Reklama

Reklama

Ďáblův sluha

(seriál)
  • USA Reaper
USA, (2007–2009), 21 h 54 min (Minutáž: 40–43 min)

Hrají:

Bret Harrison, Ray Wise, Tyler Labine, Missy Peregrym, Rick Gonzalez, Valarie Rae Miller, Nikki Reed, Kevin Smith, Jamie Kennedy, Henry Mah, Jessica Stroup (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Sam je průměrný jedenadvacetiletý mladík, který pracuje (no spíš nepracuje) v supermarketu v Seattlu a volné chvíle tráví s tlustým kámošem infantilními žertíky všeho druhu. Průměrným by určitě zůstal i nadále, kdyby jeho rodiče v mládí neprodali jeho duši ďáblu za nějakou tu službičku. Nicméně teď, když oslavil 21. narozeniny, je Satan zpět a požaduje něco na oplátku. A není to nic menšího než nahánění uprchlých duší zpět do Pekla. Komediální seriál z pera Kevina Smithe z TV stanice ABC. (Looser)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Spoiler: Vzhledem k tomu, že seriál skončil předčasně a nebyla ukončena dějová linka, tvůrci následně prozradili, jak měl být seriál ukončen a jaká tajemství nás ještě čekala: Samův (Bret Harrison) táta nebyl mrtvý. Mělo vyjít najevo, že táta byl démon, který uzavřel dohodu s ďáblem. Zamiloval se do Samovy mámy a chtěl s ní žít. Takže dohoda byla: „Dobrá, už nejsi démon, ale nikdy nebudeš plně člověkem, protože nikdy neumřeš.“ A to je důvod, proč byl Sam výjimečný, byl napůl člověk a napůl démon. Sam tady nebyl synem ďábla, jak si myslel. Jeho moc pocházela od jeho skutečného otce – démona. Součástí dohody bylo, že to nesměl nikdy Samovi říct. To je důvod, proč na konci první série Steve říká, že Sam je chycen mezi dobrem a zlem. Ve třetí sérii nás mělo čekat rozuzlení toho, jakou roli měl Sam sehrát. Celá Samova existence byl důvod, proč mu ďábel věnoval tolik pozornosti a tolik se s ním vídal. Mělo to svůj důvod: Sam byl napůl člověk a napůl démon a ďábel se opravdu bál, že tohle dítě bude jeho koncem. Když se podíváte na to, co ďábel v celé sérii dělá, tak se snaží Sama svádět ke zlu, aby byl špatný. Snaží se ho donutit k tomu, aby přijal, že to, co dělá, vlastně není až tak špatné. Pointa byla v tom, že když se mu podaří Sama zkazit, tak Sam pro něj nebude hrozbou. (brmaku)

Reklama

Reklama