Reklama

Reklama

Venkovský učitel

Trailer

Obsahy(1)

Mladý muž z Prahy přestupuje na malou vesnickou školu jako učitel. Rozhodl se utéct od všech svých bezvýchodných vztahů do prostředí, kde snad bude moci najít sebe a další životní cestu. Postupně se sblíží s okolím, především s rozvedenou farmářkou a jejím dospívajícím synem. Lidské vztahy jsou ale komplikované, zvláště ve filmech Bohdana Slámy. Učitel totiž miluje syna, jehož matka je zamilovaná do něj, a syn miluje dívku, která mu uteče... V tomto filmu se zkrátka lásky míjejí, žádná z nich nedosáhne naplnění, ale podstatná je bolest jejich duše, kterou tu režisér nepateticky a přesto s pochopením a dojímavě zachytil, a hledání východiska ve vzájemném odpuštění. Vyrovnat se s odlišností je komplikovaný proces... Pavel Liška v titulní roli dokázal vymodelovat emoce muže, který se zmítá v uzamčeném kruhu své duše, svého údělu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (665)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Venkovský učitel představuje jeden z nejlepších českých filmů poslední doby, je to zatím nejvyzrálejší snímek talentovaného Bohdana Slámy. Najdou se tam všechny znaky typické pro Slámovu tvorbu, tzn. fascinace venkovem, životem outsiderů, kterým režisér drží palce, zaměřením na sociální a vztahové problémy. Velmi dobře zahrané, Pavel Liška se vymanil z kategorie sympatických troubů a pošuků, když si zahrál intelektuála a použil k tomu velmi střídmých hereckých prostředků. Je to film o lásce, o toleranci a ideálech. Celkový dojem: 80 %. ()

predators odpad!

všechny recenze uživatele

Není mnoho filmů, které bych chtěl vypnout ještě dřív než skončí. Ale toto je snad první film, který jsem opravdu vypnul. Ani né kvůli svému námětu, ale hlavně kvůli tomu, že je to neskutečná nuda. Chápu, že téma, které je nám předloženo, má asi svůj opodstatněný význam, ale všechno je tak pomalé a nezáživné, že to dopadlo, tak jak to dopadlo. :-( ... až na tu hudbu... Zajímavosti: ...moc jich není, když jsem to neviděl celé, ale vím jistě, že z nasbíraných třešní udělali dobrou buchtu, pro celý štáb :-) 5% ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Další filmový počin Bohdana Slámy a jeho týmu. Gay tématiku bych mu svěřil i dobrovolně, v jiném tvůrčím případě by to zřejmě dopadlo daleko hůř. Nechybí ani klasicky milý odkaz lásky, odpuštění a v tomto případě i překonání povrchních tělesných žádostí. Herecky velice dobré, Slámův tým to opět zvládl, i když je v mých očích Zuzana Bydžovská převálcovala všechny, společně jim to ladilo skvěle a režisér si stále drží svůj originální štyl. Povedený film. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Náhoda je matka všech proměn…. Emociálně silný příběh o vztazích, vztahu, možném vztahu, nemožném vztahu. V romantických filmech to prostě tak je. Ovšem nedokážu se přenést přes fakt, že i ti 4% můžou mít své romantické vztahy. No a když se stane, že ..…no to je hnus!! Tolik k ději. Omlouvám se, ale již předem jsem k filmu přistupoval skepticky. URČITĚ to není špatný film a obdivuji P.Lišku, že do této role ,,šel“. Obdivuji i Z.Bydžovskou. Ale tohle není téma pro mne. A marně přemýšlím, jestli by to byla hrůza, kdybychom byli všichni stejní… Film pro všechny jenž netrpí předsudky a dokáží si tak vychutnat filmové řemeslo. ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Homosexuální pré v podání Liška / Sláma. Již v první třetině bylo jasné kam režisér miří a co vlastně chce svým snímkem odhalit - Liška spící na SLÁMĚ mluví za vše. Film bych osobně přejmenoval na "Zkrocená Sláma". Musim se přiznat že napoprvý sem koukání vzdal, protože to byla jenom vleklá nuda, druhá pulka už pak byla o něco záživnější. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Neherce Ladislava Šedivého, který hraje chlapce, našli filmaři na nedalekém odborném učilišti, kde se učil zámečníkem. (Siriuss)
  • Poté, co se Láďa (Ladislav Šedivý) vrací o berlích domů, můžeme na jeho oblečení vidět nášivky a doplňky odkazující na různé punk / punk-rockové kapely, jako například N.V.Ú., Visací zámek (jejichž skladbu uslyšíme ve filmu), Totální nasazení či The Exploited. (Nick321)

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama