Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Boháč Eduardo Acuňa (Adolphe Menjou) má čtyři dcery. Nejstarší se právě vdává a po ní je podle tradice na řadě Maria (Rita Hayworth). Ta však o nápadníky nemá zájem. Zatímco její dvě mladší sestry Cecy (Leslie Brooks) a Lita (Adele Mara) by se vdávaly hned. Otec si proto vymyslí neznámého ctitele, který jí posílá zamilované dopisy a květiny. Jednou pošle jako poslíčka nezaměstnaného tanečníka Roberta Davise (Fred Astaire) a Maria v domění, že je to její ctitel, se do něj zamiluje. (janejudyjune)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

emma53 

všechny recenze uživatele

Miluji tyhle filmy, kde po parketu pluje Fred a nádherná Rita (jindy Ginger) v nádherných šatech, kde se tají dech a kdyby to šlo, tak bych Freda požádala o tanec a vznášela se v oblacích jako ni dva. Filmy, kde přes různé intriky dojde většinou k naplnění toho nejkrásnějšího, co si každý člověk na světě přeje a proto mám pro tyhle filmy slabost.....jsou to krásné pohádky pro dospělé. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Mnam! V tomto filme je všetko.  Teda ak viete, že zmyslom života je krása. Tance a muzika par excellence. Rita k Fredovi sadne 100x lepšie než Ginger. Okrem toho, Rita je jednoducho presne taká, ako je z nej paf tanečník Fred. Cez jednoduchý, no so skvelým humorom predchnutý, príbeh lásky vidieť, ako rozdiely v majetku formujú vzťahy. Ako je ponižujúce neustále doprosovanie sa majstrov svojho remesla o kus žvanca u tých, ktorí síce umeleckým talentom nevládnu, ale zato vládnu kľúčom k trezoru plnému peňazí. A aké pokleslé kontrakty sa následne maestrom, šašom-umelcom, diktujú. A ako chimérická a neživotná je predstava o oplechovanom princovi na bielom koni. Ktorého brnenie patrí leda tak do zberne. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Muzikál? Ale kdeže. 3 společná taneční čísla hlavních hereckých hvězd (jednoznačně se jedná o vrcholy filmu), to je prostě málo. Zbytek děje totiž nabízí nablblou, chvílemi i dost prkennou limonádu, která mě absolutně ničím nezaujala. Rita je sice Rita, ale ani pohled na ní sám o sobě film neutáhne. Ale tančí božsky. 4/10 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Rita je fajn, ale ani ona prostě nezamaskuje, že ten scénář je pitomá srágora.. Oproti svěží a dodnes plně funkční Cove girl (1944) je tohle tuctová, dobová křeč. Písničky jsou ucajdané.. Když Rita a Fred spolu tančí, je znát, že jsou konečně uvolnění a oba dělají co je baví, ale i ty taneční čísla jsou vlastně na jedno brdo ( zase v kontrastu s nápaditou a rozmanitou Cover girl). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Poprvé jsem si přála, aby mě políbil muž a on dostal strach. Ale příště mu to nevyjde." To byla krásná doba, kdy se v rodině musely dívky vdávat postupně podle data narození a v pořadí druhá Maria místo skoku do chomoutu čekala na prince na bílém koni. Když dorazil a ladně se sesunul z koně, tak jsem se hodně zasmál, ale to byla spíše výjimka. Jinak mě totiž bavila pouze taneční čísla, která však neměla pro posun v ději žádný význam. Naopak zklamáním byla Fredova alias Robertova schopnost zabít takřka každý pokus o vtip. To jsem si nezasloužil, ale Rita Hayworth opět potvrdila svou dokonalost v každém záběru, což bych možná netvrdil, kdyby u mne nedávno nedošlo k úniku paměťových buněk do pohlavních žláz. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Pri nakrúcaní nemali Fred a Rita veľa priestoru na skúšanie, a tak umelci využívali priestor vedľa cintorína. Pri každom priechode smútočného sprievodu však skúšky museli prerušiť. (classic)

Reklama

Reklama