Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Starletka 

všechny recenze uživatele

"Time waits for no one." Zábavný a zároveň smutný romantický příběh o cestování v čase se sympatickými postavami v čele s hlavní hrdinkou, krásným soundtrackem a pěknou animací, který zdařile dokazuje, že každé sebemenší rozhodnutí, každá nevinná drobná změna v minulosti dokáže vyvolat lavinu. Velmi příjemné překvapení. 10/10 ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to na mě působilo průměrněji, bylo to pěkné, ale zase nic převratného. Postupně se můj názor začal zlepšovat, protože rozuzlení bylo opravdu zajímavé a nečekané. Konec byl pěkný, ale doufala jsem, že se tam objeví scéna, že slib, který byl vysloven, byl i naplněn, ale to se bohužel nestalo, což se mi zdá jako škoda, protože to by byl krásný závěr. A proč tedy průměrné hodnocení? Ano, líbilo se mi to, ale když jsem si pak zpětně ujasňovala některé věci, zjistila jsem, že mi tam občas něco nesedí. Možná se pletu, ale na mě to působilo, jako když se děj vyvíjí určitým směrem a pak se vymyslí úplně něco božího, aby to dostalo šťávu. Zmíní se tohle, zmíní se tohle, aby bylo jasné, že to pokračuje, jenže ... to prostě 100 % nesedí. :-D :-D ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

ZÁŽITOK ..viac k tomu písať netreba, snáď len: upaľujte si to pozrieť....lebo...Time waits for no one. 10/10 Best of 2007 Nominee P.S. na niektorých komentároch je úžasné, ako pisatelia nepochopili záver filmu takže SPOILER pre nechápavých: Stroj času vymyslela Makoto v budúcnosti kam ju vlastne Chiaki nasmeroval svojou poslednou vetou. Preto už vie na akú školu pôjde ale je to himitsu. :-) ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Po většinu snímku jsem byl zatížen faktem, že jsem viděl dřívější film vzešlý ze stejné předlohy. Nakonec mě anime verze přeci jen získala, ale zdaleka ne natolik. Co bych tomuhle vytkl (kromě obvyklých animeprvků typu, hlavní hrdince po každém skoku snad vždy něco spadne na hlavu) je nevěrohodnost a nelogičnost. Důvod cestovatele časem je naprosto zcestný, stejně jako důvody dalších postav, hlavně... no, je to zase ten cestovatel. Prostě, tenhle film to sice bere z jiného konce, má svoje silné momenty i silné stránky, ale dokonalost... to ne. ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Krásný film, teochu smutný, ale to všechny romantiky. Polovinu jsem si řikal, proč získal tolik cen, ale teď už to vím. Na filmu je nebezpečná jen jedna věc. Díky filmu se mění naše gesta a chování dle obrazu dáné kultůry. Anime je tím obzvláště nebezpečné, protoźe nevychází z reality. Nikdo se nechová jako v anime, ale jeho sledováním se postupně v některých situacích začneme chovat podobně, ne-li stejně. Národ by neměl zapomenout na vlastní gesta a chování, ale postupně se tomu nedá zabránit. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Příběh filmu je založen na novele "Toki o Kakeru Shōjo" od Yasutaky Tsutsuiho z roku 1967. (Shley)
  • V cenách Sitges (2006) získal Mamoru Hosoda cenu nejlepšího animátora. (NGP)
  • V roce 2009 v cenách Young Artist Awards vyhrála Emily Hirst v kategorii Nejlepší dabing (dabovala Makoto). (NGP)

Reklama

Reklama