Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Najslabšia časť série, s trápnym úvodom, bez nápaditých vrážd (aj keď tá v spacom vaku bola aspoň orginálna a Jason použil viacero nástrojov) ale hlavne do filmu vôbec nehodiacou sa telekinetickou schopnosťou Tiny je aj na béčkový horor sklamaním. Strata času, ale pre nás, ktorý chceme vidieť všetky časti príbehov s Jasonom Foorheesom nutné zlo. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Pátek třináctého 7: Nová krev - Další skvělej díl kurva :D No jo tohle jsem zase viděl od tátovýho kamaráda na videokazetě :D Ale viděl jsem to poprvé německy s českým rychlodabingem, ten dabér byl strašná buzna 🤣 Pamatuju si ten hlas furt :D Díl režíroval John Carl Buechler a Jasona hrál už Kane Hodder, hrál Jasona pak už v dalších pokračováních. Líbila se mi moc hlavní hrdinka Tina (Lar Park-Lincoln). Je to sexy princezna. Má schopnost telekineze a díky ní omylem oživí mrtvýho Jasona z jezera. Jason už má slušnou masku po celym těle, žebra a páteř mu trčí z těla, je z něj už odporná chodící zombie zrůda, ksicht Jasona je ještě víc děsivější. Opět masakruje v Crystal Lake. Souboj mezi Tinou a Jasonem byl skvělej, díky svým schopnostem mu dávala dobře na prdel. Ta Melissa (Susan Jennifer Sullivan) byla hrozná kurva. Ta mě fakt srala, Jason se s ní nesral a dobře to odsrala (y) :D Atmosféra výborná a vraždící scény taky. Sedmička je pecka. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně prozatím nejhorší díl série. Jason si nebere servítky a kosí to tam jak na běžícím páse bez špetky napětí. Hlavní hrdinka a její superschopnosti taky ubírají na kvalitě a navíc nemám rád tyto klasické horory, kde zas musí něco bouchnout. Ale alespoň za Jasona a jeho vynalézavost jednu hvězdu posílám. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Od Buechlera som videl Smrtíci prízrak, ale už vtedy som nebol spokojný s týmto režisérom a nedával som mu bohviejakú nádej. Lenže z Buechlera sa stal sympatický režisér a hneď si zobral na starosť klasiku Piatok 13. Nielenže si napísal scenár ale ešte si stvoril aj efekty. Efekty na moje počudovanie nevyzerali zle, len niečo tomu chýbalo. Okrem atmosféry ktorá bola výborná, by som vyzdvihol aj technickú stránku a tú blonďavú herečku Tinu, čo bola obdarená telekinetickými schopnosťami a vedela tak dobre presunúť daný objekt z jedného miesta na druhé. Ani Jason nebol na zahodenie a svojim novým imidžom si upútal nejaké to obecenstvo. Keď tak pozerám na rok 88, je mi jasné, že dnes sa takéto filmy točiť nebudú a aj keď sa natočia, budú vyzerať úboho a nesympaticky, kvôli nudným tínedžerom. Klasika si zaslúži 80 percent. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Sedmička je jeden z mých nejoblíbenějších dílů, je profesionálně natočená s dobrým rozpočtem i když cenzoři kazili, co se dalo. Jason poprvé v podání Kane Hoddera má charizma totálního namakaného drtiče (vystříhané scény ten dojem ještě potvrzují) a přídavek s telekineticky nadanou hrdinkou přiživuje obvykle banální příběh. Snímek má fajn atmosféru, neotravuje s komediální nadsázkou a myslím, že řada vražd patří k nejlepším v celé sérii, Jason by měl s celou tou škálou zahradnických nástrojů používaných k mordování dementních postav natočit nějakou reklamu pro Mountfield. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • V roli Jasona se tu poprvé objevil Kane Hodder, jenž se stal prvním hercem, který tuto postavu hrál více než jednou (celkem čtyřikrát). (LION-MR.T)
  • Světová premiéra byla v pátek 13. května 1988. Den předtím herečka Lar Park-Lincoln (Tina) oslavila své 27. narozeniny. (LION-MR.T)
  • Film měl původně být o boji Jasona (Kane Hodder) a Freddyho Kruegera (Robert Englund) ze série Noční můra z Elm Street. Na sérii Pátek třináctého ale vlastnil práva Paramount a na Noční můru v Elm Street zase New Line Cinema. Mezi oběma studii tak docházelo k neshodám. Zvláště ohledně toho, která ze dvou postav by měla vyhrát. Nápad se nakonec uskutečnil o řadu let později ve filmu Freddy vs. Jason (2003) - poté, co práva na postavu Jasona převzala New Line Cinema. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama