Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack je Američan, Marion je Francouzka a společně žijí v New Yorku. Výlet do Evropy má dát jejich vztahu novou šťávu. Po nevydařeném pobytu v Itálii si chtějí spravit náladu v Paříži. To Jack ještě netuší, že budou bydlet hned vedle rodičů Marion, kteří neumí slovo anglicky. To jim ovšem nebrání podrobit Jacka sérii testů. Adept na pozici zetě pro změnu nemluví francouzsky. Jack musí čelit i dotěrným ex-milencům Marion a údajně miniaturním francouzským kondomům. Marion má k Jackovi také pár výhrad. Je jasné, že tahle dovolená bude pro jejich vztah opravdu přelomová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (131)

blackJag 

všechny recenze uživatele

V poslední době se filmů z Paříže (a hlavně mající v názvu obsaženo jméno této metropole - PAŘÍŽI, MILUJI TĚ/2006/, PAŘÍŽ/2008/, PAŘÍŽ 36/2008/) vyrojilo požehnaně a za sebe musím říct, že sklizeň je to úrodná. V tomto "pařížském" snímku je pěkně kombinovaná přirozenost každodenního života a dialogů s uvolněným ovzduším oblíbené filmařské destinace, kterou zdařile umocňuje prchavý (a slábnoucí, což je v kontextu filmu paradoxní plus) půvab Julie Delpyové, základního kamenu (doslova) tohoto malého snímku, a trpká komika Adama Goldberga. Možná to ale přeci jen chtělo o chloupek zkrátit. 70% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Obdobie vzťahu, kedy sa už partneri poznajú, ale zďaleka nevedia všetko. Do toho istým spôsobom zasahujúce kultúrne a jazykové rozdiely a vzťahová minulosť oboch partnerov (ako je známe muži častejšie žiarlia do minulosti partneriek a ženy zase do budúcnosti). Film je podľa mňa o tom, ako ustáť dlhodobejší vzťah, čo stojí za to, čo nie a ako usporiadať na misku váh plusy a mínusy. Všetko optikou konverzačnej komédie s vydarenými dialógmi a narážkami. Pseudointelektuálne sa mi to nevidelo, naopak často veľmi trefne odpozorované z reálnych situácií a zasadené do humorného rámca. ()

Reklama

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Otravný Američan, který nemůže chápat "SVÉ" Francouze. Otravná nesympatická Francouzska s uječenou náturou. Příjemné dvě hodinky strávené v hádkách, rozpadech a hledání se hlavních figur. Film jsem přetrpěl a musel jsem ho po určitých pasážích prostě chodit rozdýchávat. Takže doporučuju všem unaveným vztahem. Může být i hůř. ()

Florfila 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka toho, jak jsou Američani zahleděni do sebe, jak jsou zakonzervovaní a sebestřední. Naproti tomu Evropa se může zdát až příliš otevřená. Nevadí nám povídat si otevřeně o sexu, z bejvalek a bejvaláků se stávají přátelé... Chápu, že to může místy vypadat děsivě. Někdy mám pocit, že právě ta přílišná otevřenost nás vede do záhuby, co se mezilidských vztahů týká. Celkově mi to nijak romantické ani vtipné nepřišlo, ale závěrečný doslov Delpy byl odzbrojující a sakra sednul. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hoodně zajímavej filmeček, který ční nad průměr především díky božímu výkonu Adama Goldberga - takovej bručou, to se jen tak nevidí:) Celkově je film plný předsudků, ale aspoň na všechny strany - ať už vůči Američanům nebo Francouzům. Paříž tentokráte velmi výjimečně bez veškerých pamětihodností, kromě Pere Lachaise a hrobu Jima Morrisona, Eiffelovka se mihne někde vzadu na pár vteřin. To je zajímavý úkaz, rozhodně příjemný. Vtipné dialogy, jen ta Julie Delpy mi šla postupem času čím dál tim víc na nervy. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Kniha, kterou americký turista ukáže Jackovi, je Šifra mistra Leonarda od Dana Browna. (houseofwax)
  • Adam Goldberg coby Jack ve filmu říká, že jeho matka je katolička a otec žid. Stejně je tomu tak i ve skutečnosti. (zuza99)

Reklama

Reklama