Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (202)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám rád povedená absurdní dramata a tohle se ze začátku vyvíjelo jako jedno z takových divadelních dramat, ač ve filmovém a tím velkorysejším podání. Bohužel ve druhé polovině film ztrácí dech, protože se až moc snaží o příběh a o emoce. Přitom do té doby to bylo rozehráno velmi dobře. Najednou se vytratila i ta absurdita, což byla škoda. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vošousti dětskej hřišť........... Bratři Bloomovi jsou povedená dvojka a "slečna" Bang Bang je nádherná parťačka. Už od začátku jsem věděl, že se budu bavit. CITÁT - Mám rád Japonská manga......... Jenže stále podvádět a krást a neustále poslouchat svého staršího bratra přestane bavit. Mladší bratr má těch scénářů svého bráchy už dost, chce přestat. Odchází. CITÁT - Černá Hora o tři měsíce později........... Zase se nechá překecat. Poslední plán a konec!! Okrást excentrickou milionářku žijící o samotě na svém sídle nebude pro bratry Bloomovi nic složitého. Možná. Docela se mi líbí oslovení nebo spíš titul "Epileptická fotografka". Přinejmenším to evokuje zajímavé fotky. V téhle hře však mladšímu z bratrů hrozí to nejhorší co ho může potkat. Zamiluje se do své oběti. No a mezi tím se příběh přesune do Čech. CITÁT - Ten vlak jede do Prahy......... Scéna ve vlaku "při letní bouřce" mě rozesmála. DIALOG: PENELOPE (Rachel Weisz) - Bóže. Jsem tak nadržená!!! PAUL BLOOM (Adrien Brody) - Dobrou............ ZAJÍMAVOSTI - 1- Část filmu se natáčela v Praze. 2- Po Karlově mostě jezdí policejní a vojenská auta. 3- Beng Beng (Rinko Kikuchi) po celý film neřekne ani jedno slovo......... CITÁT - Jsi nějak potichu........ Paul Bloom dokonce okrade pražského stánkaře. POZOR SPOILER - Je chycen za krádež jablka - KONEC SPOILERU. CITÁT - Jablko?.......... Finále je romantické, smutné, výbušné a velké. Nebo spíš zbytečně prodlužované. CITÁT - Chutná jako alobal.......... Staršího Blooma Stephena si zahrál Mark Ruffalo. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film s Rachel Weisz, který se mi líbil. Tahle komedie mi jednak přišla vtipná, ale hlavně nápaditá a celkem originální, Mark Ruffalo jako autor povídek, ehmtedy podvodů, je fakt jedinečný ve své roli a Adrien Brody zamilovaně trpitelské role vyloženě sedí. Potěší i Rinko Kikuchi, která i když ve filmu skoro nemluví, tak to má docela důležitou roli a je značně zajímavý charakter, ostatně jako všichni v tomto filmu, zejména ten kus děje v Praze byl dobře vypečený. Příběh se přehoupne z rošťáckého řádění do trochu vážnější polohy zcela nenásilně až v půli a pořád jsou zde vtipné vložky, konec mě dostal, tohle si rád pustím znova. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno divné a to spíše v tom negativním slova smyslu. Na rozdíl od předešlého Johnsonova snímku v podobě labužnické Cihly s pěkným hudebním doprovodem, Bébéčka mě už tolik nezaujaly. Herci dobrý, ale… Jak děj plyne, stává se z toho pěkně nudná kaše. Tak trochu mi to spíš připomíná stylovou parodii na film, postavy se tam pohybují jen jako figurky na šachovém poli a něco výrazného tomu všemu humbuku zkrátka chybí. Snad to vyjde do třetice… (6/10) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Rian Johnson .. Vláčné. Vlažné. Praha hraje Prahu, herci hrají své komické figurky (zachmuřený Adrien Brody mne až iritoval, Mark Ruffalo můj oblíbenec není - tak alespoň ta ženská část se povedla: věčně mlčící pyrotechnička Rinko Kikuchi si roli jaksepatří užívá a Rachel Weisz v jiné herecké poloze také není k zahození) a režisér hraje své krimi divadélko plné absurdního humoru. Když to jede (zejména úvod) celkem podivínsky to baví, ale jak se začnou vést delší dialogy, nuda se protláčí. A ve druhé polovině je to s každou minutou horší a slabší. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení části filmu probíhalo v Praze. (Terva)
  • Bloom (Adrien Brody) nosí hodinky značky Tag Heuer Carrera Chronograph a Panerai. (dyfur)
  • Vojáci znázorňující českou armádu ve filmu nosí ruské útočné pušky AK-47. Ve skutečnosti však česká armáda v té době používala zbraně Sa vz.58. (Dekovnik)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama