Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Velká Británie Robin Hood
Velká Británie, (2006–2009), 29 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Andy Price

Hrají:

Jonas Armstrong, Gordon G. Kennedy, Sam Troughton, Joe Armstrong, Richard Armitage, Keith Allen, Lucy Griffiths, Harry Lloyd, Michael Elwyn, Sara Stewart (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nové spracovanie Robina Hooda – anglického hrdinu, ktorý sa skrýval v Sherwoodskom lese aby bojoval za práva chudobných-vykorisťovaných nenávideným Sheriffom z Nottinghamu a zároveň príbeh lásky Robina a krásnej Marian. Robin z Locksley sa vracia z vojenskej výpravy zo Svätej zeme, kde bojoval spolu s kráľom Richardom, na svoje panstvo. Tu sa dozvedá, že v Nottinghame už nevládne starý sherif sir Edward, ale nový nottinghamský ktorý tvrdou rukou zdiera poddaných a kruto a neprimerane ich trestá na najmenší priestupok. Robin sa s ním dostane do otvoreného stretu a musí pred ním utiecť. Domovom sa mu stáva sherwoodsky les... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Dávám 5 hvězd, protože tak nízké hodnocení, které tu RH má, si nezaslouží. Většina hlasujících seriál odsoudí po první epizodě, jelikož čekali vážné drama (od toho tu je nespočet filmových adaptací!). Přitom jde o pohodovou komedii, která se nebere příliš vážně. Ano, je plná kýčovitých stereotypů, kdy chrabrý hrdina je neustále nedoceněn za své zásluhy, ale vždy přispěchá v poslední chvíli na pomoc a všechny (většinou) zachrání. Ale vždyť taková legenda o Robinovi je, plná ideálů a utopie. Přesto ale nepostrádá odvrácenou stranu mince, která ukazuje Robina jako obyčejného člověka se všemi jeho chybami a v tu chvíli je reprezentován hned jiný, temnější příběh, který ne vždy končí rozjasněným happyendem. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Je to neuvěřitelné, ale dodneška si pamatuju, že tahle již x-tá variace na nejznámějšího lučištníka běžela v premiéře o středečních večerech na ČT1 a já musel doma přemlouvat, abych mohl zůstat vzhůru po deváté a vidět nové díly. V té době jsem neznal verzi s Kevinem Costnerem ani žádnou z jiných, a tak jsem si Jonase Armstronga v roli Robina Hooda dost oblíbil. Až konec seriálu s příběhy z pouště mě moc neučaroval. ()

Reklama

zvonicek 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem neviděl žádné dřívější zpracování Robina Hooda, ale já se u této verze výborně bavím. A to i přes chyby, kterých není málo. Robin se občas chová dětinsky, zápletka je často velmi hloupá a tak dále. Na druhou stranu, líbí se mi zpracování postav (pěkně popsáno od Sašenka165), hlavně postava Sheriffa jako ryze záporného charakteru, jehož vystupování je ale velmi humorné, nebo Guye, jehož charakterní vývoj je velmi zajímavé sledovat. Líbí se mi také napětí, které dokázali autoři v každém díle hezky vystupňovat. Když ještě vezmu v potaz krásnou Lucy Griffiths alias Marian, nemůžu tomuto seriálu dát méně než 85%. ()

Marigold

všechny recenze uživatele

Zhruba po deseti minutách prvního dílu jsem přepl na jiný kanál, protože dívat se na "historický" seriál, který má kostýmy na úrovni dětského filmu o středověku (kroužkové brnění udělané z umělé tkaniny ala Plan 9 From The Outer Space bylo skutečným vrcholem), režii na úrovni velmi špatného televizáku a herecké výkony odkudsi z anglické župy, to je pod mou důstojnost. ()

matt85 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tři díly a to mi bohatě stačilo. Ne že by to bylo nějak strašně hrozné ale je to docela nuda a dialogy jsou slabé. Plus je na tom vidět dost malý rozpočet. Navíc díly probíhají podle klasické šablony - hrdinové dostanou quest, potom mají nějaké nesnáze související s questem, potom rozluštění, závěrečný fight a šťastný konec. Zbytečnost. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Irsku, Bulharsku, Lotyšsku a Rumunsku. (ČSFD)
  • V seriálu se objevuje vidlicový prak, který využívá energii akumulovanou gumovými svazky. Na tento typ praku se však používá vulkanizovaná guma. Vulkanizace kaučuku, pomocí které je možné vyrobit gumu vhodnou na prak, se začala používat až v 19. století. Tvůrci seriálu se tím minuli o několik staletí. Ve starověku a středověku se používaly odstředivé praky. Tyto praky mají při použití kamene o rozměru 5x3 cm dostřel až 300 metrů. (Rollo_Tomasi)
  • Robin Hood (Jonas Armstrong) ovládá tzv. "Saracény", tedy zbraně jako Luk a šavle. Jedná se však o nesprávné pojmenování. Luk, který Robin Hood používá, nese jen malou podobnost se zbraněmi ze středního východu. Ve skutečnosti se jedná spíše o moderní reprodukci luku Hunnish. (BLANIK.)

Reklama

Reklama