Reklama

Reklama

Arn

  • Švédsko Arn - Tempelriddaren (více)
Švédsko / Velká Británie / Dánsko / Norsko / Finsko / Německo / Maroko, 2007, 138 min (Director's Cut: 139 min)

Zatím nejdražší švédský koprodukční film se odehrává v době křižáckých válek, kdy výkvět evropského rytířstva - ale i mocichtiví chudí šlechtici - táhnou do Svaté země, kterou chtějí osvobodit od muslimů. Děj je zasazen do poloviny 12. století a hrdinou je Arn, který kvůli nešťastné lásce k Cecilli, která je zavřena do kláštera, táhne jako mladý rytíř - templář na Jeruzalém. Velkolepé exteriéry jsou točené ve Švédsku, Skotsku a Maroku... (Film+)

(více)

Recenze (268)

Webb 

všechny recenze uživatele

Velice povedené a na komorný projekt velice zajímavý příběh o tom, co předcházelo před sjednocením švédského království a v rámci možností natočeno s maximálně využitým potenciálem. Čtyři severské země se podílely na tomto historickém filmu, který díky nim vyniká úctihodnou výpravou, kamerou, ztvárněním, kostýmy, scénářem, včetně vykreslení charakteru Arna a Cecilie zasazeného do zdařilého příběhu o dvou dějstvích. Dále snímek oplývá působivým hudebním doprovodem a zdařilými souboji. Pěkná krajina či interiéry k tomu dozajista také patří. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak tento historický filmek má skvělou výpravu a pěkné souboje. V mnoha případech je podobný slavnějšímu filmu Království nebeské, protože se odehrává ve stejné době. Hudba je taky parádní a pěkně dokresluje atmosféru filmu. I přes svou délku film nenudí a příběh je hodně povedený. I konec filmu se mi líbil. Za mě 85% :) ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Do dokonalého Království Nebeského to má daleko předaleko, ale stejně je to fakt slušnej film. Nenudil jsem se ani chviličku a ten příběh mě opravdu zajímal. Žeru tu dobu křížovejch výprav, i když zde hrají spíše druhé housle. Přesto mě bavila i linie v domovině a na druhý díl se těším. Herci jsou parádní. Líbilo se mi, že hlavní hrdina není celej film masér ale podstatnou část stopáže čumí, jak puk. V části, kdy se zamiluje pak vypadá trochu jak Barney Stinson. ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení, nic moc jsem nečekal a dostalo se mi nakonec parádní čtyřapůlhodinové podívané (zhlédnul jsem oba díly najednou). Podrobnější komentář přikládám k druhému dílu, neb na tento skvost pohlížím jako na celek. PS.Stojí za to, vidět oba díly v původní stopáži tj. 1díl 139 min. druhý 128mi., jelikož ona zkrácená verze, kdy jsou oba díly spojeny 75 + 75min. je značně ochuzená. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Království nebeské 2 aneb Statečný Arn. Mě se to líbilo, škoda, že se do filmu dostává toliko cukrkandlu (tož, když jsou bitky, musíme na něco nalákat i něžnou část diváků), ale pořád je to lepší než Scottův film. Je zajímavé sledovat seveřany, jak si poradili s výpravou filmu tohoto ražení. Arn je takový mladší bratr filmů Jerzy Hoffmana. A já ráda evropské výpravné historické filmy... ()

Galerie (440)

Zajímavosti (13)

  • Po výzve na zastavenie v Hattine s cieľom postaviť stany je veľmajster úpenlivý, aby sa nezastavili na noc, pretože musia nájsť vodu. Na ďalšom zábere vyvýšeného stanu je však zreteľne vidno pretekajúci potok. (Weezy22)
  • Exteriéry sa natáčali v juhozápadnej švédskej provincii Västergötland, ale aj v Maroku a Škótsku. (Smok)
  • Vo filme sa hovorí najmenej siedmimi jazykmi: švédsky, dánsky, nórsky, anglicky, francúzsky, arabsky a latinsky. (Weezy22)

Reklama

Reklama