Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tento den začal stejně jako spousta dalších - Makoto zaspala, pak musela spěchat do školy, aby nepřišla pozdě. Ale tento den nebude stejný - ve fyzikální laboratoři se stane podivná událost, která způsobí, že Makoto může cestovat zpátky v čase, a napravit cokoliv, co se jí úplně nepovedlo. S cestováním si užívá velkou zábavu, až do chvíle, kdy zjistí, že svými skoky ovlivňuje i to co se děje v budoucnosti - a hlavně jejím dvěma přátelům Chiakimu a Kosukemu. Rozhodne se své skoky použít k tomu, aby i jim pomohla... Asi jsem už moc rozmlsaný japonskými animovanými filmy Hajao Mijazakiho, a tudíž jsem touto časem skákací dívkou trochu zklamán. Kromě toho že mne úplně neoslovil příběh (a to mám obecně tématiku cestování časem hodně rád), tak ani animace mi nepřišla na takové úrovni jako filmy výše zmíněného, a koneckonců ani hudba nebyla úplně ono (opět při vzpomínkách na hudbu Joe Hisaišiho). Na druhé straně přesto všechno co jsem napsal, nemohu říct, že bych se nebavil a nebo litoval ztraceného času - i tak jde o nadprůměrně zábavný animovaný film, jen jsem očekával o něco víc... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

K japonské tvorbě teprve začínám přičichávat a musím uznat, že mi docela voní. Scénář se mi moc líbil. Cestování v čase nemusí vždy dopadnou dobře, ale tady se to opravdu povedlo. Hezkým prvkem bylo hlavně odpočítávací tetování. Na celém filmu byla dle mého názoru nejkrásnější hudba. Pěkné 4*...O pár týdnů později...Film mám stále v sobě a často na něj myslím. Asi ve mě zanechal něco hlubšího. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Je to takový ten japonský mišmaš, kterým chtěla autorka nejspíše sdělit příliš mnoho a tak se nesoustředila ani na jedno pořádně. Zábava střídá romantická klišé, které následně střídá jímavá scéna k hlubokému zamyšlení nad člověkem samým, osudu, přátelství a lásce. Vše je zaobaleno do pěkného, avšak místy docela odfláknutého klasického anime stylu, na který jsme zvyklí třeba ze Zámku v oblacích, nebo Cesty do fantasie. Rozhodně stojí vidět a pro fanoušky anime obzvláště, ale jednou to myslím docela stačí a jsou zde i lepší kusy. 70% ()

Marius 

všechny recenze uživatele

ZÁŽITOK ..viac k tomu písať netreba, snáď len: upaľujte si to pozrieť....lebo...Time waits for no one. 10/10 Best of 2007 Nominee P.S. na niektorých komentároch je úžasné, ako pisatelia nepochopili záver filmu takže SPOILER pre nechápavých: Stroj času vymyslela Makoto v budúcnosti kam ju vlastne Chiaki nasmeroval svojou poslednou vetou. Preto už vie na akú školu pôjde ale je to himitsu. :-) ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Dobry scenar, jedoduchy ale silny pribeh, ako sa dozvedam, je to velmi znama knizna predloha, ktora ma niekolko TV spracovani, neikolko filmovych spracovani a teraz aj toto anime. Co sa tyka formy, tadicne 2D-3D kilsovite prevedenie. Pribeh to vsak posuva k tomu lepsiemu, co v anime filme za rok 2006 v japonsku vzniklo. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • V cenách Sitges (2006) získal Mamoru Hosoda cenu nejlepšího animátora. (NGP)
  • Film také vyhrál ceny Hotchi Film Awards (2006) a Mainichi Film Concours (2007). (NGP)
  • Snímek byl prvním výhercem nově zavedených Cen Japonské akademie, a to v kategorii Nejlepší animovaný film v roce 2007. (NGP)

Reklama

Reklama