Reklama

Reklama

Světlušky v zahradě

  • USA Fireflies in the Garden (více)
Trailer

Částečně autobiografické americké melodrama režiséra Dennise Lee líčí v několika prolínajících se časových rovinách osudy manželů Taylorových (Wiliam Dafoe a Julia Robertsová), jejich dětí i životních partnerů, které vyhrotí nečekaná tragédie...
Pro Lisu, jejího manžela Charlese (Julia Robertsová a William Dafoe), syna Michaela (Ryan Reynolds) a dceru Ryne (Shannon Luciová) to měla být příjemná oslava v domě Lisiny sestry Jane (Emily Watsonová). Tragická autonehoda, při níž Lisa umírá, však plány nečekaně zhatí. Na pohřbu se objevuje i Michaelova manželka Kelly (Carrie-Anne Mossová), která se svým mužem nežije, a právě ona svou přítomností otevírá Pandořinu skříňku plnou tajemství. Michaela pronásledují bolestné vzpomínky z dětství, postupně však všichni tři skrze bolest a slzy zjišťují, jak moc se navzájem potřebují, a že navzdory starým křivdám mohou znovu vytvořit rodinu. Tradiční, částečně autobiografické drama natočil scenárista a režisér Denis Lee. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (174)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Výborně herecky obsazené, výborné téma. Bohužel jsem třičtvrtě filmu řešila, kdo je komu bratr, teta, apod. Asi je to mým dlouhým vedením. Vzhledem k tomu, že určité pasáže z filmu na mě skutečně zapůsobily, dám ****. Koukám, že i ten, co psal obsah v tom měl trošku guláš - Emily Watson určitě není dítě Julie Roberts, ale právě sestra, zprvu rebelující, která se z nepochopitelných důvodů usadí s celou svoji rodinou v domě, ve kterém bydlí i psychopatický manžel J.R. - Willem Dafoe, se kterým se bytostně nesnáší. ()

L-V 

všechny recenze uživatele

Rodinné setkání po letech zasáhne nečekaná tragédie a poté už nasléduje rozplétání spletitých a komplikovaných vztahů a vazeb jedné nepříliš pospolité rodiny zakončené ve stylu: "co jsme si, to jsme si". Díky hvězdnému obsazení perfektně zahrané, při čemž citlivá režie a solidní hudební podkres tomu navíc dodávají i potřebnou atmosféru. Silná první půle stažena do vod průměrnosti nevýraznou druhou polovinou a zejména možná až křečovitým závěrem, přesto se jedná v rámci žánru o lehký nadprůměr, který rozhodně stojí za vidění. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Vyborni herci v malom filme o beznych veciach, ktore moznu postretnut kazdu rodinu. Rodinna drama nam vsak uz bola podana mnoho krat ovela lepsie. Pri sledovani tohto filmu som takmer nepretrzite musel mysliet na dva europske filmy s tematikou trosku podobnou, avsak ktore su kvalitativne niekde uplne inde...a preto odporucam radsej dansky Festen a britsky Death at a Funeral. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Velice lákavé komentáře tu jsou. Jeden by čekal dojemný příběh plný emocionálně vypjatých momentů. Ani jediný jsem tam nenašla. Krom působivého hudebního podkladu se mi film nelíbil. Pokusila jsem se na něj podívat dvakrát s nadějí, že mi smysl dodá samotná podstata, kterou jsem na začátku nevnímala a která mi během filmu díky mé nepozornosti utekla. Ne, nebylo tomu tak. Herecké výkony se mi zdály hodně slabé. Jen si stále nejsem jistá, jestli to bylo tím, že role samotné byly vlažné, nijaké, bez jiskry. Dennis Lee si mě rozhodně tímto snímkem nezískal. Příběh jakéhosi hocha ve dvou časových liniích (zřejmě sám Dennis prožil traumatické dětství a proto měl pocit, že se o tom musí podělit s ostatním světem). Nijak zvlášť jsem nepochopila, jaký vztah měl se svou tetou, o čem chtěl ve své knize vyprávět, ani jestli měla být určitá spojitost jeho s malým synem její tety. Ve filmu celkově je nesčetně nevyřešených a nezodpovězených otázek. Bohužel to není tak, že bych nad tím sama chtěla uvažovat, spíš mě to přivedlo na myšlenku, že scénář celkově je nedotažený a spíchnutý jen tak narychlo. Nebavilo mě to a řekla bych, že Dennis Lee si nezaslouží mou další pozornost. Jedna hvězdička je za hudební doprovod. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Velmi silné herecké obsazení samozřejmě vzbuzuje zvědavost. O to větší je překvapení, že všichni hráli velmi civilně a úsporně. To vše je myšleno v pozitivním slova smyslu. Je to film o lidech a vztazích mezi nimi a díky herecké umírněnosti je mnohem více uvěřitelný. Flashbacky nejsou rušivé a matoucí a vlastně jediné co mi u Světlušek v zahradě vadí je, že ve mě po deseti minutách po skončení filmu nezůstaly žádné emoce. Přesto dávám 4*, protože si vůbec nejsem jistý, že závada byla na vysílači :o) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Kritici Dennisovi Leemu vyčetli, že jednotlivé časové roviny ve filmu splývají a jsou nepřehledné - s výjimkou modelů aut je totiž od sebe neodlišuje téměř žádný rozdíl v designu šatů nebo budov. (curfew77)
  • Za kamerou stál Danny Moder, manžel Julie Roberts. (curfew77)
  • Film se má podle scénáře odehrávat v "nejmenovaném městečku na Středozápadě nedaleko Chicaga", natáčel se ovšem v Texasu, což je z exteriérových scén docela dobře patrné. (curfew77)

Reklama

Reklama