Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (215)

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Je to drama, nebo komedie? U filmu, kde jde o konfrontaci jednotlivých postav a jejich charakterové vykreslení nejsem ochoten mhouřit oči nad odlehčujícími momenty, které to všechno shazují. Navíc až ten příliš doslovný závěr dělá z filmu medvědí službu - myšlenka je to sice dobrá, ale názorné vysvětlení hlavní hrdinky není vůbec nutné, snad jenom pro lidi, kteří se právě vrátili z WC nebo si odskočili pro popcorn. ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

"Jsou jako my. A my jsme jako oni." První a převážná část filmu mě příliš nezaujala, pomalé, především ve stylu "Musíme se zabednit a pan Cooper je (i scénáristicky nevěrohodný) idiot, co zase provede..." Vše přejde k lepšímu až když se na scéně objeví procitnuvší dcerka. Největším kladem filmu jsou určitě masky a proměna hlavní představitelky v "lady s puškou". Za první část **, za konec ****. Celkově přijatelná podívaná, která ovšem příliš nepřekvapí. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela vydařený horůrek, u kterého se rozhodně nebudete připosrávat strachy, ale má celkem vydařenou tísnivou atmosféru, která potěší. Chování postaviček by za jistých okolností mohlo být podobné realitě. Ale těžko se tu hovoří o realitě, když se tu prohání zombíčci. Zombíci jsou udělání moc pěkně. Píše se rok 1990, takže nelze čekat zázraky v podobě rozprsklých hlav, tudíž, když má k něčemu podobnému dojít, tak kamera záludně uhne. Staršího brášku tohoto snímku jsem neviděl, tudíž nemám s čím srovnávat. Celkový děj a vše ostatní se mi líbilo a začne se pěkně zhurta už v 6. minutě, takže nečekejte stupidní úvod do děje. Lepší 3*. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co k tomu rict, Romerovo original sjetej pres kopirak, barevnej, drazsi, s lepsima trikama, ale s tema stejnejma problemama. Je to sice docela krvavy, ale zadny trhani strev se nekona, hororovy sceny maj sice atmosferu, ale bohuzel je to pul na pul s kecama hlavnich hrdinu v baraku a to tu atmosferu dost rozmelnuje. A predevsim je banda zivejch naprosto nesympaticka sebranka, ktera neustale rve, hada se a chova jak stado kretenu, ze sem skoro az fandil spis zombikum. Co se tyce zombiku, ty jsou nektery naliceny pekne, bohuzel naopak nektery vypadaj, jak kdyz ani nezasli do maskerny. Takze celkove jsem se bavil asi o fous vic nez u puvodniho filmu. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jedná se prakticky o SKORO věrnou kopii Romerova originálu, což je vlastně velmi sympatické. Zároveň je i fajn, že závěr je pozměněn, čímž divák nepřichází o překvapení. Bohužel atmosféra už není taková jako v originále a žravé scény jsou změkčilé a ne tak brutální. Kdo však původní verzi nezná, tak si tento horor užije a bude se u něj bavit. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Keď v úvodných minútach padne Johnny (Bil Moseley) hlavou na kamenný hrob, je jasne vidieť, že ide o gumenú figurínu. (tXtX)
  • Strýka Regea, zombie farmára, ktorého Barbara s Benom v dome objavia, si v skutočnosti zahral jeden zo Saviniho najstarších priateľov Pat Logan. Pád cez drevené zábradlie dokonca vykonal bez dabléra, a to aj napriek tomu, že mesiac pred nakrúcaním mal haváriu na motorke a škaredo sa zranil. (tXtX)
  • Vo filme si zahral aj herec Russel Streinger, ktorý stvárnil postavu Johnnyho v čiernobielom originále od Romera. Objavil sa tu na konci filmu ako šerif. (tXtX)

Reklama

Reklama