Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

K japonské tvorbě teprve začínám přičichávat a musím uznat, že mi docela voní. Scénář se mi moc líbil. Cestování v čase nemusí vždy dopadnou dobře, ale tady se to opravdu povedlo. Hezkým prvkem bylo hlavně odpočítávací tetování. Na celém filmu byla dle mého názoru nejkrásnější hudba. Pěkné 4*...O pár týdnů později...Film mám stále v sobě a často na něj myslím. Asi ve mě zanechal něco hlubšího. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Klasická zápletka s hlavní hrdinkou, která neví co chce od života a když náhodou objeví způsob cestování časem, začne jej používat ke svým potřebám a potěšení... Film nepostrádá humor, napínavé okamžiky a sympatické postavy se kterými se divák může lehce ztotožnit, ale že by se jednalo o nějaké mistrovské dílo se říci nedá. Jako výplň volného času při nedělním odpoledni je Toki wo Kakeru Shôjo naprosto dostačující. 7/10 ()

Reklama

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Time waits for no one. Perfektní mix středoškolské romance, dramatu a sci-fi. Hlavní hrdinka Makoto Konno jednoho dne po zvláštní příhodě ve školní laboratoři zjistí, že dokáže cestovat zpátky v čase. Snědla vám sestra pudink, nebo jste neuspěli v testu? Nevadí, není nic snažšího, než skočit si zpátky do minulosti a tuto křivdu napravit. Jenže kdykoliv změníte svou minulost, změníte tím i minulost všech ostatních a ne vždy je to změna k lepšímu a každý další pokus o nápravu s sebou přináší nové komplikace. Pro mě byl tento film obrovským překvapením, jelikož jsem o něm poprvé slyšel jen pár dní před tím, než jsem ho viděl. Kromě zpracování sekvencí samotného cestování časem mu nemám prakticky co vytknout. Animace je znamenitá, působivý příběh je chytře vystavěn a Makoto je nejlepší ženská hrdinka od dob Naušiky, zcela uvěřitelná a každý si ji musí hned oblíbit. Toki wo kakeru šódžo je prostě skvělý film, který myslím si osloví nejen skalní fanoušky japonské animované tvorby. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Ačkoli samotný námět a nakonec i provedení je dobré, při hodnocení musím souhlasit s komentářem Sysla_cz. Je to prostě nevěrohodné. Sice se to s postupem času zlepšovalo a závěr byl povedený, pořád mě to ale nedokázalo přesvědčit, že se hlavní postavy chovají volně podle vlastní vůle a ne podle předepsaného (a sem tam nelogického) scénáře... i když to jsou japonci. Přesto tenhle film určitě stojí za pozornost, osobně jsem možná jen čekal trochu víc. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Když už jsem objevila Mizayakiho, řekla jsem si proč se nepodívat po nějakých jiných tvůrcích japonského anime. No a s tímto snímkem jsem rozhodně nenarazila, ba naopak naprosto mě uchvátil. Rozhodně bych to neoznačila za pohádku a doporučila spíše starším dětem a dospělým, protože ,možná to bylo už tou pozdní večerní hodinou anebo opravdu je tento snímek vcelku komplikovaný a těžký na pochopení, kdy se vše, pro mě ani ne úplně vše, rozuzlí na konci. Bylo tam vše humor, napětí, akce, romantika taky, smutek, krásné barvy a anime, charakterně vykreslené postavy, hudba, napětí ..prostě vše...už jsem se zase přistihla u toho, že dělám výčet, měla bych se to vážně odnaučit:D takže 5* i více, kdyby to šlo. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Snímek byl prvním výhercem nově zavedených Cen Japonské akademie, a to v kategorii Nejlepší animovaný film v roce 2007. (NGP)
  • Film vyhrál cenu Gertie v kategorii Nejlepší animovaný celovečerní film na 39. ročníku Sitges International Film Festival of Catalonia. (Shley)
  • Film také vyhrál ceny Hotchi Film Awards (2006) a Mainichi Film Concours (2007). (NGP)

Reklama

Reklama