Reklama

Reklama

13: hra smrti

  • Thajsko 13 game sayawng (více)
všechny plakáty
Trailer

Nová tajná soutěž bohatých nabízí možnost vyhrát obrovskou sumu peněz. Nabídka hry však přichází pouze těm, kteří mají problémy v práci, s penězi, rodinou a láskou. Pokud se jim podaří splnit 13 úkolů, dostane se jim bohatství, které přesahuje jejich nejdivočejší sny. Ale má to háček, úkoly prověří veškeré jejich schopnosti - od lásky přes náboženství až po morální hodnoty. Jako v každé hře, i zde jsou však pevně daná pravidla a kdo je nedodrží, ZEMŘE! Jak daleko jste ochotni zajít v honbě za penězi VY? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

bassator 

všechny recenze uživatele

13. ukolů a jsi vítěz, pokud nedojdeš dokonce nedostaneš nic... Už z prvního úkolu muselo být "chlapci" jasné, že dojít do 13. kola je téměř nemožná věc. Že pokud by chtěl uspět bude muset jít přes skutečné mrtvoly, přesto do toho šel a pokračoval... Pokračoval a zabíjel... Zabíjel a ... - 17. 1. 2010 - 70% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Thajská pecka, která v sobě kombinuje prvky z Oldboye, Falling Down, Saw a The Game. Neúspěšný prodejce hudebních nástrojů s finančními těžkostmi se dostane do víru morbidní reality show o 13 dějstvích, v nichž plní povětšinou předpřipravené úkoly. Rozplakává děti, konzumuje oběd sestavájící z talíře hoven, v časovém limitu vytahuje z hluboké studny nafouknutou mrtvolu... A přituhuje. Co všechno je ochoten hrdina provést pro 100 miliónů bahtů? Je ze zvrácené hry úniku? Fascinující, inteligentní a originální thriller obsahující černočerný humor i sociální kritiku, za který letos thajský Christian Bale, Krissada Terrence, získal národní filmovou cenu pro nejlepšího herce. Zcela po právu. Tvůrci si mohli odpustit rušivé závěrečné rozuzlení a nevěrohodnou osobu jakéhosi inženýra reality show, ale i tak pro mě představuje filmová adaptace thajské mangy jedno z letošních největších filmových překvapení. 9/10 ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Tak nějak pořád přemýšlím nad tím, proč tomuto snímku nedát 5*. A na nic nemůžu přijít. Opravdu perfektní. Od začátku (kdy budeme záhadným telefonátem vtáhnuti do hry) až do konce (který končí naprosto neočekávaně). Úkoly jsou vybrány rozmanitě, u některých se budeme smát (moucha), některé jsou nechutné (exkrement) jiné zase drastické(motorkáři). ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Vítejte v naší hře, kde si můžete přijít k hezkým penězům. Stačí splnit 13 úkolů. Toto slyší hlavní hrdina v telefonů poté, co mu zavolá neznámé číslo. Od této doby film jede na plné obrátky a úkoly jsou čím dál náročnější a zkoušejí trpělivost hlavního hrdiny. Ve filmu nechybí plno černého humoru, který mi zde sedl náramně a nejednou jsem se uchechtl. Dva úkoly ve mě vyvolali docela odporné pocity a za to dávám hvězdičku navíc. Finále docela epické a nečekané. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Začína to ako nejaký recept Ládi Hrušky (televízneho kuchára, servírujúceho pod maskou lacných receptov nepožívateľné gebuziny): "Muchu musíte najprv zabiť tým čo máte po ruke. Potom ju premačkajte medzi prstami a vložte do úst! " Zvyšok pokračuje k príkazovým absurdnostiam miestami pripomínajúcimi scény ikonických filmov kinematografie, akými sú Dracula (Dr. Renfield na základe pokynov od Pána jedol muchy), Pink Flamingos (Divine si v závere dobrovoľne pochutil na psom hovne) a iné. Koniec je v znamení života ako hry, ktorú nám niekto neznámy diktuje zhora (nikdy sa nik nedozvie ako a kto). Nepríjemné je zistenie, že naše privátne konania sú viacmenej verejné. Znepokojivé bolo aj, že v mene nafúknutej peňažnej bubliny je človek schopný urobiť úplne hocičo. Pretože vidina typu Zlaté Teľa mení myslenie aj spôsoby. Vzorný úradník sa tak môže v pomerne rýchlej dobe zmeniť na násilníka, ktorému nerobí problém odfakliť hlavu psovi ani človekovi. No fajn. Takže za chudáka psa idú dve hodnotiace hviezdy nekompromisne dole. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Výroba filmu zabrala sedm měsíců. (Holina)
  • Exkrement, který má Phuchit za úkol sníst, byl vytvořen ze směsi buráků, syrupu a durianu. (Raztubyl)

Reklama

Reklama