Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Áno, nová krv tu je, čím nemyslím len ďalšiu nebohú dávku teenagerov, ale aj v sérii dosiaľ najoriginálnejší nápad. Avšak opäť platí, že keď sa v sérii s niečím príde, tak potenciál nápadu nie je využitý naplno. Naposledy to boli deti, tentokrát nadprirodzené schopnosti hlavnej hrdinky ako z novely Stephena Kinga. Záverečný duel je fajn, ale mohol byť omnoho zaujímavejší a nápaditejší, než len hádzanie nábytku alebo škrtenie pomocou mimozmyslového vnímania. No a kto by to povedal, že nás čaká aj veľký požiar. Najväčším plusom je asi zatiaľ najsympatickejšia hlavná ženská hrdinka. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Každý, kto videl niekoľko častí zo série vie, že každá časť ide tou istou linkou ako tá predošlá. A táto by nebola výnimkou, keby sa pán režisér nerozhodol, že k ujovi s mačetou dá protivničku, ktorá je obdarená telekinézou a tak započne boj Jasona a Carrie. Lenže táto akože Carrie, nemá takú charizmu ako tá od Kinga a aj herecky to bolo poňaté veľmi vlažne a to bolo veľmi cítiť. Pred rokmi som videl nezostrihanú verziu a teraz značne ošklbanú a tak tejto chýbala veľká časť brutality, surovosti aj krvavosti. Napríklad to najviac vidieť na scéne so spacákom, lebo tá patrí medzi moje najobľúbenejšie a aj nápadité a v nezostrihanej verzií ju buchne o strom minimálne päťkrát a tu len sucho raz. Aspoň, že si z tej prvej verzie niečo pamätám a hodnotím tú, lebo táto by bola nanajvýš na 2* a tá na solídne silné 3*. Ale nápad vložiť k tomuto mäsiarovi dievčinu obdarenú telekinézou je vynikajúci nápad, len by musel byť aj na to človek, ktorý to vie znázorniť do filmu tak, aby z toho nevznikol celkom chaotický cirkus. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Paranormálne javy... wtf? Jason bez masky... wtf? Zaujímavý scenár (x dvojíc všelikde súloží a Jason ich postupne zabíja). Kvantum killsov. Málo gore. Smiešne finále. Jason je občas bezradný ako malé decko. Nie je to až taký zlý slasher, ale tvorcovia mali dosť málo fantázie. Nayvše som presvedčený, že Jason by sa mal viac držať osvedčenej mačety... Po skvelej šestke (JASON ŽIJE) prišlo mierne sklamanie... ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Nová krev měla být původně corssoverem mezi Jasonem a Freddym, bohužel kvůli neschopnosti Paramountu a New Line k němu nedošlo. Místo kotelníka tak narychlo nastoupila dívka se schopnostmi ne nepodobnými Carrie, aby se okamžitě stala největší slabinou filmu. Samotný Jason funguje na výbornou, ale létající nábytek mi k němu příliš nesedí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pátek 13 potažmo samotný Jason byl svého času osvědčenou a docela populární „značkou“, která si našla spoustu fanoušků a obdivovatelů. S přibývajícími díly však bylo stále obtížnější uspokojit nároky diváků, čehož si byl moc dobře vědom i režisér Buechler. Jistá šablonovitost zápletky – to byl prvek, kterým se pyšnili skoro všechny díly, nepočítáme-li první dva – to by se dalo samozřejmě přežít i zde (stejně se na to každý díval hlavně kvůli masakru teenagerů, nahotě a kreativitě některých mordů + Jason samozřejmě), ale v tomto případě režisér dost narazil. A nebylo to jeho nemohoucností, jak by si mohli mnozí myslet, protože on se opravdu snažil, aby jeho dílo bylo co možná nejlepší, ale stopku mu vystavily nesmyslné požadavky „chlebodárců“ a hlavně musel kvůli cenzuře spoustu obsahu proti své vůli vystříhat a některé scény poupravit. To byl největší kámen úrazu, který mě na sedmičce dost znechutil. Nešlo si totiž nevšimnout, že mord scény ač vypadaly zprvu celkem slušně, měly myšlenku i brutálnost, tak otravný střih mě připravil o plnohodnotný prožitek a spoustu vražd vlastně ani neuvidíme do konce. Na tohle jsem opravdu u této série nebyl zvyklý a právě to se mi na Pátku 13 vždy líbilo nejvíc. Dokonce bych byl i ochoten překousnout, že Tommy Jarvis byl nahrazen Tinou s telekinetickými schopnostmi. Lar Park-Lincoln byla docela sympatická herečka a ani její postava mi nepřišla vyloženě špatná. Navíc by se tu dalo polemizovat i o slušně se rozjíždějící atmosféře (mrtvých tu bylo vážně dost), jenže jak už jsem poznamenal – střih – střih a zase střih z toho udělal doslova těžko stravitelnou patlaninu. Dojde dokonce i na nahotu, ale už mě v tomto momentě příliš nezajímala. Dále mě potěšil Kane Hodder, který se role Jasona zhostil opravdu slušně – místy naháněl strach a finální souboj s Tinou, která se jej pokoušela zastavit všemi možnými prostředky – ten byl rovněž docela zdařilou podívanou. Bohužel úplný konec a sejmutí Jasona – to už byla jiná káva. Bylo to na můj vkus dost trapné. Jo a jinak tolik opěvovaná scéna se spacákem, nebyla vůbec originální. O dost lepší jsem už viděl v „eko-hororu“ Prophecy (1979), ze kterého si jí tvůrci jistě vypůjčili. Takže zklamání bylo velké, ale za snahu dávám Buechlerovi alespoň průměrné ohodnocení. 50% ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • Film měl původně být o boji Jasona (Kane Hodder) a Freddyho Kruegera (Robert Englund) ze série Noční můra z Elm Street. Na sérii Pátek třináctého ale vlastnil práva Paramount a na Noční můru v Elm Street zase New Line Cinema. Mezi oběma studii tak docházelo k neshodám. Zvláště ohledně toho, která ze dvou postav by měla vyhrát. Nápad se nakonec uskutečnil o řadu let později ve filmu Freddy vs. Jason (2003) - poté, co práva na postavu Jasona převzala New Line Cinema. (LION-MR.T)
  • Film musel být devětkrát předložen Americké filmové asociaci, než mu byl udělen rating "R" (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu dospělého), a je pravděpodobně nejcenzurovanějším dílem celé série. Režisér John Carl Buechler to zhodnotil slovy: “Cenzura zničila můj film.“ (LION-MR.T)

Reklama

Reklama