Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (135)

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Původní seriál byl poměrně dobrý, především kvůli hereckému obsazení. Oživení jsem neviděl, ale to, že je v černých číslech, nenasvědčuje nic pozitivního. Tahle hrůzná sračka ale těží jenom z úspěchu jména, protože mi to nepřišlo o nic lepší, než podobné průsery z nemocničního prostředí - Pojišťovna štěstí a Ordinace v růžové zahradě. 0% ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že řada lidí nadává na "Nemocnici na kraji města po dvaceti letech", ale zamilovala si "Nové osudy". Mně přijdou obě pokračování zhruba nastejno. Zaujal mne zde návrat Viktora Preisse a Oldřicha Kaisera, Jiří Bartoška seriál příjemně okořenil. Lucie Konečná nám seriál představila jako mírné pohlazení, byť i s trpkými okamžiky všedního života, ale zdaleka nešlo o takovou depresi a rezignaci jako v případě "Nemocnice...po dvaceti letech". Možná se i docela přiblížila formou Jaroslavu Dietlovi. Nicméně doufám, že tímto naše "nemocnice" již definitivně skončila a nebude již nové pokračování. Obávám se, že se mýlím... ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jak jsme si všichni zvykli na ten hnus, co se v seriálové tvorbě dneska točí. Nemocnice po dvaceti letech v Bočanově režii měla alespoň nějaké světlé momenty a dávala jakýstakýs smysl. Tohle je lobotomie prvního stupně úplně stejná jako Ordinace v Růžové zahradě nebo Velmi křehké vztahy, ale dostala o 20% víc než předchozí série. Fujtajbl....10% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Ani velmi uspokojivé herecké obsazení nezachrání scénář, který ladně (sic!) sklouzává k novelám na komerčních televizích...možná by to chtělo méně rádobydramatických scén a zápletek a víc se soustředit na postavy. Bohužel, s původní Nemocnicí nemá již téměř nic společného, seriál se mohl točit i jako úplně jiné dílo a nesnažit se neustále odkazovat na populárního předchůdce. Ani to tvůrcům nejde, neboť druhá polovina je již naprosto o něčem jiném, s jinými postavami a charaktery. Přidávám hlas k ostatním, kteří nechtějí pokračování. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

O chlup stravitelnější, než ta zrůdnost, co udělali začátku tisíciletí. Přesto ale na míle vzdálené nedostižnému originálu. Chybí zajímavé případy, chybí Kopecký, chybí režie, zajímavé postavy a fajn příběhy. Vztahy mezi jednotlivými postavami jednoduše nefungují a vypadají šíleně kostrbatě. Polesný tohle totálně zazdil. Příběhy sestry Fany, sanitáře ale i věřícího a jeho kolegyně jsou tak špatně napsaný, že i kdyby byl v hlavní roli DiCaprio, bylo by to prkenný. Nemocnice na kraji města se tak (doufám) natrvalo rozloučila. Rozhodně to nebylo se vztyčenou hlavou, a dokonce ani z pokleslou. Pokud vůbec prošla do cíle se ctí, výsledek nemůže těšit vůbec nikoho. Jinak poznámku od někoho přede mnou na špatný střih mohu jen podepsat. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Během 149 dní natáčení se v seriálu vystřídalo celkem 60 herců a dalších 170 účinkujících ve vedlejších rolích. (Agatha)
  • S rozpočtem 95 miliónů korun se jedná o nejdražší seriál České televize, který do té doby produkovala. (Agatha)
  • Zuzana Vejvodová, Zuzana Bydžovská, Josef Abrhám a Hartmut Krug se spolu na natačecím place setkali již o rok dříve při filmování seriálu Hraběnky (2007). (karda1)

Reklama

Reklama