Reklama

Reklama

Neznámá

  • Itálie La Sconosciuta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh mladé Ukrajinky žijící v italském městě brzy odhalí její smutnou minulost plnou násilí a ponižování. Ve snaze dosáhnout svých snů se snaží za každou cenu dostat práci. Stane se domácí hospodyní v bohaté rodině a stále více se jí rodina stává bližší. Ale jednoho dne přichází někdo z její minulosti a přináší nové zlo a násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Giuseppe Tornatore mě zatím vysloveně nezklamal a jeho šňůra pokračuje i díky Neznámé. Drsný pohled na život jedné ženy, ztrápené krutou minulostí, které přichází hledat práci a začít nový život. Kseniya Rappoport hraje úžasně a své utrpení viditelně prožívá(a s ní i divák). Nezáviděl jsem jí ani na minutu, ale divák si přesto od ní dokáže držet mírný objektivní odstup. Ten se zmenšoval postupným odkrýváním pravdy o jejím předešlém životu až do povinného finále. Drama o ženě, které rozhodně zapůsobí svou otevřeností. A kde by byly Tornatoreho filmy bez Morriconeho? Možná o třídu níž. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

10/10 Chtel jsem vyuzit stedre nabidky jisteho velkopromitaciho retezce a zajit zase jednou do velkeho Bia. Jake ale bylo me zklamani z aktualni nabidky programu - sama pitomost (takze docela chapu, tu lukrativni cenu...) Ale nakonec jsem natrefil na zcela neznamy film Neznama a tento ve vyberu zvitezil - preci jen Italie je Italie a Placida jsem po smrti Cattaniho uz dlouho nevidel. A byla to velmi dobra volba. Zpocatku kamera dala vzpomenout na vymazlene zabery Argentovi, a kdyz se k tomu pridala ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁM POCIT, ŽE JSEM NA MÍSTĚ KDE JDEŠ A JDEŠ, ALE STÁLE SE NEMŮŽEŠ POHNOUT Z MÍSTA. NEMŮŽEŠ NAJÍT VÝCHOD, POKUD TAM JE. KAŽDÝ KROK KTERÝ UDĚLÁŠ JE CHYBOU… UDĚLALA JSEM HODNĚ CHYB... A ŽIVOT JE KRÁTKÝ NA TO, ABYCH VŠECHNY SPLATILA“.... /// ,,Furt jen hledáš, hledáš…" (to jo, ale co? Přemejšlím jestli je to svině, nebo jestli jen život není spravedlivej…). Flashbacky plný nočních můr (ty jo, co seš zač? Proč jim to děláš?...) a fakt nevím (celkem) dlouho, jestli JÍ v těch zapeklitejch situacích držet palce nebo ne. A že jich je a (ne)pěkně mi svíraj žaludek. Řekl bych asi tohle: Kapičku drsnej příběh ze života a ze světa, kde je každej svýho štěstí strůjcem a kde je život krátkej na splacení všech chyb. Pro mě - parádní filmovej zážitek! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Я народився в Україні. 2.) Kámoška mě přemlouvá k ,,vejšlapu“ v Itálii. 3.) Jsem adoptovaná(ej) a původ rodičů je NEZNÁMÝ! 4.) Thx za titule ,,ENTITKA“ a ,,paycheck1“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Ne zcela běžný a průměrný film. Giuseppe Tornatore nám vypráví strhující děj doslova jen a jen obrazem. Dialog se zde stává pouze nutným doplňujícím prvkem v okamžicích, které nejdou vyjádřit jinak, než slovy. Jde o vynikající drama se špetkou až téměř hororových scén s psychologickým nádechem. Pro milovníky napětí a příběhů, které se klidně mohou kdykoliv a kdekoliv stát je to od skvělého italského režiséra a scénáricty Tornatore nádherný dárek. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Z pana komisaře Cattaniho (La Piovra) se stal opravdu nechutný hnusák. Skvěle zahráno. Stejně jako part hlavní představitelky. Člověk z počátku nechápe její jednání, kvůli jedné věci ji může začít považovat i za zlou psychopatku, ale vše se postupně rozkrývá, nechybí zvraty, napětí, dojetí, to vše podbarveno perfektní Morriconeho hudbou, a máme tu nádherný film, který mě dokázal strhnout. Film, kvůli kterému právě jejich sledování tak miluji. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • V decembri 2005 prebiehalo natáčanie v uličkách prístavného mesta Terst, následne sa v januári týždeň točilo v Ríme a filmovanie sa zakončilo v stredotalianskom regióne Umbria. (ludovit14)
  • Talianski zástupcovia zvolili snímku Neznáma ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film. (MikaelSVK)
  • Kseniya Rappoport při obsazení do hlavní role neuměla Italsky. Naučit se řeč musela krátce před začátkem natáčení. (Rugero)

Reklama

Reklama