Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (641)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Skvelá jednohubka, pri ktorej síce viete od začiatku, ako sa skončí, no bavíte sa dobre. Filmu chýba viac filozofie a viac napätia. V plytkom scenári sa stráca aj sám Kevin Spacey, ktorý bol tiež jedným z producentov tochto filmu. Škoda, že nepridali niečo nové. Tieto pocity a obrazy som už zažil z podstatne silnejšieho Rainmana (ako sa o tom aj hovorí) a v dynamickejšiom Oceans Eleven... ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Pravidla blackjacku jsem neznal, Monty Hallův problém taky ne, přesto mě výlet do třpytivého Las Vegas nadstandardně bavil a čas strávený ve společnosti party studentíků a jednoho proradného profesora nepokládám za zmařený. Jistě, o přelomové dílo se nejedná, scénář je vlastně jednoduchý a pseudochytrý děj také nepřekvapí skrytou rafinovaností, ve své dvouhodinové stopáži ale Oko bere kupodivu nenudí, na Kate Bosworth se dobře kouká a eskapády "Mickyho parťáků" neztrácejí drajv od začátku až do závěrečné honičky. A Las Vegas je cool. 70% ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Mám nový americký sen. Dojet za tu velkou louži, potkat učitele, který chce odrbat kasína a nahrabat si 300 litrů na Harvard a možná ještě víc. Jenže já si s matematikou rozumím asi jako koza s autem, takže nejspíš zase ostrouhám. Přiznám se hned: trailer mě nijak výslovně nenadchnul, počítal jsem s blbostí a oddychovou záležitostí a jediným tahákem byl pro mě Kev Spacey. Ten svou úlohu splnil do puntíku (své také udělal scénárista při psaní jeho postavy, i když je zase parchant) a navíc překvapil v jistých pasážích velmi zajímavý scénář, který dobře pracuje s retrospektivou. Scénář je však naopak i největší slabinou. Na drama je 21ka příliš povrchní, na komedii taktéž, a tak nám ti pěkní mladí lidé příběhem hezky proplouvají a na konci vás to začne štvát. Těch večírků bylo moc, těch citových výlevů bylo moc a nakonec i těch dialogů posouvajících děj někam výrazně dál bylo až příliš málo. Seřezat stopáž na maximálně 100 minut, jít víc do hloubky charakterů a víc vymáčknout z dramatických či naopak humorných situací, byla by to paráda. I tak jsem byl však mile překvapen, protože teorii se 3 dveřmi a moderátorem už mi nikdo z paměti nevymaže. [Přesná stopáž: 118 min] ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

neuveriteľne predvídateľné, nudné a ničím zaujímavé klišé, ktoré ide až priveľmi okato podľa overenej a naplánovanej schémy, takže tomu chýba život, šťava, ani ten spacey nie je kúzelník, aby to celé utiahol a tak sa nechá stiahnuť, a toho najlepšieho - pribratého tlčhubu fishburnea je tam tak strašne málo . . . no skrátka prázdna bublina; ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pravá oddechovka. Kevin Spacey se zase jednou propůjčil k zajímavé roli, která z počátku vypadá nevinně, ale končí skvěle. Jim Sturgess odvádí zajímavý a poutavý výkon. Oko bere je především pro milovníky Las Vegas a hazardu velmi zajímavý a dá se říct i poučný snímek. Konečně jsem se dozvěděl, jak funguje slavné "počítání karet" v Blackjacku a můžu vyrazit do města plného automatů a karet. Herecké obsazení je na malý snímek až překvapivě příjemné a překvapí nadhledem. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Praví studenti Blackjack Teamu chodili do kasin vždy po čtyřech. Jeden hrál, dva počítali karty a dávali mu tipy, čtvrtý přecházel mezi stolky a podle pokynů ostatních sázel velké sumy. (Lenarek)

Reklama

Reklama