Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem byl zvědavý, jak si průserář Uwe Boll poradí s tématem vietnamské války. Nečekal jsem žádnou velkou smršť a udělal jsem jenom dobře. Protože, a to myslím upřímně od srdce, to tentokrát byla na Uweho poměry dost dobrá řežba. Film pojednává o jednotce americké armády někde ve vietnamské džungli. První půle je taková seznamovací a tady jsem byl celkem zklamaný, že se nic neděje. Pak ale přišla půle druhá a v ním to jen vřelo. Klaustrofobické záběry z podzemních tunelů byly až děsivé. A pak to peklo na armádním stanovišti. Konečně něko nakopal Amíkům prdel a konečně to skončilo... Nebudu prozrazovat. A konec konců i kamera byla pro tento případ nadstandartní. Nebýt té nudnější první poloviny, dal bych i vyšší hodnocení s tím, že jsem nepředpokládal, že by tento režisér ode mne dostal vysoké hodnocení. Tady ale minimálně 3*. Navíc úžasný úvodní song In the Year 2525. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa vám podarí prehrýzť sa cez tie únavné kecy v prvej tretine filmu, ktoré Uwe pajcol z mnohých predošlých vojnových snímkov a ktoré majú slúžiť ako intro ku charakterom postáv, tak potom vám začne byť úplne jedno, kto a ako v tých dierach zatrepe krpcami. Zamrzeli aj slabšie výkony hercov, ktoré pomohli tomu, že atmosféra v tuneloch síce hustá bola, no rozdýchať sa dala. Rozchodiť asi nie, skôr rozplaziť. Tri a tretina krysy. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný Boll. Určitě si zaslouží uznání za celkem originální námět a tunelové scény, které mají skutečně něco do sebe a pro klaustrofobiky musí mít tenhle film příchuť hororu. Na druhou stranu je to pořád Boll, takže je tu řada blábolů typu "Viděl jsem tři Američany, jak znásilňují viuetnamskou ženu. Nic jsem neudělal. Bojuji za tu ženu." atd. nebo šílená choreografie nepodzemních bojových scén, kdy ve válečné vřavě v několika záběrech voják jen stojí a tupě čumí, aby mohl být vzápětí efektně zabit. Nehledě na to, že jednoho herce tam krouhli rovnou dvakrát. Nicméně na německého Ed Wooda je to nadprůměr. 35% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý takzvaně krysy tunel, na válečný film působivé a doporučil bych ale já sám bych určitě do takového tunelu nevlezl. Nato že to točil Uwe Boll tak tenhle film se mu povedl fakt super v tunelech vojákům drásali nervy jeden po druhem padaly ale přesto to nevzdávaly a konec taky hodně nervy drásající a povedeny. Na tenhle režisérský kousek dost povedené od Uwa. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll se pochlapil a je to za silné tři. Při pralesních sekvencích sice často zarazí levné kulisy armádního tábora a také logika postavení uprostřed nepřáteli se hemžící džungle kemp, ale v kontrastu s hlavním motivem celého filmu - tunely, se to dá odpustit. Část, kdy se vojáci plazí v podzemním bludišti, nepostrádá depresivní survival atmosféru místy říznutou Apocalypsa Now. A funguje to znamenitě. Od vyššího hodnocení mne ale odrazuje pocit, že to celé působí spíše jako epizoda z drahé televizní minisérie, než samostatně fungující snímek. Absence příběhu se ještě dá pochopit, ale fakt, že po čase rozeznáváte americké vojáky maximálně díky barvě pleti a sestřihu vlasů, to už se odpustit nedá. Chybí mi tu někdo, komu bych od začátku do konce fandil. Takhle se jedná pouze o téměř dokumentaristické zobrazení Vietnamu, tak jak ho neznáte, které je po emocionální stránce studené jak psí čumák. Go, Uwe, go! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Uwe Boll po uvedení filmu vydal u studia Replay stejnojmennou videohru založenou na událostech z filmu. (Terva)
  • Vietnamská dívka měla na pravém zápěstí obvaz. Těsně po zničení podzemního bunkru bombardováním však dívce na ruce obvaz najednou chybí. (Johnny.ARN)
  • Zobrazený malý americký základní tábor se nachází v těžkém terénu džungle, aniž by bylo možné vidět jeho hranice. To by bylo v pořádku, kdyby se to odehrávalo za druhé světové války v Tichomoří, aby se ukryl před japonskými letadly. Ale ve Vietnamu by byla džungle vyčištěna a pro obránce tábora by byly vytvořeny „zóny smrti“. Vnější a vnitřní několikanásobné ploty z ostnatého drátu by byly po obvodu tábora. Tato obranná stavební strategie by zabránila takovému překvapivému invaznímu útoku, jaký je zobrazen ve filmu. (Johnny.ARN)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama