Reklama

Reklama

Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny?

  • Slovensko Na povale alebo Kto má dnes narodeniny (více)
Trailer 2

Na zapadlé půdě starého domu je tajemný svět.  Bydlí v něm odložené hračky a mají tady své království. Je tam panenka Pomněnka a aby jí nebylo smutno, má tři kamarády: medvídka, rytíře a skřítka. Je jim spolu veselo a každý den si vymyslí nějakou hru. Například, že má někdo narozeniny. Panenka upeče dort a oslavenci zahrají písničku. A pak jdou “ do práce”.  Ale vládce Říše Zla  jednoho dne krásnou Pomněnku nechá unést. Její kamarádi se vydají panenku zachránit. Vždyť opravdoví přátelé udělají jeden pro druhého všechno a nebojí se ničeho a nikoho! (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (125)

mortak 

všechny recenze uživatele

Děti nepochopí metaforičnost filmu - dlouholetá tradice proti nevkusu normalizačních osmdesátých či závěr s hodinkami reflektující pomíjivost všeho hmotného. Dospělý může mít námitky proti nepropracovanosti fikčního světa hraček na půdě (smysl toho jejich pohybu - kam ráno všichni jezdí?; úloha živé kočky ve světě hraček - ta se vytratí do ztracena etc. etc.). Na půdě je hodinové cvičení na téma "půda a hračky", je v něm mnoho výborných nápadů (obyvatelé světa zla), jenže na to, aby se stalo filmem, mu chybí spád a gradace. Loutkaři ho ocení - ale kdo ještě? ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdičky za skvělou animaci a úžasný závan "starých dobrých česk(oslovensk)ých animátorských časů". Zlaté české ručičky, ale nedokáží zakrýt neuvěřitelně plytkou zápletku (lehký odvar z Toy Story..) a nevyváženou dramaturgii příběhu, kdy mnohé motivy jsou jen naznačené a záhy opuštěné, některé zásdní věci pak už vůbec zůstávají zcela nevysvětlené (co to sakra bylo s těmi dvojnicemi??!!). Navíc si říkám, že vlastně nevím, pro jakou cílovou skupinu je film určen, protože rodiče se budou nudit, větší děti ušklíbat a ty menší pravděpodobně místy dost bát (soudím podle malého skučícího chlapečka v řadě přede mnou,s kterým musel tatínek asi v polovině projekce odejít ze sálu...). Jinak ale opravdu solidní kousek v současném českém filmu! Mohl být lepší. (btw, nechápu, kde se bere údaj o 90 minutách; snímek nemá více než osmdesát čistého času) ()

Reklama

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Nápad rozpohybovat staré hračky a jiné předměty na půdě je vynikající. Často jsem se bavil jen tím, že "tenhle vysavač měl děda taky", "jo a merkur, to byla věc!":) Vše se ani nedá na jedno zhlédnutí zachytit. Animace se mi moc líbíla. Ale příběh mne moc nevzal a postavy taky ne. Zajímal by mne názor asi šestileté holky, která seděla v kině kousek ode mne se svým tátou. Možná, že ona by jednotlivé složky filmu hodnotila přesně opačně:) ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Tak po přečtení zdejších názorů jsem částečně na pochybách. Práce s loutkami mi osobně nepřišla bůhvíjak parádní, příběh je řidší, než vzduch a záporák, v podobě Jirky Lábuse takový prapodivný. Nehledě na jeho hlášky, které kolikrát mi příjdou, ne moc vhodné pro děti. A odtud i pramení mnoho mých výtek. Snímek "Na půdě", jakoby měl problém s tím, kam se zařadit. Má mnoho prvků typických pro děti, ale na druhou stranu i několik prvků, co pochopí jen dospělí. U Pixarovek jsme na to zvyklí a sedí to u nich jako ***** na hrnec, ale v tomto případě mi tato forma tolik nesedí. Nebo jsem byl možná ve špatném rozpoložení, ale za sebe říkám: NE. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Je pravda, ze co do scenare tenhle kouzelnej film jisty nedostatky ma. A to predevsim v zaveru, kterej je az nelidsky uspechanej. Ale po formalni strance je Na pude natolik neuveritelny, okouzlujici, propracovany a vycizelovany, ze si alespon podle myho nazoru hodnoceni peti hvezdickama zaslouzi. Tam kde Fimfaristi vytvorili roztomilou a puvabnou zabavu, tam dal Barta vzniknout skutecnymu umeni. To je nezadrzitelna exploze predstavivosti, pred kterou nezbejva nez se uklonit az k zemi. Moc doufam, ze tenhle film v Japonsku uspeje a prihraje tak Bartovi novy investory, ktery tady - a nejen v Cechach, ale primo v Evrope - nikdy nesezene. A je uplne jedno, jestli by pak ony finance byly vynalozeny na znovuvzkriseni Golema, nebo na neco uplne jinyho. U Barty totiz zjevne nejde slapnout vedle - kdyz dostane dostatek prostredku, casu a dobrej scenar, stane se z nej skutecnej divotvurce. P.S. - A je fakt, ze deti u toho budou ucuravat, stejne jako my u Krysare nebo Rukavic. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Film zahrnuje 1175 záběrů, z toho 498 trikových. (Trainspotter)
  • Český lev 2009 za výtvarný počin roku. (zdeny99)

Reklama

Reklama