Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se chcete pobavit s plejádou předních českých herců a stát se svědky humorných situací a záměn, nemohli jste zvolit lépe, než právě komedii autorů Jiřího Šebánka, Miloně Čepelky a režiséra Jiřího Chlumského. Příběh se odehrává koncem 2. světové války v malém českém městečku, z něhož prchají zbytky poražené německé armády. Němečtí důstojníci se ve strachu převlékají za vesničany, Češi zase v německých helmách pronikají přímo do německých transportérů. Tak se spustí lavina nečekaných záměn, převleků a přesunů, do nichž se rovným dílem zaplétají Němci i Češi, kominíci i černoši. Ve finále utíkají všichni před všemi... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (155)

topi80 

všechny recenze uživatele

Filmů, jejichž náplní nejsou rozhovory v umakartových interiérech, je po roce 1990 poskrovnu. A tady je vidět, že si dal někdo s exteriérovými záběry a historickými rekvizitami opravdu práci. Dalo se z toho určitě vytěžit ještě více legrace a více příběhu, ale každopádně jsem se u této nenáročné komedie s lehce infantilním humorem bavil dobře. Co by člověk dal za více takových filmů. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemne herecke obsazeni a svezi vitr v zatuchlem stereotypu ceske zanrove filmove tvorby. To je ale asi vsechno to dobre. Film v nemz jsem nenasel nejaky naznak pribehu, je to jako kdyz si pes dokolecka honi svuj ocas. I tady jsem si tak pripadal. Herci se vraceli na ta sama mista porad dokola a menili si prevleky casto uplne nesmyslne a to vsechno jen, aby pan reziser docilil humornych scen, ktere mi prisli prilis umele a krecovite. Ke vsem tem vyumelkovanym zmatkum bylo take treba aby postavy radeji nemluvili, aby doslo k zamene totoznosti, tak nam odpadla prace pana scenaristy, ktery sve stopy v tomto zbytecnem snimku rozhodne nezanechal. ()

Reklama

tein 

všechny recenze uživatele

Jedná se o absurdní potrhlou frašku která svůj účel zvládá skvěle a rozhodně si na nic jiného nehraje. Nechápu co zde většina "kritiků" očekávala za filmový duchaplný skvost, či možná válečné drama, ale já se u toho docela bavil. Rozhodně je to lepší než většina rádoby komedii z porevoluční ČR. Zahráno to bylo skvěle od všech herců, i těch co se tam jen mihli. Je pravda, že na prknech divadla by to jako ztrestena situační komedie funguvalo jinak a určitě líp. Filmové zpracování bohužel zdůrazňuje plno nesmyslů a až příliš absurdních situací, ale jako celek to tak nějak funguje. Za mne 70% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Umím si představit, že můj otec při sledování této válečné taškařice hýkal nadšením a hned sháněl DVD, aby mohl hýkat alespoň 5x do roka. Za sebe mohu říct jen tolik, že toto není maj kajnd of hjůmr. Dalo se, netrpěla jsem, ale záchvaty smíchu se nekonaly - převažovala jakási lehká netrpělivost, kdy už se konečně začnu bavit... Přeplácané a křečovité, sem tam záblesk čehosi lepšího, ve výsledku průměr. Mohlo to být i horší, ovšem dlužno zdůraznit můj index očekávání: NULA. 51% ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si dopřál tento film po letech a musí se přiznat, že jsem se velmi bavil. Skvělé herecké obsazení a výborné situace (a to nemyslím vůbec ironicky). Jediné, co z toho filmu patrně dělá jen taškařici, která si od křapíků z ČSFD vysloužila 44% procent je fakt, že jej pánové Šebánek s Čepelkou nevnutili po smrti Oldřich Lipského (kterému byl scénář původně určen) někomu jinému... Třeba dvojici Macourek/Vorlíček... a dnes by to byla klasika jako Pane, vy jste vdova. A nebo Jindřich Polák, který měl zkušenost ze Zítra vstanu a opařím se čajem? Zkrátka a dobře - hlavní "zásluhu" za výsledek vidím v Jiřím Chlumském, který se v drtivé většině věnuje televizním projektům (Místo v životě, Ošklivka Katka, Kriminálka Anděl)... obrovská škoda promarněné šance... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v městečku Jevišovice a Černínu. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Původně obsazená herečka Dana Vávrová, sestra bývalé televizní hlasatelky Hany Heřmánkové, svou účast na projektu tenkrát na poslední chvíli musela z rodinných důvodů odřeknout. [Zdroj: měsíčník Cinema 05/1997] (cinema_cz)
  • Železničný strážny domček a závory v Rácovicích boli postavené filmármi ako rekvizita len pre potreby natáčania. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama