Reklama

Reklama

Kanibalové

  • Česko Kanibal Holokaust (festivalový název) (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh, který vám bude vyprávět tento film, se skutečně stal. Do pralesů Jižní Ameriky odjíždí čtyřčlenná skupina mladých reportérů, aby natočili unikátní záběry s domorodci, kteří se ještě nesetkali s bílým člověkem. Podaří se jim nalézt kmen údajných lidojedů, kteří však o bílé návštěvníky nejeví přílišný zájem. Mladí reportéři se je proto pokusí vyrušit z jejich poklidného života. Tento film je nevhodný pro osoby mladší 18 let, protože obsahuje autentické záběry kanibalských orgií, které se tehdy opravdu odehrály. (Vapet Production)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (633)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Pan Deodato by měl sklidit ovace za celkovou hrozivost vykukující na nás z tohoto jeho filmu a zároveň s tím i pár přes prsty za to, jak naložil s opravdu zabitými zvířaty a jejich posledními zaběry na tomto světě.. Celkově to na mě budí rozpačitý dojem avšak hloubka filmu, která tady jistě je, má znázornit neuvěřitelně tupý a mnohem více alogický svět "nás", civilizovaných, oproti "necivilizovaným" domorodcům kdesi v džungli. Za tuto myšlenku děkuji autorům, ale hodnotit musím velice průměrně celistvost....vyjma však originální hudby geniálního tvůrce Ortolaniho.. ()

MIMIC odpad!

všechny recenze uživatele

Chápem, že viacerí talianski hororoví režiséri nie sú úplne normálni, no pokiaľ jedinou emóciou z nejakého filmu zostáva zhnusenie (intenzívne) nad sadistickým zabíjaním zvierat (skutočným), tak akékoľvek posolstvo a kinematografické kvality idú bokom. Deodato by si to mal odsedieť a v chládku čítať fyziológiu zvierat. ()

Reklama

kiddo 

všechny recenze uživatele

Ano, jsem naivka a věřím, že ta myšlenka stojí na značně nadsazených základech, ale když mě ve filmu víc než pohled na detailní záběry rozřezávané želvy znechucuje pouhé pomyšlení na existenci podobných primitivních hovad, která se opovažují považovat se za ty civilizované, tak už to přece jen o něčem vypovídá. Přejměte tento můj přístup a zaručuju vám, že závěrečný kanibalský masakr si vychutnáte přímo labužnicky. 90% ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

No, podle ohlasů jsem čekal něco mnohem horšího. Nebojte, je to film a je to poznat, i když díky Blairwitchovské kameře působí celkem moderně. Ano, místy je to brutální, ale to, že je to uděláno dokumentaristicky působivě, mě nezbavuje filmového nadhledu, který mám třeba u "Dawn of the Dead". Ano, vraždí se tam zvířata v přímém přenosu. To, že je to použito pro účely filmu je odporné, tohle není dokument, kde domorodí lovci loví podobným způsobem zvěř a kde podobné věci jsou nutné pro přežití kmene. Tohle je film a hranice filmové etiky tady myslím překročena byla. Násilí a brutalita na lidech byly také mnohokrát natočeny s daleko větším důrazem (napadá mě třeba Gibson), ale tady to díky zmíněné dokumentárnosti působí opravdu věrohodně a daleko surověji. No a ta hudba je vážně ujetá a kontrast vytváří dokonalý. Kdyby režisér ubral plyn, mohl z toho být vážně zajímavý snímek, takhle spíše než zamyšlení vyvolává paletu pocitů od rozpaku po znechucení a já sám mám s jeho hodnocením také velké problémy. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se k tomuto dilu konecne dostal a musim priznat, ze i pres to, ze film je vice jak ctvrt stoleti stary, na "pusobivosti" mnoho neztraci. Jelikoz jsme na strance, ktera se zaobira filmem, tak me hodnoceni odrazi filmarskou praci odvedenou na tomto snimku a jiz mnohokrat proklamovane zabijeni zvirat ciste pro filmove ucely nechavam stranou (ac je to jakkoliv opovrzenihodne). Kdyz se budu soustredit na filmovou stranku, tak nelze opomenout to, ze pres stari snimku je natocen velice kvalitne a zajimave. Dokumentarni ladeni snimku dodava autenticitu a velice mu to prospiva. Hudebni stranka filmu je kapitolou sama pro sebe. Dovoluji si rici, ze je genialni - lepsi kontrast mezi obrazem a zvukem v jinem filmu tezko hledat. Dejova linie o mladych "reporterech" je z lidskeho hlediska naprosto ale NAPROSTO nechutna a je plna nejruznejsich zvracenosti od upaleni domorodcu v jejich chatrci ci znasilnovani bezbrannych domorodkyn (v jejich zargonu "opicek") postupne vsemi muzi "vedeckeho" tymu. Maly ustrizek, ktery me naprosto dostal byl ten, kdy skupina nataci mistni zenu nabodnutou na kul a jeden z americanu se pri pohledu na telo viditelne bavi a usmiva se a az po upozorneni, ze je natacen nahodi vaznou tvar. Pokud by mel film ukazat, ze toto vsechno je mozne, tak je to naprosta nechutnost a lze si na tomto snimku testovat, kam je divak az ochoten zajit. Ruggero Deodato byl svym zpusobem genialni, ale zaroven neskutecny uchyl, kteremu se ve filmove branzi muze rovnat malokdo... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (46)

  • Deodato byl deset dní po premiéře filmu zatčen. (Kulmon)
  • Domorodá dívka trestaná za cizoložství je ve skutečnosti kostymérka Lucia Costantini. Žádná z domorodých dívek nechtěla v této roli hrát, Italka proto byla natřena blátem, aby vypadala jako Indiánka. (gjjm)

Související novinky

Zemřel režisér Ruggero Deodato

Zemřel režisér Ruggero Deodato

29.12.2022

V jednom z posledních dnů roku přichází smutné zprávy pro fanoušky evropské žánrové kinematografie, ve věku třiaosmdesáti let totiž v Římě zemřel kultovní italský režisér a scenárista Ruggero Deodato… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno