. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama