Reklama

Reklama

Skins

(seriál)
Velká Británie, (2007–2013), 51 h 18 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Kaya Scodelario, Jack O'Connell, Hannah Murray, Nicholas Hoult, Joe Dempsie, Mike Bailey, April Pearson, Will Merrick, Freya Mavor, Mitch Hewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(61)

Tento břitký seriál sleduje napjaté životy skupiny teenagerů v posledních dvou letech střední školy. (Netflix)

Recenze (390)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po první sérii: Dokonalé dílko v žánru seriálů o mladých pro mladé. Kdo zná britské Coupling, dostane zhruba obrázek o tom, co se tam může odehrávat. Ovšem toto je jen pouhý nástin událostí. Kdo má v oblibě televizní mládež z Ulice nebo z různých famcomů (family sitcomů) bude nejspíš docela překvapen, vhodné přirovnání by bylo - scénáristický tým z Ulice se sjede, všichni se svléknou, každý do sebe kopne pár prášků extáze a viagry (a i dalších věcí z Chrisovy nástěnky), zapije se to ruskou vodkou a pak by to možná sedělo. Nicméně nutno dodat, že takováhle realističtější mládež je mi o mnoho bližší a situace, které se tam odehrávají, jsou o mnoho zábavnější. Když už jsem pochválil děj, musím totéž udělat i o výběru herců a (zejména) hereček. Hudba tomu dodává potřebný 4. rozměr, kdy je člověk vtažen do děje na maximum. Šílenost zápletek pak diváka utvrdí v tom, že se může stát cokoliv a skutečně se i tak stane. Na závěr bych jen dodal, že jsem byl opět utvrzen v tom, po zhlédnutí konce 1. řady Gunslinger Girl a 5. řady Six Feet Under, že končit sérii na písničku je výborná dějová berlička. Zvlášť, když text písničky sedí k ději. I když - co si budeme nalhávat - většina z nás nebyla Skins, ale spíš Inbetweeners. ()

Toj 

všechny recenze uživatele

První 2 série byly naprosto geniální... Ve 3. nastoupila nová generace postav a došlo ke znatelnému úpadku. 4. série se ovšem opět vrací na vrchol a třeba teď sedmý díl mi vyrazil dech... Jedná se o kombinaci hned několika velmi zajímavých prvků. Předně se jedná o docela realistickou sondu do života náctiletých, hlavní postavy pijí, kouří, hulí, zobou pilulky. Tenhle realismus je spojený se způsobem jednotlivých epizod, které se obvykle věnují jakési psychologické drobnokresbě jedné postavy, poznáváme tak její rodinu, život... tím je seriál obvykle dost pestrý, často se zde pracuje s nějakou psychologickou realisčností, věrohodností, ale zároveň s dostatečně divácky vstřícnými motivy. Vedle toho se zde objevují zas absurdní a nerealistické věci, které seriál doplňují k dokonalosti... Výsledkem je seriál, který neuvěřitelně pobaví, ale i vzbudí velmi silné emoce (některé díly mají na seriál skutečně nezvyklou sílu), drama a komedie... Ve výsledku nelze nic vytknout (krom zmíněné 3. série, což je omyl, který byl napraven). ()

Reklama

hhannie 

všechny recenze uživatele

Zkouknula jsem zatím jen první sérii, ale i přesto z tohoto seriálu nejsem tak nadšená jako ostatní..Hoult mi tu přijde naprosto odpudivý (skoro by se dalo říct, že se mi rolí zde dost zprotivil) a z ostatních herců mi není sympatický snad nikdo. Většina dílů se neskutečně táhne za účelem rozebrání života jednotlivých charakterů, a to je právě další věc, která mi vadí. Možná mě Skins nijak zvlášť nezaujali také z důvodu, že již nejsem teenager, proto nemám pro seriály tohoto typu pochopení.. :-) ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

1&2 sezona: inteligentní, originální, reálný... tolik různých emocí jsem v těch dvou dnech, co jsem na to bez přestávky koukala (nemohla jsem přestat), snad nikdy nezažila. Perfektní ve všech směrech, ještě se mi nestalo, že by mi některé postavy tak moc chyběli. SKINS PARTY HARD. 3&4 sezona: možná bych mohla taktně mlčet... Kdyby to byl samostatný seriál, tak by to byl takový slušný průměr, trochu víc přtažený za vlasy, ale dalo by se to vystát. Jenže jelikož to sdílí onen osudový název Skins, tak se to řadí do normálního odpadu. A všechny ty charaktery bych nechala shořet v pekle, fakt jsem je nenáviděla (kromě JJ) a smrt jsem přála úplně všem. Takže jsem jakoby dočasně oslepla a ohluchla a Skins pro mě skončili druhou sérií. It's a wild word! ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Znáte to, jsou filmy, které jsou i na 90 minut příliš dlouhé a chvílema prostě nudí a pak jsou seriály, které trvají mnohem mnohem déle a nedokážete od nich odtrhnout oči. Už pár minut mám za sebou čtyři série Skins, které jsem zkoukla naráz během jednoho týdne a nemůžu se zbavit dojmu, že jsem viděla mimořádné dílo plné skvělé muziky, výborných hereckých výkonů mladé herecké generace (doufám, že se časem dočkám příležitosti mnohé z nich zase někde vidět) a dynamického děje. První dvě série - první generace je jednoznačně ucelenější, charizmatičtější a různorodější, po první sérii jsem si je naprosto zamilovala a druhá jela jak po másle. Každý díl měl co říct, každý díl měl spád a vtip, každý díl byl doprovozen excelentní muzikou a každý díl mě donutil pustit si ten následující a po tom všem mi s posledním dílem druhé série bylo hůř, než když jsem se po maturitě loučila se svými real kamarády... Třetí a čtvrtá série, druhá generace, zachovala Effie a super-dooper pipku Pandoru, díky čemuž se divákovi alespoň vzdáleně oblíbená parta připomene, protože někteří hrdinové nové generace nedosahují charismatu té předchozí, tudíž se na ně o něco hůře zvyká, a když jsem začínala s prvními díly třetí série, uvědomovala jsem si, že mi chybí z prvních dvou i ti, které jsem obzvlášť nemusela. Přesto jsem ale neodolala a udržela jsem u obrazovky stejnou pozornost jako u předchozích dílů. Díl za dílem, osm hodin v kuse, stále napjatá a natěšená, co se bude dít. Na druhou stranu, což je má jediná opravdová výtka, bych uvítala více odkazů na první generaci, jako Sidova skříňka v prvním díle, či vzpomínky na Tonyho v předposledním. Nakonec jsem si zamilovala skoro všechny postavy obou generací, úžasnou strukturu jednotlivých dílů (každý díl má jednoho hlavního hrdinu, ale na ostatní se nezapomíná) , která mě nejdříve zaskočila, nakonec uhranula, skvělou muziku a vůbec celý seriál, který k tomuto dni považuji za jeden z nejlepších, né-li nejlepší, který jsem kdy viděla. Well done a co teď?.....Počkám si až bude kompletní pátá série, protože nejde čekat na další díl, to se musí na Ex. Edit: První čtyři série za 100%, další dvě za 60%. Sedmá série Effie 70, Cassie 60, Cook 40... % ()

Galerie (265)

Zajímavosti (60)

  • V roce 2011 vznikl americký remake Puberťáci (od r. 2011) v produkci MTV. Seriál byl však kvůli nízké sledovanosti a zobrazení sexuality dospívajících po 1. sérii zrušen. (GreatestFan)

Reklama

Reklama