George C. WolfeKamera:
Affonso BeatoHudba:
Jeanine TesoriHrají:
Richard Gere, Diane Lane, Christopher Meloni, Viola Davis, Becky Ann Baker, Scott Glenn, Pablo Schreiber, Mae Whitman, Charlie Tahan, Ted Manson, Ato Essandoh (více)VOD (2)
Richard Gere a Diane Lane v romantickém dramatu o lásce, která přišla tak nečekaně, až bylo nemožné jí doopravdy uvěřit. Doktor Paul Flanner a Adrienne Willisová se náhodou setkají v penziónu v letovisku Rodanthe a zjišťují, že život po čtyřicítce nekončí. Po čtyřicítce život rozhodně nekončí. Spíše naopak. Jen se v něm musí o štěstí občas trochu víc bojovat. Hlavními hrdiny romantického dramatu, které natočil režisér George Wolfe podle románu populárního spisovatele Nicholase Sparkse, jsou muž a žena, kteří už se delší čas trápí se životem. Doktor Paul Flanner (nestárnoucí Richard Gere) je na každém kroku stíhán svým pracovním selháním a také minulostí, která zapříčinila dlouhodobý rozkol mezi ním a jeho synem. Adrienne Willisová (hollywoodská ikona Diane Laneová) zase trpí v cituprázdném, odcizeném manželství, v němž necítí úctu ani ze strany záletného manžela, ani od dospívající, vším pohrdající dcery. Proto také odjíždí na dovolenou do kamarádčina penziónu v letovisku Rodanthe, aby si u moře srovnala myšlenky a získala trochu klidu. Právě tam narazí na Paula. Divoká bouře pak oběma umožní otevřít si navzájem svá srdce a uvědomit si, že možná právě nalezli to, co tak dlouho hledali. Žádné štěstí ale netrvá věčně... (oficiální text distributora)
Občas mám ráda, když je film jako řeka v dolním toku. Teče pomalu a klidně a hlavně stále stejně rychle. Přesně tohle ten film potřeboval a přesně to mu chybělo. Nejdřív pomalý úvod, pak najednou skok, zase pomalu a na konci prudký zvrat a nic. Proč? Zkazilo mi to celý zážitek z filmu. Víte, když jsem si o tom filmu četla poprvé, tak jsem se těšila. Mně se totiž ten nápad, natočit lovestory o skoro padesátnících dost líbí a tohle samotné se jim vlastně docela povedlo (nepřekvapilo mě zjištění, že předlohu napsal Nicholas Sparks). Na Diane i Richarda se hezky koukalo a jejich role jim sedly. Škoda toho prapodivného závěru a rytmu. To si tu měl někdo lépe ujasnit. ()
Tentokrát si Nicholas Sparks vybral slabší chvíli. Nevím sice jak vypadá předloha, ale film je jeden velký, hodinu a půl dlouhý kýč pro naivní ženy 50+. A to nemluvím o tom, že spousta jich může takový film celkem naštvat. Jsou tady totiž zobrazený jako naivní, hloupý ženy, který si neumí dát život dohromady a jejich vrchol spočívá v tom, že vidí koně na pláži. Předchozí filmy podle Sparkse jsem dokázal přijmout, ale tohle je fakt už moc. Ten twist před koncem je jedno velký wtf. Gere i Lane už hráli lépe v lepších filmech. ()
Co udělá žena, které se hroutí manželství? Odejde na malý ostrov, kde si chce v hotýlku na pobřeží srovnat myšlenky a rozhodnout se, co dál. Hotel patří její nejlepší kamarádce, která musí odjet. Zanedlouho přijíždí jediný objednaný host - sympatický doktor. Znají se sotva pár hodin, a už si stačí vzájemně vylít srdíčka. Doktor se dozvídá, že žena žije bez manžela, cítí se osamělá, dcera ji nenávidí...Ona zase zví, že doktor je pro změnu dlouho sám a osamělý, syn se mu odcizil a má těžké deprese kvůli operaci, při níž mu pacientka zemřela pod rukama. Tak si oba vzájemně vyprdolí své chmury a starosti hned na začátku a ruka je v rukávě... Obzvlášť první hodina filmu by se mohla ucházet o titul "nejkýčovitější šedesátiminutovka". Ve druhé polovině dílo přešlo do koukatelného romanťáku, kterému ovšem nasadili korunu divocí mustangové v samotném závěru, kteří nezklamali a přece přišli. Na vlně kýče jakoby se svezla i hudba. A co se hlavních hereckých představitelů týče, Diane Lane byla výborná herecky i žensky. Nevím, proč mne Richard Gere svým hraním nedokáže přesvědčit ani v tomto, ani v jiných jeho filmech. Byť je to sympaťák s velkým S, opět jsem mu příliš nevěřil - ani radost, ani smutek. Ty jeho psí oči mají stále stejný výraz. Věřím, že si film našel své příznivce v řadách naivních romantiků - a tím nechci nikoho shazovat. I já jsem velký romantik, ale jsem zároveň i realista a toto už bylo trochu moc. 40%. ()
Mně se to líbilo. Krásné prostředí, příjemné herecké obsazení... prostě oddechovka. Když v tom nehledám to, co tam prostě nikdy nebude a neočekávám žádná velká kouzla, je to milý filmík. Nejsem rozvedená pětačtyřicátnice, ale přesto dokážu pochopit jejich pohled na svět, snahu o útěk z reality, touhu ještě něco prožít... Jo... klidně 4 hvězdy, proč ne :-) ()
Dobrá adaptace špatné knihy. Příběh bohužel průhledný od začátku do konce, který i přes velkou snahu vyvolat emoce mě nechal naprosto chladným. Některé pasáže byly velice dobré (tanec na molu), některé kýčovité (koníci), a některé pouze učinily postavy pro diváka naprosto nesympatickými (konfrontace s vdovcem). A navíc ty šílené dialogy typu: "Mám hlad." "To bude tím vzduchem!" "Cože?" "Vyvolává chuť k jídlu..." No nezlobte se na mě, ale co tohle jako mělo být? Možná nejsem jen správná cílová skupina, ale samoúčelnost v takovéhle formě zkrátka nezkousnu. ()
- Vo filme odznela aj pieseň "Wings of Love" od anglického rockového speváka a bývalého člena skupiny Smokie, Chrisa Normana. (monalisa69)
- Motiv plakátu, na kterém je muž, jenž drží ženu za obličej a chystá se k polibku, je shodný s plakáty k dalším filmům natočených podle knižní předlohy od Nikolase Sparkse. (Ganka)