Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (815)

heyda 

všechny recenze uživatele

Taková pohodová komedie s dobrým námětem a solidními hereckými výkony akorát s trochu přehnaným příběhem. No trochu hodně přehnaným. Nicméně zábava na večer solidní, jen si dejte bacha na remake se stejným názvem. Jedná se o takřka přesný přepis celého děje, ale jen s tím rozdílem, že remake je tupá černošská komedie ala Eddie Murphy. 70% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Originál bude vždycky originál, jen se na něj člověk musí podívat dřív než na remake (který je téměř na chlup stejný), jinak si ho tak neužije. :D V tomto filmu se neobjevuje tolik výrazných hvězd jako v remaku, ale na druhou stranu je tento film zase reálnější, proto má každý něco a netroufám si říci, které dílo je lepší. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazená černočerná komedie (jako smrt) spolehlivého Franka Oze, která od úvodních do závěrečných titulků neustále graduje, překvapuje, baví, baví a baví. Ačkoliv mě jedním záchodovým okamžikem doopravdy znechutila, smál jsem se prakticky pořád. A obsazení je tak skvělé, že nevím, koho bych měl chválit dříve. Nenápadná perla. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nečakane príjemné prekvapenie. Frank Oz ma podobne príjemne prekvapil už svojou Svadbou naruby, no Smrť na pohrebe ju s prehľadom prekonala. Zrejme jeho najlepší film. Z otrepaného námetu tentoraz doslova vyžmýkal maximum a rovnako šťastnú ruku mal i pri výbere hercov ktorým zrejme na mená neprídete ale tváre to sú rozhodne známe. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Námět dobrý na dvacetiminutovou grotesku, ale ne na celovečrní film, ani takhle krátký. Expozice je neúměrně dlouhá, až do půlky je film úplně o ničem, když se konečně rozjede zápletka, následuje vydařená druhá půle, ale to utrpení poloviny první už neodčiní. Český název filmu nedává smysl, ale nemůžeme chtít po distributorech zázraky. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Alan Tudyk (Simon) a Peter Dinklage (Peter) jsou jedinými Američany, kteří si zde zahráli. (HappySmile)
  • Když měl Alan Tudyk dělat, že je zfetovaný, inspiroval se vzpomínkami na své mládí, kdy viděl opilého teenagera vylézt na stůl. Ve scéně na střeše napodoboval jeho podivné pózy. (HappySmile)
  • Natočené za 7 týždňov. (fishki)

Reklama

Reklama