Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (815)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Miluji britský humor a tato černočerná komedie Franka Oze o jednom netradičním pohřbu patří k tomu nejlepšímu, co jsem měl doposud možnost shlédnout! Vynikající scénář Deana Craiga ( Válium, LSD, sjetý Alan Tudyk, posraný strýček Alfie, posraná ruka, posraný obličej, homosexuální lilipután Peter Dinklage, no řekněte sami , co více si přát.. :o) Excelentní herecké výkony všech zůčastněných v čele se " sjetým " Alanem Tudykem jako Simonem. Ručím vám za to ( pokud máte rádi britský humor ), že se budete KRÁLOVSKY bavit. I přes humornou stránku nemůžu nezmínit, slovy hlavního hrdiny, jednu velice pravdivou a výstižnou větu.. : V životě musíš jít za tím co chceš, protože nevíš, jak dlouho tu budeš. A ať se Ti to povede nebo ne, hlavní je, že jsi to zkusil...... p.s. všechno je tak kurevsky zelený :o) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Dean Craig | Hudba: Murray Gold | Distribúcia: Verve Pictures, MGM | Štúdio: Sidney Kimmel Entertainment | Rozpočet: 9 miliónov $ | Tržby: 46,789,413 $ | Ocenenia: 2 výhry - Frank Oz (Locarno IFF Audience Aw., US Comedz AF Audience Aw.) || Ozová ukážka o tom, ako sa z obyčajnej sprosťárny môže vyžmýkať podarený filmový úkaz. Avšak, ešte raz by som to vidieť určite nechcel, a to asi kôli tomu trpaslíkovi ;) 75% | HD, THX, EN DTS | ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MŮJ OTEC BYL VYJÍMEČNÝ ČLOVĚK...MOŽNÁ NEBYL ZCELA DOKONALÝ...CHTĚL JSEM SE SNÍM DNES JEN DŮSTOJNĚ ROZLOUČIT...ŘEKNĚTE – CHTĚL JSEM TAK MOC????"..... /// Film o pohřbu a všech veselých a vtipných věcech s tím souvisejících. CO VŠECHNO SE MŮŽE STÁT NA POHŘBU? Ani ve snu by mě nenapadlo, kolik groteskních situací a černýho humoru narvete do 80ti minut. VŠECHNO JE TAK KUREVSKY ZELENÝ! Já se fakt smál – vlastně se smáli všichni! Na pohřeb celkem vzrušující... a přitom nikdy nevíte, kdy se to může stát i vám.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem milovník černýho anglickýho humoru. 2.) Poznám, proč není normální po příchodu do cizího bytu sežrat nalezené pilulky. 3.) Chci se naučit, jak (NE)posazovat postiženýho na záchod. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Takýto typ humoru mám rada. Film mal 90 min, čo bolo veľmi príjemné. Dej sa odohrával v jeden deň, takže tam neboli prestrihy. Každá scéna mala zmysel a humor. Režírované to bolo tiež veľmi dobre. Výber hercov chválim, každý zvládol svoju úlohu. Scenár tiež veľmi dobrý. Soundtrack nevtieravý a len prehlboval dojem z filmu. Už veľmi dávno som sa tak dobre a schuti zasmiala. 100% ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Co může být zábavnějšího než pohřeb? V podstatě cokoliv. Tady je však patrné, že autor už si ve svém životě trochu zatruchlil a následně zkombinoval historky o tom, co všechno se ještě může při smutečním obřadu "podělat". Jako manuál pro nezkušené pohřební návštěníky snímek celkem funguje, ale jako slibovaná komedie trochu ztrácí na tempu. Většina vtipných situací spočívá v tom, že někdo nevědomky vyvádí pod vlivem omylem zkonzumovaného halucinogenu. Ostatní komediální situace jsou buď příliš předvídatelné (děj a dialogy k nim slepě směřují) nebo zbaběle opsané od zábavnější konkurence. Nuda to sice není, ale zažil jsem už zábavnější pohřby. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Natočené za 7 týždňov. (fishki)
  • Alan Tudyk (Simon) a Peter Dinklage (Peter) jsou jedinými Američany, kteří si zde zahráli. (HappySmile)
  • Režisér Frank Oz se svěřil, že bylo na natáčení nemožné rozesmát Petera Vaughana, protože se příliš vžil do role podivínského strýčka Alfieho. Proto také není v závěrečných titulcích, kde je sestřih smějících se herců, žádný záběr s Vaughanem. (HappySmile)

Reklama

Reklama