Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ja sa rovnako ako pár indivíduí pridávam k názoru, že toto vôbec nie je zlý film. Je síce pravda, že ako skvelý thriller ho nazvať nemožno, no ono tak celým dejom ani nepôsobí. Je trošku smutné ako si počína s dosť vážnou existenčnou otázkou, no inak okrem pár nedotočených miest celkom ujde. 70%. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Musím plne súhlasiť s POMO-m. Reťazová reakcia je niečo ako moja srdcovka. Je v ňom ekologická konšpirácia, je v ňom jedno z najlepších zničení miest aké som kedy videl, Keannu Reeves je za frajera - aj motorka mu k tomu sedí, no a je tu Rachel Weisz. Možno má iba priemerné hodnotenie, no kto si k nemu nájde cestu a osloví ho, môže povedať, že patrí do skupiny bláznov čo majú radi "prepadáky";) ()

Reklama

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Šíleně zmatené chování postav a některé dialogy sráží jinak minimálně průměrnou podívnou někam ke čtyřicítce, pokud k tomu přičteme slušný herecký ánsábl+na svou dobu poměrně dobrou vizuální stránku budeme zhruba na pětapadesáti. Ale po odečtění naprosto průměrné a nevybočující akce, natažené stopáže a minimálně od půlky jasného happyendu, zjistímě, že se nám skóre zase ustálilo na té naší pěkné kulaté čtyřicítce... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak zase taká katastrofa to nebola. Davis dokáže vyslať uprchlíkov vždy na napínavú cestu, kde už niekedy neviete, kam ešte utiecť. Scenár je tejto schéme maximálne podriadený, takže nuda nikdy nehrozí. Reeves tu má nejaký divný účes, stále ma to iritovalo. Som sa nemohol ani kedy poriadne na Weizsku pozrieť. Najať lepšiu kaderníčku a mohlo to byť aj za štyri...:) ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Nevstoupíš dvakrát do stejného Chicaga. Všechno, co bylo na Uprchlíkovi brilantní (scénář, herecké výkony, režie), je v Řetězové reakci těžkopádné a nechtěně směšné. Za tristní pohled na moje složenky ohledně energií tvůrci nemohou. Ještěže Davis uzavřel svou filmografii solidními Záchranáři, jinak bych musel Uprchlíka považovat za nepochopitelnou anomálii v kariéře (pod)průměrného řemeslníka. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Hlavné časti filmu boli natočené v Chicagu a okolí v štáte Illinois od 8.1 do 13.4.1996. (Arsenal83)
  • Sekvencia padacieho mosta, kde Keanu Reevesa prenasleduje chicagská polícia, FBI a prisluhovači Briana Coxa, trvala približne jeden týždeň nočného natáčania pri teplotách od päť do dvadsať pod nulou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama