Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (135)

dinsdale 

všechny recenze uživatele

V návaznosti na Nemocnici po dvaceti letech (a po shlédnutí prvních deseti minut prvního dílu, jak už to tak s některými místními uživateli bývá) je asi in nenávidět i další pokračování, sama jsem čekala další obludnost a tím spíš jsem mile převapená, jak vydařená tahle série byla. Sedl mi rozvoj starých postav, i ty nové (Danica, Krajčo - toho je koukám taky in nenávidět). Příjemná hudba. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Dietl se obrací v hrobě! Tohle nemá s první sérií vůbec nic společného! KATASTROFA! To není Nemocnice na kraji města, ale Velmi křehké vztahy na Primě. S jedním rozdílem, na ČT 1 je seriál zastoupen důchodci! Prostě divadlo a ke všemu totální nuda! Děkuji totalitnímu komunistickému režimu a komunistům, za skvělé seriály. Komunisté by se měli dostat do vedení ČT1, ČT2, protože , co se dnes točí za sračky, na to se opravdu nedá dívat!!!!Díky bohu za to, že máme televizní archív!!!!! ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Nevyužít takový potenciál by byl hřích,řekli si tvůrci a vznikly "Nové osudy".Navazují na velmi nepovedené pokračování původní Nemocnice,které bylo natočeno v r.2003 a je to příklad toho, jak se tvůrci při psaní scénáře poučili z minulých chyb.Scénář je tentokrát vcelku příjemný,zábavný,hravý a o mnoho lepší,než ten minulý.Spousta nových postav rozvíjí synopse nové,ale taky se nezapomíná na ty staré,včetně připomenutí těch nejstarších.Herci jsou opět vynikající a byl jsem velmi mile překvapen Vilmou Cibulkovou,Jitkou Ježkovou,Lucií Vondráčkovou,Sašou Rašilovem a taky třeba Tomášem Töpferem.Ano,jistě,není to Jaroslav Dietl,to víme,ale je to vcelku slušné a koukatelné pokračování,které je mnohem důstojnější a zajímavější,než to minulé.Po chvíli uvažování tady dávám 60%,protože myslím,že jde o lepší průměr,porovnám-li to s ostatní českou tvorbou.A s dalším pokračováním bych byl velmi opatrný už při psaní scénáře. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Určitě byla tato série lepší, než ta sračka, kterou napsal Petr Zikmund. Nebylo to tak trapné a stupidní a dalo se na to dívat. Ale úrovně Dietlova originálu to nedosahovalo. Hlavním negativem bylo příliš velké množství postav. Žádná přitom nebyla hlavní a všechny měly stejný prostor. Kdyby počet postav autorka zkrátila na polovinu, bylo by to lepší. Pak bych této sérii vytkl občasné trapnosti (scény s Jiřím Kornem třeba). Z herců nikdo nevybočoval, ani v kladném, ani v záporném slova smyslu. Potěšil návrat Oldřicha Kaisera. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nepouštějte už prosím toho neherce Krajča před kameru!!!! Jo a ještě něco: I já ,(jakožto filmový nevzdělanec), musím konstatovat, že ten střih mezi záběry byl UBOHÝ! Někdy jsem si i všiml, že ani herci nestačili doříct repliku a byl už záběr jinam.. dvě hvězdy a to pořádně nevím za co... ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • S rozpočtem 95 miliónů korun se jedná o nejdražší seriál České televize, který do té doby produkovala. (Agatha)
  • Hrají zde otec se synem, Ladislav Frej st. a Ladislav Frej ml. Jde zároveň o jejich první společný filmový projekt. (M.B)
  • Natáčení probíhalo především v Ústřední vojenské nemocnici, Žatci, Zbraslavi, Dobřichovicích, Líšné a Slapech. Sedmý díl "Výměna stráží" se natáčel i na zámku Červená Lhota. (Agatha)

Reklama

Reklama